Perussuomalaiset

Harri Vuorenpää

Jos laki ei suojele, mitä jää jäljelle?

Myönnän, että tätä kirjoittaessa on verenpaineeni hieman normaalia korkeampi. Tämä johtuu siitä, että luin juuri Tapanilan joukkoraiskauksesta langetetut käräjäoikeuden tuomiot ja niiden perustelut. Kolme tekijää oli kukin saanut n. vuoden ehdollisen tuomion. Lieventäviä asianhaaroja oli oikeuden mukaan mm. tapauksen saama julkisuus. Kyllä, tapauksen saama julkisuus pienensi tuomioita. Tämän lisäksi oikeus katsoi, että joukolla tehty raiskaus ei tehty yksissä tuumin. Eli kaveriporukka siis toisista tietämättään raiskasivat saman henkilön, samassa paikassa ja vieläpä samaan aikaan.

Sympatiani ovat uhrin ja hänen omaistensa puolella, voin vain kuvitella tuskan. Itselläni on kotona neljä naispuoleista esiteiniä siirtymässä pikkuhiljaa kohti ”isoa maailmaa” ja sen mahdollisuuksia ja vaaroja. Vanhemmilla on aina pelko lastensa turvallisuudesta, mutta tämän päivän Suomessa tämä pelko valitettavasti vaan kasvaa päivä päivältä. Viattomia ihmisiä traumatisoidaan loppuiäksi oksettavilla teoilla ja maan oikeuslaitos katsoo oikeuden tapahtuneen kun syylliset eivät istu päivääkään telkien takana. 

Rikoksista langetetuista tuomioista puhuttaessa on autuaasti unohdettu yksi rangaistusten tärkeimmistä tehtävistä: pelotevaikutus. Rangaistukset tulee olla sellaisella tasolla, että jo niiden olemassaolo ehkäisee rikoksia. Ihmisten fyysiseen koskemattomuuteen liittyvissä rangaistuksissa tämä ajatus tulisi olla kaikista kirkkain. 

Mieleen vääjäämättä hiipii ajatus, ettei tämän maan laki enää suojele kansalaisiaan niin kuin sen pitäisi suojella. Olennainen kysymys, jota jokaisen olisi hyvä punnita, on se mitä tapahtuu siinä vaiheessa kun ihmisten luotto lakiin häviää kokonaan. Uskallan veikata, että se on jotain, mitä kukaan meistä ei halua nähdä.

Nyt on viimeiset hetket toimia.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
Vihainen
#1

Kyllä sapetti kun luin kuinka vähällä nämä somaliraiskaajat pääsivät! Nämä elukat olisi pitänyt karkottaa Somaliaan kärsimään vankeutta sekä ikuinen maahantulokielto. Minä en tunne vähääkään myötätuntoa edes alaikäisiä kohtaan, samanlaisia elukoita ovat kuin täysi-ikäisetkin. Oli taas naisen ruumiillisen koskemattomuuden arvo liian alhainen ja rangaistus sen rikkomisesta liian vähäinen! Milloin Suomessa aletaan koventamaan raiskaustuomioita ja karkottamaan ulkomaalaisia rikollisia? Rikosoikeudellista ikärajaa pitäisi myös laskea reilusti, nämä pirulaiset kyllä tietävät mitä tekevät!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Nyt on oikeusministerin on aika toimia. Lainvalmistelu käyntiin ja heti. Oma kanta esiin ja piste tälle toiminnalle. Punavihreä lainsäädäntö näiltä osin tulee muuttaa.
Toivon ripeitä otteita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kirvesmies Lalli
Vihainen
#3

Olisiko nähty samanlaista teon vähättelyä käräjäoikeudessa mikäli viisi kantasuomalaista miestä olisi raiskannut somalialaisen nuoren naisen? Tuskinpa. Mutta nyt tekijöiden suojaväri sai rasistin leimaa pelkäävät raukkamaiset tuomarit jättämään porukan käytännössä tuomiotta. Ja kun onhan se vielä niin saatanan ihkuu vaan suvaita kaikki paska, niin mitäpä tuosta että jälleen yksi nuori nainen sai kenties elinikäisen trauman.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ansaan ajettu
Hämmentynyt
#4

Otin Osuuspankista 92 lainan jonka pantiksi annoin asuntoni Maksoin lainani jolloin kävi ilmi että asuntoni osakkeet oli kiinnitetty avovaimoni pojan velkojen pantiksi ja lainallani maksettu avovaimoni ulosotto Oikeudessa pankkiiri väitti minun luvanneen maksaa perheen velat Lainoista ei ollut velkakirjaa esittää ja osa veloista oli myönnetty velallisen sisaren nimellä Tuomarina toimi rakennusliikkeen johtajan pojan vaimo Osuuspankki hoiti liikkeen raha ja osakkeiden myynnin Velat on ulosotettu minulta 23 vuoden aikana

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000