Perussuomalaiset

Sakari Puisto

Pienyritykset ahtaalla myös viennissä

Suomen vienti on pitkälti suuryritysten varassa. Kaikista pienimpien, alle kymmenen henkilön yritysten osuus Suomen viennistä on vain kolme prosenttia. Vastaava luku on esimerkiksi Ruotsissa 11 % ja Englannissa 15 %.

Osaltaan tämä johtuu siitä, että Suomen kotimarkkinat ovat pienet ja vastaan tulee mittakaava. Merkittäviä kasvun rajoitteita ovat kotimarkkinoidemme heikko ostovoima ja monet yrittäjyyden lainsäädännölliset rasitteet. Näistä olosuhteista yrittäjien on vaikea ponnistaa.

Usein suomalaiset pk-yritykset jäävät altavastaajiksi ulkomailla. Esimerkiksi Kiinassa toimivat ruotsalaiset ja tanskalaiset pk-yritykset ovat vallanneet markkinoita huomattavasti tehokkaammin.

Suomi tarvitsee uutta talouspoliittista linjausta, jossa kotimarkkinat päästetään kehittymään kunnolla. Parasta elvytystä olisi antaa väestön ostovoiman kehittyä ja purkaa yritystoiminnan kaksinkertainen verotus.

Vahva kotimarkkinoiden kysyntä olisi elinvoimainen kasvualusta yrityksille, joista osa ulottautuisi myöhemmin kansainvälisille markkinoille. Siten myös vienti saataisiin ajan myötä leveämmälle perustalle.

 

 

(Kirjoitus julkaistu alun perin Uudessa Suomessa 30.3.2015)

http://bit.ly/1ECPF0v

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Yhdysvaltain teollisuus kehittyi aikanaan siten, että maa laittoi rajat kiinni ja antoi teollisuduen kehittyä suojassa ilman ulkomaista kovaa kilpailua ja yritysostajia. Kun kotimarkkinat ja teollisuus olivat kehittyneet niin vahvaksi, että maa alkoi menestyö kilpailussa, maa alkoi vaatia vapaakauppaa.

Me emme pärjää epäreilussa (ympäristö, työolot, palkat) kilpailussa Kiinaa ja muita vastaan. Tarvitsemme valtionyrityksiä ja kotimaan teollisuuden ja innovaatioiden suojelemista. Maamme luonnonvaroja tulee käyttää suomalaisten hyväksi, eikä niitä saisi antaa käytännössä ilmaiseksi poisvietäväksi ulkomaisten käsiin. Kokoomuksen mielestä on työllistävää, kun kuorma-autolla rahdataan luonnonrikkautemme ulkomaille. Kun innovaatiot ja alkavat yritykset ostetaan heti pois ja viedään muualle, sekin on kuulemma menestystarina. Kun korkeakoulumme ja yliopistomme alasajetaan, on sekin kuulemme jotain ”huip”…utusta! Miljardien syytäminen Saksan ja Ranskan pankeille on ”välttämätöntä”, että saadaan Merkel tukemaan vierailulla Kokoomuksen vaalikampanjaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Meille uskotellaan, että mitä korkeampi työttömyys, sitä korkeampi kansantuote henkeä kohden. Tosiasiassa se ei lisää kuin hetkellisesti matalapalkkayritysten omistajien tuloja. Kun kaikki olisivat työttöminä, olisi tuotanto maksimissa, tämä on Kokoomuksen ja EK:n logiikka.

Pienyritykset voivat sitä paremmin, mitä parempi ostovoima kansalla on.

Koulutus- ja hyvinvointiyhteiskunta rapautuu työttömyyden aiheuttaman koko kansaa lopulta koskettavan syrjäytymis- ja ghettoutumiskierteen seurauksena.

Perinteisen taloustieteen mukaan, kun ihmiset ovat töissä, on tuotanto maksimissa ja valtion tulot maksimisssa ja kulut minimissä. Oman valuutta- ja finanssipolitiikan avulla on mahdollista vaikuttaa tehokkaasti työllisyyteen.

Oma tullipolitiikka, oma valuutta, oma keskuspankki, omat valtionyhtiöt – samat keinot joita Kiina ja Intia nyt käyttävät, auttaisivat meidätkin nousuun kuten maamme nousi jo kerran sotien jälkeen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veli-Matti Jämsen
Utelias
#3

Meidän pienet yritykset ovat suurempien yritysten alihankkijoita. Isot häviävät maailmalle jossa teettävät” pienet” työt. Tarkasti jos osakesalkkuasi tutkit huomaat ettei näihin kahdensorvin yrityksiin ole ollenkaan tullut sijoitettua. Nyt nämä väsyneet pienet vielä lapioi Suomen suosta? ilmaiseksi tietty. Pöh

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000