Perussuomalaiset

Antti Eskelinen

Saamelaisille oma edustaja Suomen eduskuntaan

Esitin vastaavan sisältöistä julkilausuma-aloitetta Perussuomalaisten nuorten kevätkokouksessa 2017, mutta se ei saanut tarvittavaa 75% kannatusta, eikä näin tullut järjestön viralliseksi kannaksi. Koska pidän asiaa kuitenkin tärkeänä tuon sen näin uudestaan esiin.

Saamelaisille oma edustaja Suomen eduskuntaan.

Saamelaisten kansanvallan parantamiseksi he tarvitsevat oman edustajan eduskuntaan. Esitänkin, että eduskuntaan kiintiöidään yksi paikka saamelaisia varten Ahvenanmaan maakunnan tapaan. Toimella saamelaiset saisivat selkeästi oman kansansa äänen näkyviin Suomen eduskunnassa, koska Suomen asukkaina ja kansalaisina heitä koskevia päätöksiä tehdään kaikkien muiden Suomen kansalaisten tavoin eduskunnassa.

Äänioikeus saamelaisedustajan vaaliin olisi kaikilla saamelaiskäräjien äänioikeutetuilla. Kaksinkertaisen äänioikeuden välttämiseksi eduskuntavaaleissa saamelaiskäräjien vaalien äänioikeutettujen tulisi tehdä erillinen ilmoitus maistraatille käyttävänsä äänioikeuttaan saamelaisedustajan vaaleissa. Mikäli ilmoitusta ei tehdä, äänioikeutta käytetään asuinpaikan mukaisesti. Saamelaisedustajan vaalien ehdokaskelpoisuus kuuluu kaikille saamelaiskäräjien vaalien ehdokaskelpoisille.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000