Perussuomalaiset

Saana Kokko

Koronakevät kuormittaa lapsiperheitä

Lastensuojelun Keskusliiton ja THL:n teettämästä kyselystä selviää, että lapsiperheiden vaikeudet ja lastensuojelun asiakkaiden tuen tarve ovat lisääntyneet koronaepidemian takia (Helsingin Sanomat 21.4.). Lastensuojeluilmoitusten lisääntyneestä määrästä uutisoitiin Etelä-Saimaassa jo 22.1. Jutussa haastatellut lastensuojelun ammattilaiset kertoivat koronaepidemian aikana koetuista kiirepiikeistä, jolloin työmäärä nousi lisääntyneiden lastensuojeluilmoitusten vuoksi. Korona-aika on näkynyt myös poliisin työssä, kertoo Helsingin Sanomat (24.3.). Tilastojen mukaan kotihälytyksiä tehtiin alkuvuodesta poikkeuksellisen paljon, ja HS:n haastattelema poliisitarkastaja kertoi tilanteen kärjistyneen viime vuoden poikkeusoloihin verrattuna.

Valoa on onneksi näkyvissä lähestyvän kesän ja rokotuskattavuuden lisääntymisen myötä. Kestää kuitenkin aikansa, ennen kuin esimerkiksi taloudellisesti kärsineet lapsiperheet toipuvat koronaepidemian vaikutuksista. Kolmannen sektorin perhejärjestöt ovatkin olleet koko koronakriisin ajan aktiivisessa roolissa lapsiperheiden tukemisessa ja auttamisessa. Monista lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyvistä asioista päätetään kuntatasolla. Etelä-Saimaa kertoi (22.4.) Uutissuomalaisen kyselystä, jonka mukaan yhä useammat toivovat lasten ja nuorten hyvinvoinnin nousevan kuntavaalien tärkeimpien teemojen joukkoon. Aihe on siis erittäin tärkeä ja koskettaa monia. Keskusteluun on syytä nostaa sekä lastensuojelun että kolmannen sektorin toimijoiden tärkeät roolit ja riittävät toimintaedellytykset.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Saanakin. Koronakevät kuormittaa lapsiperheitä. Kyllä. Nyt on tärkeätä, Ettei ainakaan iltarukoukset kodeissa unohdu, ja tiedetään ”Setä”: Kenelle asioista puhutaan, että Hän on Elossa ja Haluaa olla: Elävässä yhteydessä meihin, Ja Hän jokapäivä, Rukoilee Myöskin meidän ❤️ puolestamme: Meillä, Ei näinollen ole, mitään syytä, minkäänlaiseen pelkoon. Hän usein Sanoo: Minä se Olen: Älä Rakas pelkää. Tämä Mies Kenelle näin Voimme asioistamme puhua, On Jeesus Kristus. Lasten: Erityisystävä, Joka Haluaa: JUURI TÄSSÄKIN KIRJOITTAESSA, Sinuakin Siunata. Kiitos. Siunaten, Lasse Hietanen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000