Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Väkivaltaiset mielenosoitukset pesiytyneet nyt myös Suomeen

Vappuna lähinnä anarkisteista koostunut joukko oli valmistautunut jonkinsorttiseen kahinointiin. Siksi poliisi toimi ennakoidusti ja hyvä niin. Suomessa saa osoittaa mieltä, mutta sen pitää tapahtua ilman että rikotaan paikkoja tai harjoitetaan väkivaltaa.

Muualta Euroopasta olemme havainneet, että anarkistien, äärivasemmiston ja äärivihreiden erilaiset ryhmät aiheuttavat jonkin verran väkivaltaa, mutta melkoisesti omaisuuteen kohdistuvia tihutöitä. Saksassa on vuosien mittaan tuhottu esim. tuhansia autoja.

Euroopassa myös äärioikeisto on ollut liikkeellä. Heidän toimintatavat ovat pitkälti samankaltaiset kuin poliittisen kentän toisellakin laidalla. Onneksi heidän toiminta on ollut vähäisempää kuin anarkistien, äärivasemmiston ja äärivihreiden.

Katselin videokuvaa eduskuntatalon edessä järjestetystä mielenosoituksesta. Rivi poliiseja oli asettunut eduskuntatalon suojaksi hieman ylemmäksi rappusille. Mielenosoittajat olivat pääosin alatasanteella. Yht´äkkiä muutama mielenosoittaja lähtee hyökkäämään kepit tanassa poliiseja kohden. Silloin poliisi aivan oikein käyttää ennakoivasti pippurisumutetta ja tilanne rauhoittuu.

Mielestäni eduskuntatalon ja ”kiekkovieraiden” rähinöintien jälkeen poliisilla oli perusteltu syy ottaa huomioon, että jotain samankaltaista saattaisi tapahtua myös vapun mielenosoituksessa. Siksi mielestäni poliisi toimi tässä tilanteessa aivan oikein.

Mielen osoittaminen on tärkeä osa demokraattista yhteiskuntaa. Siihen ei kuitenkaan kuulu väkivalta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000