Perussuomalaiset

Sami Savio

Energiaverotukseen tarvitaan järkeä ja kohtuullisuutta

Energia- ja polttoaineverot ovat Suomessa moninkertaisia verrattuna EU-lainsäädännön edellyttämiin minimeihin. Raskas verotus heikentää kuluttajien ostovoimaa ja lisää työttömyyttä. Energia- ja polttoaineverotusta on jatkossa alennettava tuntuvasti, jotta asumisen ja liikkumisen kaltaiset perustarpeet olisivat kohtuullisen hintaisia ja yritysten kilpailukyky paranisi.

Tuulivoiman syöttötariffit on poistettava ja tuulivoimaan liittyvä järjetön tulonsiirtomekanismi lopetettava. Tuulivoiman korotettu takuuhinta on nykyään peräti 105,3 euroa/MWh. Toisaalta sähkön pörssihinta on noin 30 euroa/MWh, joten yli 70 prosenttia tuulivoiman tuottajien tuloista otetaan suoraan veronmaksajilta.

Vesivoimalla tuotettu sähkö on vähintään yhtä ympäristöystävällistä kuin tuulivoimalla tuotettu ja elinkaarikustannuksiltaan paljon halvempaa. Lisäksi tuulivoimaa markkinoidaan usein puhumalla teoreettisesta maksimitehosta, vaikka tuulivoimaloiden todellinen energiantuotto on Suomen oloissa vain noin 20 % laskennallisesta maksimista. Onkin outoa, että muun muassa vihreät haluavat jakaa suuria tukia tuulivoiman tuottajille, vaikka ovat ajaneet vuosien ajan Fortumin vesivoimaloihin kohdistuvaa windfall-veroa.

Markkinatalouden pitäisi toimia myös energian tuotannossa ja kulutuksessa, eikä verotuksen tai tukien tulisi aiheuttaa siihen suuria vääristymiä. Tämän lisäksi energiapolitiikan tulee jatkossa edesauttaa älykkäiden sähköverkkojen ja sähköjärjestelmien kehittämistä ja rakentamista. Tulevalla eduskunnalla riittääkin työsarkaa vuosien myötä laadittujen mekanismien korjaamisessa.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Näytti tuossa palavan veronmaksajien rahaa tuulivoimaan yli 10€ SEKUNNISSA. Hipoo 800.000 päivässä. No, olihan tuulinen päivä. Myllyjen teko senkun kiihtyy. Eniten harmittaa, että suomalaisten eläkesäästöt ja muut kituuttamalla hankitut rahat makaa nollakoroilla pankkien taseissa. EKP painaa euroja, jotka sitten ihka varmaan devalvoituvat. Onhan EKP:llä tavoite saada vähintään 2% inflaatio. Ulkomaiset pääomasijoittajat putsaavat meitä veroparatiiseihinsa. Ollaanhan me tyhmiä. Sellainen on porukka kuin on johtokin. Valitettavasti.
On tuo talous ihmeellistä, EKP yrittää kaikin voimin saada inflaatiota käyntiin, deflaation peikko vaaniin meitä. Suomen Pankin Liikanen innolla mukana. Brysselissä seisoo jämäkkänä inflaation kannattajana. Suomeen tultua hehkuttaa nollakorotuksia palkkoihin. Ennen peloteltiin rahvasta palkankorotusten inflaatiovaikutuksilla. Eikö korotukset nyt tukisi EKP tavoitteita?
Vai onko oikeata ja väärää inflaatioita? Oikeata on se, missä rahvas on maksajana?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000