Perussuomalaiset

Lulu Ranne

Suomen etu energia- ja ilmastopolitiikan perustaksi

Julkaistu Etelä-Suomen Sanomien kolumnina 26.2.2023

Koska me perussuomalaiset olemme julkisuudessa kritisoineet hallituksen epärealistista ja suomalaisille vahingollista ilmastopolitiikkaa, on meitä maalattu ympäristövihamieliseksi puolueeksi. Sitä me emme tietenkään ole. Me päinvastoin haluamme huolehtia ympäristöstämme, suojella luontoamme ja vähentää päästöjä, jotta tämä maa olisi hyvä tuleville sukupolville. Hätätilojen julistamisen sijaan haluamme tehdä tämän kaiken kansalaisten arjelle ja kukkarolle kestävästi, oikein ajoitetuilla ja ongelmia ratkaisevilla teknologioilla.

Perussuomalaiset julkaisivat viime viikolla energia- ja ilmastopoliittisen Sinivalkoisen siirtymän ohjelmansa. Siinä esitellään teknistaloudellisesti kestäviä toimenpiteitä, joilla sekä minimoidaan päästöjä että lasketaan sähkön ja polttoaineiden hintoja. Ja kuten aina, haluamme toteuttaa energia-, ilmasto-, talous- ja teollisuuspolitiikkaa, jonka perustana on Suomen etu.

Kaikki viisaus alkaa tosiasioiden tunnustamisesta, sanotaan. Nyt on pidetty yli 50 vuotta ilmastokokouksia, ja siitä huolimatta maailman hiilen ja öljyn kulutus ovat tänä vuonna kaikkien aikojen huipussaan. Emme voi kieltää Aasian tai Afrikan kehittyviä talouksia vaurastumasta, ja se vaatii energiaa. Haluamme kaikki eroon fossiilisista polttoaineista, mutta vaikka haluaisimme sitä kuinka kovaa hyvänsä, tulee se viemään aikaa. Suomen hätäily vain vahingoittaa omia kansalaisiamme ja hyödyttää tuulivoimateollisuutta, joka tarvitsee sähköpulaa pärjätäkseen.

Hallituspuolueet ja kokoomus kuvittelevat, että Suomen vuoden 2035 hiilineutraaliustavoite muuttuu kireytensä ansiosta uraauurtaviksi vientituotteiksi. Korkea teknologia ei kehity siten, vaan ajan kanssa. Nykymuotoinen litiumioniakku keksittiin 1980-luvulla, eikä se silti tule ratkaisemaan energian varastointiongelmiamme. Hiilidioksidin sieppausteknologiaa on ollut 1970-luvulta, mutta vasta nyt sitä aletaan soveltaa hiilidioksidin hyötykäyttöön saamiseksi. Koepöntöstä Teknologian tutkimuskeskus VTT:n takapihalta on vuosikymmenien matka globaalissa mittakaavassa ongelmia ratkovaksi teknologiaksi.

Korkean teknologian viennin sijaan meistä uhkaa tulla Keski- ja Länsi-Euroopan sähkön ja vedyn siirtomaa. Tuulivoimasta jo yli puolet on ulkomaisissa käsissä, vetyputkia Saksaan suunnitellaan. Viennin puolustajilta puuttuu mittakaavojen taju. Jos aiomme edes joskus valmistaa Suomessa hiilivapaata terästä sekä korvata vuosittain neljä miljardia litraa fossiilisia polttonesteitä ja yli 300 miljoonaa kiloa venäläistä lannoiteraaka-ainetta ammoniakkia synteettisillä valmisteilla, emme vie sähköä tai vetyä yhtään minnekään, vaan tarvitsemme kaiken itse.

Energian hinta- ja saatavuuskriisit tarvitsevat lyhyellä tähtäimellä poliittisia ratkaisuja. Pitkällä tähtäimellä tarvitsemme mittavat Pohjoismaiset ja kansalliset ohjelmat ydinvoiman, energiaomavaraisuuden, hiilidioksidin hyötykäytön ja synteettisten polttoaineiden sekä muiden raaka-aineiden valmistuksen edistämiseksi.

Pelastetaan Suomi ylikireältä ilmastopolitikalta ja toteutetaan Sinivalkoinen siirtymä!

Osallistu keskusteluun!


36 kommenttia
Nimetön
#1

Väheneekö ne maailman autoilun kokonais saasteet sillä että Eurooppa vaihtaa autot sähköautoihin ? (Varsinkin kun kivihiilellä tehdään sähköä)
Entiset myydään afrikkaan ja Venäjälle ja lähi-itään saastuttamaan ja lähtiissä vielä leikataan kataly saattorit irti kun niillä saa romuna monta sataa.
Esim. Suomesta on viety jo vuosikymmeniä kymmeniä rekka kuormia joka päivä vanhoja Toyotia Afrikkaan ja läitään osa sota kayttoon ja osa takseiksi .
Eikö ne samaan ilmakehään mene saasteet sielläkin ?
Venäjälle myös menee Euroopasta autoja niin paljon että Saksassa on noussut käytettyjen autojen hinnat niin pilviin, ettei niitä vanhoja romuja enään tänne kannata haalia koska Venäläiset ostaa kilvan niitä.
(Pakotteet ei koske käytettyjä autoja ,ja vaikka koskisi, niitä voitaisiin kierrättä kolmansien maiden kautta)
Hölmöläisten hommaa…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Eivät ne vanhat autot Afrikassa ja Venäjällä päästöjä päästä, vain Suomessa. Hehheeh!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Sähköautoihin siirtyminen tuottaa jättimäiset päästöt, ei vain louhinnan ja jalostamisen valtavan energian tarpeen ja tuotannon takia, vaan yleensäkin alkuaineiden vähäisyyden vuoksi malmitonnia kohden. Yhden sähköauton akustoon tarvitaan lohia ja jalostaa noin 1250 tonnia maaperää, joka tekee miljoonaa autoa kohden noin 1250 000 000 tonnia malmia. Akkuja tarvitaan paljon muihinkin tarpeisiin, kuin autoihin, trukit, kaivokoneet ja käsikoneet, ja miksi ei myös julkiseen liikenteeseen, mutta myös vaikka meriliikenteen väylämerkkeihin, jotka ladataan päivänvalossa ym. miljoonat tarpeet. Sähköautoihin näitä alkuaineita ei pidä tuhlata, niitä tulee olemaan ehkä jopa miljardeja aikanaan. Vaikka kierrätyskin huomioidaan, materiaalin käsittelyssä syntyy aina häviöitä. Sähköautoja on yritetty tuoda jo reilut sata vuotta markkinoille sen helppouden vuoksi, mutta aina on se ongelma, miten saada varastoitua sähköä riittävästi, mutta nykyisin ymmärretään paremmin myös turvallisuusvaatimukset.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Sitä Lintilän( vaali-huijaus Vety) Terästehdasta ei tule koskaan Inkooseen !

1. Maailmassa on aivan liikaa ylituotantoa teräksestä.
2.Terästehtaan rakentajaksi esitelty firma on juuri perustettu joka ei ole ksokaan mitään tulosta tehnyt ,eikä perustajilla ole kokemusta teräksen teosta
3.Suomen hinta ja kustannus tasolla vain erikois laatujen teko kannattaa
Mutta niiden kehitys markkinointi vaiheeseen asti vie useita vuosi kymmeniä ja vaatii rautaista ammattitaitoa.
4. Suomessa ei ole Vetyä eikä ylimääräistä sähköä
5.Suomessa ei ole työvoimaa (inkoon lähistöllä)
6.Hankkeeseen ei ole rahoitusta eikä kukaan järkevä ala rahoittaan tuollaista Hunttalan Matin höpö hommaa.

Tällä hankkeella ei ole mitään etenemisen mahdollisuuksia !

Sitäpaitsi nyt on tulossa Pörssiromahdus ja Lama !

TÄYTTÄ HUIJAUSTA KOKO PASKA !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Vety on 100 vuotta vanha keksintö ! Mutta se ei ole kannatavaa koska sen valmistus ja käsittely on niin kallista.
Nyt on alettu haaveilemaan että se kannataisi kun valtio ottaisi velkaa ja jakaisi tukeja …
Mutta kun samaan aikaan Valtion velka piikki uhkaa tulla täyteen !

Pitää muistaa sekin tosiasia että 1 Litran vedyn valmistus vaatii 10 Litraa puhdasta vettä !!!!
Sehän Loppuu juomavesikin jos Pohjavet tuollaiseen haaskataan ja tappiolla ulkomaille myydään ! JÄRJETÖNTÄ HOMMAA !

Eihän Suomeen jää metsääkään jos kaikki Metsät kaadetaan tuuli myllyjen alta pois ! HULLUA HOMMAA ! Metsäteollisuushan tarvii puuta ja ihmiset juoma vettä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Pitää vielä muistaa sekin tosiasia että Vedyn valmistuksessa hyötysuhde on 50 % luokkaa siis sähköstä puolet menee hukkaan !!!!!
Hölmöläisten hommaa !!!

Ei tule onnistumaan Maailman suurimmalla kustannustasolla vedyn keitto ! SANOHAN SE JÄRKIKIN SEN JO !

Parempi laittaa ne putket Suomesta Eurooppaan ja tehdä Vety siellä Pyrenneiden vuoriston eteläpuolella jossa tuulee ja aurnko paistaa läpi vuoden tuuli ja aurinko voimalla ja laittaa putkea pitkin tänne tulemaan…. (Mutta sekään ei ratkaise sitä ongelmaa että se on siltikin liian kallaista vaikka siellä kustannukset on puolet pienemmät kuin Suomessa)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Parempi kun pysyy suutari lestissään..
Siis keitetään sellua vaan Suomessa kun se on kannattavaa ja helppoa hommaa.
Annetaan Ammattitaitoisten Teräsyhtiöiden Outokummun ja Ssab joilla on valmiit laatu tuotteet olemassa kehittää Vety hommia eikä sekoiteta niidenkin hommia Yhden puolueen kannatuksen nosto hommalla.Epäilen vaan että se viher pesu on niidenkin kustannustasoon liian kallista puuhaa.
Harja terästä ja latta rautaa ja perus teräs levyä pusketaan Kiinasta niin halvalla on aivan turha alkaa tuulimyllyjä vastaan taisteleen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Vihreät kuvittelee, että kun sähkö tulee rasiasta, niin vety tulee hanasta. Kyllä niitä on miljoonat kautta historian miettineet, miten vesi saataisiin hajoamaan vedyksi ja hapeksi edullisimmalla tavalla. Kyseessä on aina se hyötysuhde, ei se että vettä ei saataisi hajoamaan. Vihreät ajattelevat aivolisäkkeellä, eli hypofyysillä, toiset vihreät pääasiassa umpilisäkkeellä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ilmastokiimailun on loputtava!
#23

Ja EU elää korkean teknologian koneiden viennillä Aasian maihin, jotka tahkoaa meille halpaa tavaraa halvan energian avulla. Mihinkähän väliin se Suomen teollisuus mahtuu, vai pelkkää puutavaraa tai massaa. Tuokaan ei pitkään elätä, Kiinan investointeja maahan Suomeen odotetaan, pitkään, koska meillä teollisuus pyörii vain tuulivoimalla, ja kaiken lisäksi suomalainen ei tee niillä palkoilla töitä, euron päiväpalkalla. Ei pojat, suomalaiset pelaavat itsensä ulos teollisesta tuotannosta, eikä siinä paljon ole tarjota hyvinvointia, ehkä ainoa ilo on sitten se viimeinen puulaatikko. Nykyisellä ilmastokiimalla karhennettu koneisto ei kykene tuottamaan valtion hyvinvointimenoihin tarvittavia tuloja. Joko nyt loppuu kiimailu, tai luisumme taloushelvettiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

IPCC:n perustaja; ilmastonmuutos perustuu valheisiin, IPCC ei ole tiedeyhteisö, vaan vasemmistolaisten valtaama poliittinen organisaatio.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Vuosi ihmisen elämässä on paljon, ja neljä vuotta enemmän, jotka viherkommunistit ovat pilanneet suurelta osin ilmastokommunismikiihkoilullaan. Koko kansa on menettänyt vuosia ilmasto rähjäämisen takia, vuosia, jotka ovat korvaamattomia. Ainoa lohtu tässä on, että emme ole joutuneet kärsimään kommunismista, kuten Neuvosto-Venäjällä, koko elämäämme. Voiko kukaan antaa anteeksi menetettyjä demarikommunismi vuosia, tuskin, henkiset kärsimykset eivät ole korvattavissa. Vihreät äärikommunistit joutaisivat vankilaan henkisestä väkivallasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Suomi tarvitsee tuotteiden ja työvoiman VIENTIÄ. EI KUMMANKAAN TUONTIA!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kivihiilenpoltto elämän edellytys
#11

Ja vesihöyry on tärkein kasvihuonekaasu. Kivihiilen poltossa syntyy hiilidioksidin lisäksi typenoksideja ja vettä, jota muodostuu myös vedyn polttamisessa, ja se on juuri se joka näkyy savupiipuissa, ja jota vihreät kuvaavat saasteina. Hiilidioksidi ja muut oksidit eivät ole silmin nähtäviä kaasuseoksia. Osa hiilidioksidista on sitoutuneena veteen, eli pisaroittaa vettä, jossa ilmenee juuri se ilmiö, jonka ansiosta pilviä, ja ennen kaikkea sadepilviä voi muodostuu, jota ilman vesihöyry karkaisi avaruuteen, ja maapallo kuivaisi kiviplaneetaksi. Hiilidioksidi siis sitoo vesimolekyylejä toisiinsa, toimii katalyyttisena väliaineena ja on elämän ehto tällä planeetalla. Maapallo menettää vettä avaruuteen vesihöyryn muodossa satoja tonneja sekunnissa, ja tuo kiihtyy ilman hiilidioksidin avustusta, eli kuivuus lisääntyy, kun emme polta hiilipitoisia materiaaleja. Tärkein kaikesta on juuri kivihiili, joka sisältää happea itsessään, eikä kuluta ilmakehän happea, Intian hiilikaivospalot esim.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Juuri näin, lisäksi sateet tuo hiilidioksidia maahan noin 405 miljardia tonnia vuositasolla, jossa hiilidioksidi on sitoutunut veteen, eli kierto on täydellinen, hiilidioksidipitoista vettä kasvikuntaan, varmaakin liian monimutkaista ihmisen ymmärrettäväksi, ainakin niille, jotka eivät usko kaiken alulle panijaan. Alkuräjähdyksessä ei ainakaan saatu ihmistä tai edes alkuihmistä aikaiseksi, jotain sellaista jolla olisi oma tahto. Paritteluunkin on tarvittu halu tai hyödyllisesti käyttäytyvää älyllistä pölyä, jota tuskin tulee avaruudessa vastaan. Galaksien liikkeet, Andromeda hipoo jo galaksiamme ulkolaidoistaan, ja pian saamme uutta verta planeettojen väliseen liikenteeseen, tai sitten vaan kvasaarit puhaltavat loputkin elämän maapallon pinnalta taivaan tuuliin. Siinä ei sitten käy puliveivaaminen hiilidioksidin määrästä, oli sitä enemmän tai vähemmän.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Näin on, Kiina on lisäämässä joidenkin laskelmien perusteella hiilivoimaansa noin 30%, joka yksistään on jo koko USA:n hiilivoimakapasiteetti. Me täällä Suomessa ei voida mitään tuossa hevosen leikissä, eikä Kiina varmasti luovuta elinkeinojaan Suomen esimerkin nojalla, haistattaa pitkät. Turha meidän on rymistellä teollisen aallonpohjassa ja tilata lisää kiinalaista tuotetta, se on suurempi päästölähde, kuin että itse tehtäisiin puhtailla omilla hiilivoimaloilla samat tuotteet, ja jopa veisimme välillä tavaraa uloskin. Meidän on näytettävä maailmalle, kuinka hiilivoimaa voidaan hyödyntää puhtailla tekniikoilla, ja se on täysin mahdollista. Tuo on pakkokin, sillä kivihiiltä riittää vielä sadoiksi vuosiksi, eikä joutavat Lontoon viemärin paistorasvat ja muu pidä meidän teollisuutta pitkään toiminnassa. Ydinvoimaloiden ongelma on se, että se ei tuota hiilidioksidia ja rikkiä, jotka ovat elämän edellytys maapallolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Näin on, tuskin ihmiskunnan vastaan tulee koskaan parittelevia pölyhiukkasia, tai ymmärrämme, mistä elämä on maapallolle saapunut, eikä tarvitsekaan ymmärtää. Yhtä totta, kuin elämme tietoisina olemassa olostamme, elämää ylläpitäviä planeettoja on useampikin maailmankaikkeudessa, jossa sielunjakautuminen vaikkapa kaikkien elämään osallistuvien kesken on täysin mahdollista, tai sitten ei. Jokaisella meillä olisi näin sirpale kokonaissielusta, jossa muodostuu tahto ja vaikka paritteluhalu, tahto pitää kehoa kunnossa tai ryypätä se pilalle. Maailma ei alkanut alkupamauksesta, tuohon olisi pitänyt olla tarpeet jo olemassa, ei pamausta ilman tarpeita, kuten pölyhiukkasilla ei ole tahtoa lisääntymiseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Nyt kyllä blogisti puhuu taas jälleen kerran harhaanjohtavaa vaalihölmöilyä: hän kuvittelee omaavansa teknis-taloudellista tietoa, jota tässä ajassa olevilla ja vihreän siirtymän keskellä toimintaansa pyörittävillä yrityksillä sen sijaan hänen mukaansa ei ole. Voi huh huh. Varsinaiset päätökset niin vihreän teknologian aikatauluista kuin työvoiman palkkaamisista/ irtisanomisista tehdään yrityksissä. Näitä päätöksiä ei tehdä yhdenkään puolueen toimistoissa. On aivan varmaa, että blogistilla ei ole sen parempaa hajua yritysten päätöksentekoprosesseista kuin minullakaan. Hänellä ja minulla sen sijaan on tieto yritysten kritiikistä, joka kuvaa ps-taloudenpitoa isänmaan näkökulmasta vastuuttomana vahingontekona.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihermambakin kateellinen viherkommareille
#9

Vihreä siirtymä ei tule työllistämään muita kuin verovaroista kustannettavia virkamiehiä. Omillaan pyörivä yritys ei laita rahojaan kiinni ilmastohumppaan, se on absoluuttisen varmaa. Eri asia on sitten, kun kommarit alkavat lappamaan rahaa tiskiin, ja tuolla pitäisi perustaa joku helvetin ilmastoteatteri, koska nuo kommarit oppivat luikertelemaan koloonsa ja pysymään hiljaa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Siinä toinen samanlainen yritysten puolesta päättävä:) Liberaalissa markkinatalousdemokratiassa yritykset toimivat varsin itsenäisesti: ne laittavat rahansa vihreään siirtymään tai sitten eivät laita = päätöksentekoa ohjannee vastuullisten yritysten pyrkimys tulevan toiminnan varmistamisesta ts. pyrkimys tehdä positiivista tulosta. Lisäksi yritykset aivan itse katsovat kritisoivatko/ haluavatko edistää jonkun puolueen linjaa vai eivät. Ps-ajatusmaailma myötäilee autoritäärisiä järjestelmiä, mutta ei EU-Suomea.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

No voi helvetti, eikö se ole sama asia, yritykset itse päättävät mitä tekevät, kuka tässä on väittänyt, että poliitikot määräilevät yksityisiä yrityksiä? Tuossa on kaikkein vähiten PS:n autoritääristä ohjailua, kun vihreät määrää kaiken mitä täällä saa ja pitää tehdä. Lähetä sinne viesti

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

’Omillaan pyörivä yritys ei laita rahojaan kiinni ilmastohumppaan, se on absoluuttisen varmaa.’ Jos viitsisit vähän vaivautua rehellisyyden puolelle (siis edes vähän) tunnustaisit, että tuo lainaamani lause on omaa tekstiäsi. Lause kertoo selkeästi, että tiedät, miten yritykset toimivat. Esim. perheelläni on kotona Oilonin sekä 30v vanha öljypoltin että pari vuotta vanha maalämpöpumppu. En tiedä miksi Oilon ei ole pitäytynyt pelkissä öljypolttimissa, mutta mikäli sinua olisi uskominen, siten sen olisi järkevästi toimivana yrityksenä pitänyt tehdä. Väittämääsi vastoin Oilon on laittanut rahojaan kiinni ilmastohumppaan. Taidat puhua puolueesi mukana lehmänläjää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

No mutta, juuri totesit saman totuuden, yritys ei laita ilmastohumppaan omia rahojaan, vaan juuri sinun rahat. Kaikki mikä menee kaupaksi ja maksaja löytyy, niin siitä vain. Jos joku hullu ostaa kallista tuulivoimaa ja maksaa kulut, niin niin tyhmää kauppiasta ei olekaan, joka ei ottaisi hölmöiltä rahat pois. Totta kai asiaa voi kiihdyttää, mainostamalla maailmanpelastaja tekniikkaa, harva sylkee helpolle rahalle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Näin on, vihreään hurahtavia löytyy kyllä riittävästi, jopa metsä- ja luontokatokin voidaan laittaa myymään hyvin, vaikka lumen alle aurinkopaneeleita tehostamaan kaamosajan energiansaantia. Kyllä täällä hölmöjä riittää ja jotkut suorastaan tyrkyttävät rahaa, jotta maailma pelastuisi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Nimenomaan. Juuri siitä on kysymys = jos jollekin tuotteelle on kysyntää, niin onhan se aika tyhmä yritys, joka valmistaa tuotteita, joille ei ole kysyntää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Kyse voi olla myös tyhmästä kysynnästä. Tyhmyyttä on helpompi jakaa, kuin viisautta. Vaikkapa Saksan väki hypnotisoitui Hitlerin puheista, eli jos Hitler olisi puhunut vihreästä siirtymästä, tuskin epäilijöitä olisi ollut, tai olisi päässyt pian hengestään. Saman kaltaista aivopesua tekee nyt vihreät, erotuksella, että meillä on vapaus olla myös eri mieltä, joskin vihreät ovat saaneet valtamedian avukseen, vastaa melkein Hitlerin fanaattisuutta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

Ps:n perusongelma taloustaitamattomuuden lisäksi on juuri mainitsemasi väärätietoisuuden ongelma. Jos ei esim. osta samoja tuotteita kuin ps-äänestäjät, on tyhmä ja väärätietoisuuden sumentama. Sama väärätietoisuus vaivasi taistolaiskommunistien mieliä 60 ja 70 -luvuilla: ihmisiä ei mitenkään saatu kääntymään oikeauskoisiksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

Missä ihmeen sumussa elät, varmaankaan et tahdo kellekään pahaa, mutta ilmeisesti etsit uutta poliittista kotia, jos näin, kysy lisää, keskustelu avartaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

’Kyse voi olla myös tyhmästä kysynnästä. Tyhmyyttä on helpompi jakaa, kuin viisautta.’ Nämäkin ovat taas omia lauseitasi. Josko vain tunnustat? Voi olla, että elän sumussa ja olen tyhmä, jos ostan maalämpöpumpun uuden fossiilipolttimen sijaan. Perusteluna kuitenkin esitän, että ajan oloon päätökseni on minulle euroissa mitattuna kannattava. Pari talvikokemusta tukee väitettäni. Lisäksi väitän, että meitä vastaavia sumussa eläviä on nykypäivänä aika paljon. Enkä vakuutteluistasi huolimatta kannata väitettä, että alkuperäisellä blogistilla olisi parempaa teknis-taloudellista tietämystä kuin yrityksillä itsellään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

No ei se todellakaan ole tyhmyyttä ostaa ilma- tai maalämpöpumppua, tuo tukee omaa taloutta, ja tuskin olet edes tyhmäkään. Kyse on yleisestä suuntauksesta, jossa maan perusvoimaa koetetaan korvata useilla matalaenergiaratkaisuilla, ja samalla hiostetaan väkeä tulemaan toimeen kasvisruoalla ja asumaan jääkaappilämpötiloissa. Jokainen tekee kohdallaan energiaratkaisuja, jotka sopivat mikä kullekin Suosituksia voi jakaa, mutta äärimmilleen kehitetty propaganda kuluttaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

”No ei se todellakaan ole tyhmyyttä ostaa ilma- tai maalämpöpumppu”.
Totta. Nuo ovat paljon energiatehokkaampi ratkaisu lämmittää asuntoa kuin esim. suorasähkölämmitys.

Laadukkaat invertteritekniikan ilmalämpöpumput pystyvät lämmittämään asuntoa energiatehokkaasti lähes -30c lämpötilaan asti. Suurinosa energiankulutuksesta aiheutuu tuulettimien, kompressorin pyörittämisestä. Vain silloin kun ulkona on liian kylmää niin silloin tällöin saattaa ottaa käyttöön sähkövastuksen avuksi estääkseen ulkoyksikköä ja asuntoa jäätymästä. Suurimmaksi osaksi ilmalämpöpumppu toimii niin että ulkoyksikkö imee ulkoilmasta talteen lämpöenergiaa, sitten puristaa sen lämpöenergian kylmäaineeseen jonka kompressorilla siirtää asunnon sisäyksikköön, sitten sisäyksikkö puhaltaa sen lämpöenergian sisälle asuntoon lämmittäen asuntoa. kesällä sitten tämä kaikki toimii tarvittaessa toisin päin viilentäen asuntoa. Mitään ei polteta. Jotkut suurimmat asunnot saattavat tarvita jopa 2kpl ilmalämpöpumppuja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Kyllä, lisäksi pohjoinen pallonpuolisko on menossa perihelikiertymän johdosta pitkään, jopa puolen vuoden kaamokseen vuodenajassa. Maapallon asento kiertoradallaan muuttuu ja vaikka pohjoinen osa juuri nyt saa pisimmän ajan valoa, muutos on jo alkanut, eli asteittain talvikaudet pitenevät. Tilanne on matkalla samaan, mikä tapahtuu nyt Etelämantereella, paitsi että laajempi mantereinen pohjoinen pallonpuolisko koko myös massiivisemman jääkauden. Tuota jatkuu luokkaa 130 tuhatta vuotta, ja vasta sitten olemme vastaa nykyistä ja liki samalla napatähdellä. Perihelikiertymien sykli on noin 21 tuhatta vuotta, eli kokonais glasiaali- interglasiaali vahteluja tapahtuu useampia noin 130 tuhannen vuoden aikana, jossa viimeisin jääkausi on murskaavin. Nyt on syytä nauttia näistä lämmöistä, tätä herkkua ei tuhannet tulevat sukupolvet tule kokemaan. Lisäksi systeemiä riepottelee myös maapallon hyrräliike noin 26 tuhannen vuoden syklillä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Yritykset sylkevät vihreään siirtymään, kun sillä ei ole mitään merkitystä maapallon ilmastoihin, joita on useampia. Jo IPCC:n perustaja kertoo, että viheräärivasemmistolainen liike valloitti tuon täysin poliittiseksi kieroutuneen laitoksen omaksi varallisuuden lähteeksi, he ovat siis oikeasti huijareita. Ihmisiltä on helppo huijata syvällisillä asioilla, joita on tavallisen vaikea hahmottaa, kuten ilmastoasiatkin ovat, puhumattakaan auringosta ja vaikka geomagnetismista jne. IPCC on täysin poliittinen laitos ja vasemmiston hallitsema rahankeruukone, jonka tavoitteet ovat samat, kuin Sosialistisella internationaalilla, jonka tavoite on kaataa maapallon markkinatalous, että tehdä tästä pallosta kommunistinen yhteisö, jossa punaliput liehuu jokaisen pihassa ja parvekkeella. Suomen demarit ovat tuossa kommunistisessa yhteisössä täysjäseniä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Näin on, vihreät ovat kuin liikkuva pallonkentän maali, saavat kaiken etenkin suomalaisten tekemiset haitalliseksi ilmastonmuutokseksi. Tuon pitäisi olla globaali ilmiö, kuten jos puita hakataan Suomessa, ja vähennetään Venäjällä ymmärrettävistä syistä, niin aiheutamme maapallon ilmastonmuutosta ja luontokatoa. Näin hän ei tietenkään ole, kokonaispuuston käyttö maapallolla ratkaisee, jos on sitä tehdäkseen. Lisäksi vihreät väittää, että kaikki biomateria, mikä viedään metsästä pois, aiheuttaa päästöjä, ainakin jollain aikavälillä, esim. puurakentaminen, no olihan tuokin odotettavissa. Totuus on kuitenkin niin, että taimikko kasvaa ja kasvu sekä hiilinielu lisääntyy, kun tasainen valossa kylpevä taimikko nousee, sen sijaan että esim. suurten vanhojen puiden välissä olisi varjossa kituvia taimia, joista tuskin on hiilinieluksi, ennen kuin vanha puu kaatuu ja alkaa tuottamaan metaania ja muuta kasvihuonekaasuja ilmakehään. Nuoria puita voi verrata nuoriin kasvuikäisiin lapsiin..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#4

Persuja ei osata , muuta , kuin ” mustamaalata ” , ja sitten kaikesta huolimatta , tullaankin ” hämäyksen / äänestäjien harhauttamiseksi persujen linjoille !?! Se on aika kieroa peliä !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tuulisähkön puhtaus on pötyä
#5

Tuulivoima on puhdasta energiaa ja niin varmaan onkin.
Entäs ne valtavat myllyt: milloin niiden päästöt ja haitat lasketaan ja ilmoitetaan kansalle?
Voimaloiden lavat sylkevät muovia ja myrkkyjä Suomen luontoon. Niiden torneissa tarvitaan paljon erilaisia metalleja. Kaivoksien päästöt, pitkien meri- ja maakuljetusten päästöt, koneiden öljypäästöt.
Entä luontokato? Missä näkyvät lapojen tappamat kuolleet linnut, lepakot ja hyönteiset? Entä voimaloiden aiheuttama metsäkato, joka lisääntyy vauhdilla? Lista ei lopu tähän joten totuus esiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000