Perussuomalaiset

Saara Lång

Aurinko pilkistää Loviisassa

Viime aikoina on Loviisassa ollut näkyvissä useita auringon pilkahduksia. Kirkkain näistä nähtiin, kun valtuusto päätti säilyttää kyläkoulut. Ja koska päätös perustuu kaupungin strategiaan, uskaltaa ehkä toivoa, että se pitää jatkossakin. Loviisa, kyläkoulujen kaupunki!

Toivoa tulevaan herättävät myös lehtikirjoitukset, joissa retostellaan eri puolueiden edustajien olevan valmiit taistelemaan Porvoon sairaalan puolesta HUS toimielimissä. Myös perussuomalaiset HUS hallituksen jäsenet Riikka Slunga-Poutsalo ja Antti Valpas ovat puolustamassa Porvoota (kuten myös Lohjaa!).

Kuntaselvityspuolella Loviisan ja Lapinjärven selvitysalue sai poikkeusluvan kuntarakennelain palveluperusteen osoittamasta alueesta. Eli Loviisa ja Lapinjärvi voisivat yhdessä muodostaa kunnan, vaikka uuden lain mukaan siihen vaadittavat kriteerit eivät aivan täytykään. Vähän ihmetyttää, millä perusteilla lupa oikein heltisi? Yhdistyminen kun ei ainakaan tulisi merkittävästi parantamaan Loviisan taloudellista tilannetta.

Ettei vaan taustalla häämöttäisi uuden ydinvoimalan hahmo? Pari viikkoa sitten PS puoluetoimisto vieraili paikallisyhdistyksen kutsumana Loviisassa ja Fortumilla tuoden terveiset siitä, että jos Timosta tulee pääministeri, niin heti seuraavalla viikolla on pöydällä Loviisan seuraavan ydinvoimalan lupapaperit. Noin viikko sen jälkeen tuli ilmoitus Fortumilta, että he ovat tehneet päätöksen ja laittavat lupahakemuksen sisään heti kun uudelta hallitukselta saadaan vihreää valoa. Ja nyt Loviisa/Lapinjärvi katsotaan tarpeeksi elinvoimaiseksi muodostamaan itsenäisen kunnan…

Juuri tällä hetkellä Loviisan tulevaisuus näyttää ”ruusuiselta”. Yhteistyössä on voimaa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Säteilevä Loviisa
Hämmentynyt
#1

Jospa sitä aurinkoa voisi hyödyntää Loviisassa energian tuojanakin.- Loviisassa on jo sen verran voimalaitoksesta pöllähtänyt, että siellä säteily on Suomessa korkeimmalla tasolla: STUK säteilytilanne tänään- sivusto. Tuskin tuo annos aiheuttaa aikuiselle, eikä ainakaan vanhukselle terveydellistä riskiä, mutta pienille lapsille saattaa tulla haittaa Loviisassa oleskelusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Säteilevä Loviisa
#3

– ja se haittahan on syöpä tai kehityshäiriöt seuraavassa sukupolvessa 🙁

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Saara
#2

Hei Säteilevä Loviisa,

Loviisassa, kuten monilla muillakin paikkakunnilla Itä-Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa, luonnon taustasäteily todellakin on hieman korkeammalla tasolla kuin Suomessa keskimäärin. Tämä ei kuitenkaan johdu siitä, että ydinvoimalasta olisi ”pöllähtänyt” säteilyä, vaan alueen kallioperässä esiintyvästä radonista.

Niin pienille lapsille kuin aikuisillekin voi tulla haittaa, jos asuu radonkaasua sisältävän kallion päällä talossa, jonka alapohjan tuuletuksesta ei ole huolehdittu. STUKista saa tilata radonpurkkeja, joilla säteilyä voi mitata. Mittaus kannattaa tehdä, jos epäilee altistusta, sillä radon aiheuttaa Suomessa noin 300 keuhkosyöpää vuosittain.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000