Perussuomalaiset

Sanna Antikainen

Kynä on miekkani

Eräs anarkisti kertoi Ylelle sabotaasin olevan yksi anarkistisen toiminnan muodoista. Hän muistutti kuitenkin, että sabotoinnin kohteet tulisi valita huolella. Tämä johtaakin pohtimaan: kenen omaisuutta on heidän hyväksyttävää tuhota? Jos ei pienyritysten, niin saako valtion ja yhteiskunnan, siis veronmaksajien, omaisuutta sabotoida? Onko hyväksyttävää hyökätä poliisien kimppuun? Onko tällainen rikollinen toiminta ylipäätään tarpeellista?

Vasta eilen muistelin, kuinka 15-vuotiaana kuljin talven kaverini rikkinäiset lenkkikengät jalassa, sillä vanhempieni rahat menivät viinaan. Varpailla oli kylmä! Muistan, kuinka keväällä sukat olivat litimärät. Mutta siihen tottui. Puoluepolitiikka ei kiinnostanut minua, eikä minun hyvinvointini kiinnostanut puolueita. Lastenkodissa ollessani oli puhetta määrärahoista. Budjetti oli summa X, sen mukaan mentiin – itse syyllistyin kyselemään liikaa. Kerran jouluna silloinen kaupunginjohtaja tuli jakamaan meille joululahjat. Se oli teennäistä välittämistä, sillä hän ei edes kysynyt, mitä meille kuuluu. Lastenkodin työntekijät ja sosiaalityöntekijäni olivat kyllä ammattitaitoisia, lämmin kiitos siitä. Päättäjät vain tuntuivat kaukaisilta norsunluutorneissaan ja poliittista jargonia mongertaessaan.

Myöhemmin löysin puolueen, joka mielestäni ajaa pienen ihmisen asiaa. Anarkisti luulee muuttavansa yhteiskuntaa ja olevansa ”pienemmän puolella” tukemalla rikollista toimintaa tai jopa syyllistymällä siihen itse. Eduskuntavaaliehdokkaana käytän kynäni on miekkani – periaatetta enkä hyväksy mellakointia enkä väkivaltaa. Poliittinen mielipiteenvapaus kuuluu kaikille, ja uskon vakaasti, että maamme hyvinvointia edistetään parhaiten rauhanomaisin keinoin. Riehuminen ei ole todellista vaikuttamista. Mutta toki mielenilmaukset voivat olla myös rauhallisia, ja asiansa voi tuoda esille ilman sabotaasia. Poliisit näyttivät taannoin esimerkkiä rauhanomaisesta mielenilmauksesta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


9 kommenttia
terve järki
Tyytyväinen
#1

Hyvä kirjoitus! Nuorissa on perussuomalaisten kannatus, joka on siellä voimissaan ja voimistuu kun pidetään esillä esim kouluissa ja oppilaitoksissa vapaata kielivalintaa !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sanna Antikainen Kansanedustaja
Iloinen
#6

Kiitos ”terve järki”. Miun yksi vaaliteemoistani on vapaa kielivalinta, joka onkin erittäin tärkeä asia! Siitä muinaisjäänteestä tulisi päästä jo eroon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Miekkasi toimii erinomaisesti. Toivotan onnea ja menestystä vaalikampanjaan.

Terv. ”vähän” vanhempi eduskuntavaaliehdokas (ps) Keski-Suomi
Marita Salenius

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sanna Antikainen Kansanedustaja
#7

Kiitos Marita ja samoin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#3

Periatteessa aika hyvä kirjoitus.
Minusta ei ole hyväksyttävää että Anargisteja suojellaan ja hyysätään,eilenkin yksi rikkollisten suojelia oli televisioon otettu ylimielisesti leuhkimaan puhumaan omilleen,minusta ne kuuluisi häkkiin,ne on niin lähellä rikollisjärjestöä että jos hyysämistä jatketaan siitä tulee oikea rikollisjärjestö.
Kunioitusta siltä ei riittänyt edes 101 vuotiaalle Hannekselle joka oli järki mies,eikä sen viisaat sanat laittanut yhtään edes miettimään vaan sama ylimielinen ilme pysyi lopuun asti.
Toivotavasti tiedät nuoresta iästä huolimatta mistä KESTÄVÄ RAHA YHTEISKUNTAAN TULEE,Se ei tule veroja korottamalla tai velaksi ulkomailta kuten nyt tehdään tällä hetkellä ,eikä se saa valua maan rajojen ulkopuolelle kuten nyt tällä hetkellä valuu. vaikka Vasemmisto puolueet sen nimiin vannookin (ja Kokoomuskin Brysselin huumassa).
Kestävä raha tulee vain ja ainostaan (Yrittämällä,sijoittammalla ja tuottavaa työtä tekemällä)
Olemmme kaikki samassa veneessä ,myös julkinen sektori jota trvitsemme sillä erotuksella että julkinen sektori on aina suhteutettava aina oikein tuottavaan sektoriin,tällä hetkellä suhde on väärä ja sitä erotusta paikataan nyt velalla.
Jos emme saa suhdetta oikaistua niin ulkopuoliset tulee ja oikaisee (imf ja troikka). Eli mitä enemmän meillä on tuottavaa sektoria sitä enemmän voimme pitää julkista sektoria.
Niin että maa saa valuutta tuloja ja vaihtotase pysyy plussalla.
Maassamme on suuri määrä pankeissa makavaa rahaa jota ei sijoiteta mihinkän koska verotus ei kannusta siihen.
Meillä on yrittäjiä myös suuri joukko odottelemassa muutosta jotka ei työllistä koska verotus eikä hintataso kannusta tässä maassa siihen,eikä anna mahdollisuuksiakaan.
Meillä on suuri joukko työttömiä jotka haluisi tehdä töitä ja lisää tulee edellä mainituista syistä ja SUOMI SEISOO ja velkaantuu…
Velka raha ei ole kestävää rahaa, jos tähän ei kohta tule muutosta niin että saadaan sijoittajien rahat liikkeelle ja yritäjät töihin joka työllistää työttömätkin, niin meitä uhkaa silloin Kreikan kohtalo .
Silloin viimmeistään makaava raha ottaa jalat alle ja menee rajojen ulkopuolelle ihan kuin Kreikassa ja Espanjassa meni ja kovimmat säästöt sen jälkeen tulee ainoisiin kohteeseen johon siinä vaiheessa voi tehdä eli julkisellesektorille ja sosiaaliturvaan.
Se että me saisimme Suomessa töihin ja liikkeelle sijoitajat ,yrittäjät ja työntekijät on ainoa kestävä tapa turvata että maamme saa valuutta tuloja joka on myös turva sosiaalihuollonkin rahoitukselle että se voi jatkossa turvata ehjät kengät niitä tarvitseville.Minä en keksi siihen Kreikan kohtalon välttämiseen muuta konstia kuin Viron mallin verotuksen joka motivoi kaikki liikkeelle.Se tietenkin maksaa ,mutta se pitää rahoittaa säästö kuurilla.Samasta säästökuurista yli jäävillä rahoilla pitää laskea elämisen hintaa = parantaa tuottavuutta ,koska olemme Euroopan kallein maa.
Muuten emme selviä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tg
Hämmentynyt
#4

Ei perussuomalaiset kyllä aja pienen ihmisen asiaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mammastiina
Tyytyväinen
#5

Hyvä Sari! Olen huomannut, että nyt on mukaan liittynyt nuoria yhä enemmän. He osaavat sitäpaitsi puhua ja kirjoittaa järkevät mielipiteensä hienosti ja toimia yhdessä. Galluppeja tehtäessä on nuorten tuleva panos unohdettu. Odotan innolla sieltäpäin jytkyä löytyvän.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000