Perussuomalaiset

Sami Savio

Panostetaan suomalaisnuorten koulutukseen!

Sipilän hallitus on toistuvasti esittänyt huolensa Suomea uhkaavasta työvoimapulasta, vaikka yli 200 000 suomalaista on edelleen vailla työtä. Työvoimapulaan vedoten hallituspuolueiden riveistä on useaan otteeseen heitetty ilmoille vaatimuksia muun muassa ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan purkamisesta.

Hallitus on julkisuuteen tulleiden tietojen mukaan myös aikeissa poistaa Suomeen saapuvilta ulkomaalaisilta neljän kuukauden työskentelyvaatimuksen edellytyksenä sosiaalitukien saamiselle. Jatkossa ulkomaan kansalainen pääsisi nauttimaan Suomen sosiaalieduista, jos hän ansaitsee vähintään peruspäivärahan verran. Toteutuessaan esitys sekä vauhdittaa halpatyövoiman tuloa Suomen työmarkkinoille että kasvattaa veronmaksajien taakkaa.

Perussuomalaiset eivät hyväksy hallituksen vastuuttomia suunnitelmia. Uusien aikeidensa sijaan hallituksen on vastattava asettamaansa haasteeseen järkevällä koulutuspolitiikalla. Suomalaisille nuorille on annettava aito mahdollisuus päästä koulutuksen avulla työelämään, samoin työttömille tilaisuus opiskella uuteen ammattiin.

Toisen asteen koulutus on tärkeä askel työhön tai mahdollisiin myöhempiin opintoihin. Silti erityisesti ammatilliset oppilaitokset toimivat niukoilla resursseilla. Ammattiin johtavaa lähiopetusta on jouduttu korvaamaan itsenäisellä opiskelulla.

Monien ammattien edellyttämiä käytännön taitoja on kuitenkin mahdotonta hankkia etäopiskelulla. Puutteellinen ammattitaito vaikeuttaa väistämättä myöhempää työnsaantia. Ilman kunnollista lähiopetusta myös opintojen keskeyttämisen ja syrjäytymisen vaara on varsinkin oppimisvaikeuksista kärsivien osalta ilmeinen. Suunta on käännettävä ja nuorille tarjottava riittävästi aikuisen antamaa ohjausta ja tukea.

Laadukas koulutus edesauttaa suomalaisnuorten ripeää siirtymistä työelämään ja helpottaa hautaamaan turhia pelkoja tulevasta työvoimapulasta. Suomalainen työ menestyy tulevaisuudessakin, jos päätöksentekijät antavat siihen edellytykset.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Saviolta asiaa ja PS ainoa tolkun puolue!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

Aivan huuhaata välpätä tänne muualta porukkaa. Kyllä omat pitää ensin VELVOITTAA duuniin. Ikäväähän se on jos joku suurin toivein kouluttautunut ”ihanneammattiinsa”, vaikkapa Julkisen hallinnollisiin hommiin ja sitten ei sieltä duunia löydykään. Kyllä silloin pitää ottaa lusikka kauniisti käteen ja opiskeltava niihin ammatteihin joista töitä löytyy, vaikka niissä voi hiki joskus tullakin.
Meillä on nimitääin tuo koulutusjärjestelmä jäykkä kuin rautakanki. Hallintonotaaria kyllä pukkaa, mutta missä aikaansaavat putkimiehet? Puolassa ja Romaniassako?
Tiedekunnat jotka on aikoinaan peustettu sillä ajatuksella, että Julkinen aina vain kasvaa ja siellä EIVOI tapahtua mitään tuottavuuden kehitystä, taistelevat viimeiseen asti paikkojensa puolesta. Etujoukoissa tietenkin hyvin palkatut proffat.
Kuka uskaltaa tätä kuplaa edes yrittä puhkaista? Saa takuulla koko Yliopistoväen vihat ja syytökset kolutusvihamielisyydestä päälleen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000