Perussuomalaiset

Kauko Tuupainen

Avoin kysymys eduskunnan puhemiesneuvostolle

1 kommenttia

Eduskunnan työjärjestyksen 25 §:n 1 momentin mukaisesti: Puhemiesneuvosto voi päättää, että täysistunnossa käydään keskustelu, jossa edustajat esittävät kysymyksiä ministereille (kyselytunti).

Tällöin puhemies myöntää harkintansa mukaan lyhyitä puheenvuoroja edustajille kysymyksen esittämistä ja ministereille siihen vastaamista varten. Puhemiesneuvostolla on oikeus antaa asiasta tarkempia ohjeita.

Viimeinen kyselytunti (3.10.2019) oli hyvä (lue: huono) esimerkki siitä, kuinka niin edustajat kuin ministeritkin ylittävät räikeästi heille myönnetyn minuutin mittaisen puheenvuoron ajan.

Siksi ehdotankin puhemiesneuvostolle, että kun kyseessä on kyselytunti, niin edustajat esittävät ensin kysymyksen tietylle ministerille ja vasta sen jälkeen perustelevat kysymystään jäljellä olevan ajan puitteissa. Kun minuutti täyttyy, niin myös puheenvuoro päättyy. Ministerien vastausaikaa voisi pidentää 25 %.

Toinen ehdotukseni on, että samasta asiasta esitettäisiin korkeintaan pari-kolme kysymystä, koska pääsääntöisesti ministerin ensimmäinen vastaus ”tyhjentää pajatson”. Ymmärrän, että edustajille on tärkeää olla esillä TV-ruudussa, mutta meitä katselijoita kiinnostaa eniten kysymykseen annettu ministerin vastaus.

KAUKO TUUPAINEN

Jyväskylä

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Kauko puhuu kokemuksen , rinta äänellä ! Mutta tämmöinen asiia on vähän jäänyt painamaan mieltä , kun edusta arvostelee/morkkaa jotakin puoluetta , niin morkattu puolue saa yleensä puolustus puheenvuoron !?! Mutta kun olen monesti seurannut , täysistuntoja näin ei ole ainakaan persut saaneet Puolustus puheenvuoroa !!! Pitäkäämme puolemme !?! Miten Kauko on ???

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000