Perussuomalaiset

Matti Rinnekangas

Vähennetään sairaalapaikkoja! 190 kilometrin onni!

2 vuotta on toitotettu mediassa paikallisia maakuntalehtiä myöten, etteivät sairaanhoitopaikat riitä. Kaiken lisäksi tehohoitajat ovat aivan loppuun ajettuja. Jos yksikin kansalainen sairastuu, kaatuu koko sairaanhoitojärjestelmä ja paluuta entiseen ei enää ole.

Pakko oli pamauttaa päälle armottomat lockdownit ja lisäksi naamatenaa päälle. Varmistuksena vielä rokotesuojaa. Silti baarit ajoittain kiinni. Pizzallakin käytiin armottomilla suojaetäisyyksillä. Kotona kökötettiin zoomien ja suoratoistojen varassa.

Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointialue valmistautuu flunssakauteen suunnittelemalla sairaalapaikkojen vajaa 20% vähentämistä!

Mutta mitä ihmettä tapahtuukaan vuonna 2022 syksyisessä viimassa Perämeren rannoilla ja Koillismaan perukoilla. Huolimatta vuosikausia kestäneestä covid19 rummutuksesta

’sairaanhoito romahtaa’ sekä

’sairaalat täynnä lasikeuhkoja’ ja vielä

’lockdowneilla sairaanhoitoon pelivaraa’ näyttää, että

Emme ole alueemme sairaanhoidon järjestämisessä oppineet covid19 epidemiasta yhtään mitään.

Kaiken tämän jälkeen, palveluverkkosuunnitelman perusteella alueellamme olevia 1007 sairaalahoitopaikkaa vähentyy 165 paikalla 842 paikkaan. Tämä kuulostaa vastuuttomalta valmistautumiselta mahdollisiin tulevaisuuden laajamittaisiin tartuntatauti epidemioihin.

Tarvitseeko Oulun Eteläisessä enää vakavasti sairastuakaan?

Jos tarkastellaan Oulun Eteläisen alueen palveluita havaitaan seuraavaa: aikaisemmin päivystyksen lakkautuslistalla olleen Raahen sijaan näyttäisi Oulaisten Oulaskankaan sairaalahoitopaikkojen osalta olevan tulossa kylmää kyytiä. Sairaalapaikkojen lukumäärä tippuu aikaisemmasta pyöreään nollaan. Ilmeisesti Oulaisten alueella ei sitten sairastella vakavemmasti enää jatkossa. Näin tuli Oulun Eteläisen vakavemmat sairastelut paketoitua kauniiseen hoitopakettiin. Kannattaa muistaa (kartalta asia vahvistuu), että sairaalamatka Reisjärven keskustasta OYS:in 24h päivystykseen on 190 kilometriä. Toivottavasti matkan saa taittaa kohtuullisessa kunnossa. Tai että keli on selkeä helikopterin lennellä.

Median muisti, lyhyempi kuin hetero miehen muisti

Huonomuistinen kun olen (tai valikoivamuistinen), on kuitenkin viimeisiltä vuosilta porautunut muistilokeroihini mielikuva. Siinä mielikuvassa viimeisten vuosien armoton Covid19 ’me kaikki kuollaan’ ja ’sairaala paikat tulisi kieltää rokottamattomilta ja maskittomilta’ propadanda on jättänyt syvän muistijäljen.

Mutta vielä enemmän ihmettelen paikallisten maakuntalehtien ja muun median, luvalla sanoen, omalla dementiallaan flirttailevaa uutisointia:

Hyvinvointi alueen johtajien ja päättäjien haastatteluissa ei lainkaan puututa tuleviin, todella vastuuttomilta kuulostaviin, lähes 20 % sairaalahoitopaikkojen vähennyksiin. Haastatteluissa sen sijaan toistellaan ’tästä tulee vielä hyvä’ sekä ’tiedolla johtamisella tulokset nousuun’ ja vielä ’talous tasapainoon’.

Mutta olankohautuksella kuitataan sairaalahoitopaikkojen lähes 20% vähentäminen.

Eikö media muistakaan omaa 2 vuoden aikaista päivästä toiseen jatkuvaa uutisvirtaa kohoavine kuolintilastoineen ja taivaita hipovine tartunta määrineen?

Hyvä perussuomalainen aluevaltuutettu: tarkasta oman alueesi palveluverkkosuunnitelman sisältö tarkkaan. Varmista infektiosairaus valmius. Älä kätkeydy lukujen taakse. Mene mielikuvissasi sinne ambulanssin kyytiin. Ilman valinnanvapautta. 190 kilometriä. Sankassa lumisateessa. Muista hengittää.

Tästä lisää taustaa

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Jatkossa vain ne saavat hoitoa, joilla on rahaa mennä yksityiselle.

Yleisellä puolella mamut tietysti ensin ja sitten jokunen kantasuomalainen, jota onni sattuu suosimaan, että pääsee 10 – 15 tunnin jonotuksen jälkeen jonkun mamu- tai tilapäislääkärin superlyhyelle vastaanotolle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Viestit noista ”hyvinvointialueiksi”, nimelläkin, naamioiduista hallintohimmeleiden kasautumasta ovat karua luettavaa ja seurattavaa.
Rahojen menopuoli kyllä toimii vauhdikkaasti, mutta manooverin itse tarkoitus, ihmisten hoitoon pääsy ja jopa syntyvien kustannusten hillintä ovat täyttä unelmahöttöä.
Kiistää ei voine, etteikö tarvetta muutoksille ollut ja ole, mutta asian hoitaminen Hallituksen toimesta, itsekkäin poliittisin tavoittein, on järkyttävää.
Suomalaisia pidetään ”koulutettuna” kansana. Sen pitäisi näkyä kansan valistuneisuutena heidän kyvyssään tehdä järkeviä valintoja mm. päättäjiä valitessaan.
Hurahtaminen jälleen mainoskanpanjoiden lupauksiin, ilman analyyttistä tarkastelua edellisten lupausten toteutumisesta, ei kerro korkeista tuloksista, koulutuksen tason suhteen.
Pakkoruotsin opetuksen lisääminen tuskin asiaa parantaa? Olisikohan nyt viimeinkin aika tarkastella asiat asioina ja vaihtaa päättäjiä, ihan vain vaikka malliksi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#3

Niin , vaihtaa ” päättäjät ” vaikka malliksi , juuri niin !! Mutta se olisi parasta meidän muistaa , ääänestyksessä huokaistas , Korkeimman puoleen , että antaisit meille , viisaita talouden hoitajia !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000