Perussuomalaiset

Sami Savio

Yleisen oikeustajun tulee toteutua tuomioistuimissa

Tuomioistuimien tekemät päätökset poikkeavat valitettavan usein normaalista oikeustajusta. Suomalaisia on kuohuttanut tällä viikolla tuore Korkeimman oikeuden päätös olla myöntämättä valituslupaa tapauksessa, jossa 10-vuotiaan kanssa sukupuoliyhteydessä ollut mies tuomittiin raiskauksen sijaan ainoastaan törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuomion perusteluiden mukaan lapsen ei voitu todistaa vastustaneen yhdyntää. Tämä on vahvasti normaalin järjen ja yleisen oikeustajun vastaista.

Näin karuun lain tulkintatapaan on tultava pikainen muutos. Perussuomalaiset tekivät jo viime vuonna lakialoitteen, jonka toteutuessa vastaavia rikoksia pidettäisiin automaattisesti raiskauksina. Samalla niistä voitaisiin tuomita kovempia rangaistuksia. Myös monien oikeusoppineiden mukaan rangaistuskäytäntöä tulee tiukentaa, kuten lakialoitteemme perusteluistakin ilmenee.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Lakialoite/Sivut/LA_19+2017.aspx

Hallitusohjelmaan on tehty seuraava kirjaus: ”Hallitus parantaa rikoksen uhrin asemaa rikosprosessissa lainsäädäntöä kehittämällä. Varmistetaan, että rikoksista annettavat rangaistukset ovat oikeudenmukaisessa suhteessa teon moitittavuuteen. Tarkistetaan ensikertalaisuussäännöksiä, väkivaltarikosten sekä lapsiin kohdistuvien törkeiden seksuaalirikosten rangaistustasoa sekä ehdollisen vankeustuomion tehostamismahdollisuuksia, kuten lyhyt ehdoton vankeus, yhdyskuntapalvelu ja valvottu koevapaus.”

Silti ainakin vielä toistaiseksi mainittu kirjaus on jäänyt pelkäksi sanahelinäksi, vaikka hallituskausi lähestyy jo loppuaan. Hallituspuolueiden tuleekin herätä lopulta unestaan. Hallituksen on tartuttava toimeen ja siinä yhteydessä Perussuomalaisten tekemään lakialoitteeseen ripeällä aikataululla, mikäli se pitää tärkeänä kaikkien suomalaisten fyysisen koskemattomuuden suojelemista lainsäädännöllisin keinoin. Tätä edellyttää myös kansalaisten ylivoimainen enemmistö.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Asiaa Saviolta! Eivät hallituspuolueet herää unestaan ei nyt eikä ollenkaan, hallitus ajaa maanisesti omia ”kärkihankkeitaan” ja kosiskelee vain elinkeinoelämää sitä vaurastuttavilla päätöksillä, kansalaisten hyvinvoinnista ei olla kiinnostuneita pätkän vertaa. Sitä paitsi kaikki liberaalisuus on ”in” hallituksessa (sillä saa nääs ääniä), täysvapaa vastuuton seksi on jees, ei mitään rajoja valtakunnalle eikä ihmisille, kaikki on sallittua ja suvaitsevaa – aina siihen saakka kun sitä menoa joku arvostelee, sitten paukahtaa bannit ja sensuroinnit ja vankisellit.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti
Hämmentynyt
#2

Oikeusoppineiden kanta on käsittämätön. Näyttää vahvasti siltä, että naaman värillä on vahva vaikutus ratkaisuihin. Katsokaapa Ruotsissa tapahtuvaa keskustelua. Uskon, että meillä nousee sama asia esiin. Eli kunniavieras kotiin heti vakavan rikoksen jälkeen. Sääliksi käy tulevia veronmaksajia. Demla on vielä voimissaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Suomessa on aikaa sitten menetetty ote oikeudesta ja kohtuudesta.

Suomen lainsäädäntö on ihan retuperällä. Joka suhteessa, joka taholla, joka lajissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sovelletaanko Suomessa sharia-lakia?
Vihainen
#4

VOIKO 10-VUOTIAAN KANSSA HARRASTAA SEKSIÄ KUTEN NAISEN KANSSA?
Ilmeisesti voi tuon päätöksen mukaan. Lapsen olisi pitänyt vastustella raapimalla jotta arabin naamaan olisi tullut jäljet.
Pointti oli se, että lapsi ei fyysisesti pannut kampoihin.
Voi vittu!!!
Miksi rangaistus asteikon yläpäätä ei otettu käyttöön? Nyt tuomio on mahd.mitätön. Vaikuttaa höllään tuomioo varmaan se, että tuo muukalainen on kotoisin sitä ihanneuskontoa noudattavasta maasta jossa pedofilia sallitaan. Tästä herääkin kysymys, sovelletaanko osittain Suomen oikeusasteissa sharia-lakia?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Mm. tämän päivän ohjelma kertoi karmeaa totuutta mitä tapahtuu edelleen ”kuin piilossa julkisuudelta” että miten jo lapsena elämää tuhotaan pahimmillaan jota yritetään aikuisuudessa koota sirpaleista ehyemmäksi :
tekijät vapaalle jalalle jopa omissa ammateissaan saamatta tuomioita !

Olemmeko oikeusvaltio sanan varsinaisessa merkityksessä – emme ole ainakaan näiltä osin !

T. Seppo

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000