Perussuomalaiset

Saana Kokko

500 päivää lappeenrantalaisena

Olen jo muutamassa aikaisemmassa kirjoituksessa hehkuttanut uuden kotikaupunkini hyviä puolia. Tämä blogi ei ole mikään poikkeus.

500 päivää lappeenrantalaisena on nyt täynnä, ja katson kotiutuneeni tänne niin hyvin kuin ”junantuoma” kotiutua voi. Löydän edelleen kaiken tarvitsemani paikallisista kaupoista, ulkoilumaastot ovat erinomaiset, ihmiset mukavia ja elämä lupsakampaa kuin pääkaupunkiseudulla. Nostalgiaa synnyinseutujani kohtaan koen toki silloin tällöin, mutta elämä on täällä, tässä ja nyt.

Kotipaikan vaihdokseen sopeutumisessa myös ystävät ovat tärkeitä. Entinen työkaverini asuu tällä seudulla, ja hänen kanssaan on mukava vaihtaa ajatuksia sekä vanhoista että uusista kotikunnaista. Olen lisäksi löytänyt uusia ystäviä ja tuttavuuksia vapaaehtoistoiminnan kautta. Espoossa asuessani olin 15 vuotta mukana Pelastakaa Lapset ry:n paikallisyhdistyksen toiminnassa, ja muuton jälkeen tuntuikin mitä luonnollisimmalta jatkumolta hakeutua Lappeenrannan oman paikallisyhdistyksen toimintaan mukaan. Meillä on mukava ja aktiivinen porukka, ja saamme ruohonjuuritasolla aikaan paljon hyvää. Vuoden aikana kanavoitiin ruoka- ja harrastelahjakortteja koronaepidemian vuoksi apua tarvitseville perheille, ja jouluavustusten kautta apu tavoitti lähes 50 lapsiperhettä.

Huolenaiheitakin minulla on. Ylen mukaan ”itärajan yritykset, palvelut ja kunnat ovat kärsineet merkittäviä taloudellisia tappioita, kun venäläisten turistien virta katkesi lähes yhdessä yössä” koronaviruksen vuoksi. Lappeenrannasta on lyhyempi matka Pietariin kuin Helsinkiin, ja venäläisten turistien merkitys Etelä-Karjalalle onkin erittäin suuri. ”Käytännössä kaikki matkailijoiden tuomat tulot ovat jääneet saamatta. Rajojen sulkeminen on aiheuttanut noin 20 miljoonan euron tulon menetyksen matkailijoita palvelevissa yrityksissä kuukausittain … maalis-joulukuun aikana välittömät tulonmenetykset ovat lähes 200 miljoonaa”, Yle kertoo. Mistä sitten apua? Ei ainakaan EU:n aluetuista. ”Alueellisten EU-tukien jaossa Etelä-Karjalan katsotaan kuuluvan vauraampaan Etelä-Suomeen, eikä itärajan kiinni oleminen ole muuttanut linjaa”, todetaan Ylen jutussa. Jos jotain saisi myöhästyneeksi joululahjaksi tai alkavalle vuodelle toivoa, niin ymmärrystä Etelä-Karjalan erityispiirteitä kohtaan. Tällä alueella on erittäin suuri potentiaali, mutta maantieteellinen sijainti säilyy aina ykkösrealiteettina niin hyvinä kuin haasteellisinakin aikoina.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Saana on hyvä , että olet kotoutunut hyvin Lappeenrantaan ! Muutto aina toisellepaikkakunnalle on , kuitenkin iso muutos ! Tuo vapaaehtoinen toiminta on antoisampaa , kuin voisi kuvitellakkaan !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Siellä on myös LUT, Lappeenranta University of Technology! Erittäin mielenkiintoinen tarjonta opinto-ohjelmissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

jytky2.0
Tyytyväinen
#3

Moi ja tervetuloa Lappeenrantaan.

Katsastelen tässä virtuaalisessa 37,2C vaalikuumeessa kenelle ääneni annan tulevissa kunnallisvaaleissa.
Liekö kunnallisvaalit ja nettihäiriköinti syynä, mutta nihkeästi löytyy tietoa ehdokkaista ja historioistaan. Vanhoille papoille en 50+ ikäisenä miehenä ääntäni anna. Ääneni ansaitsee joku esiintymis- ja vaikuttamiskykyinen fiksu henkilö, mieluiten nainen, koska PS tarvitsee myös naisia.
Isaac saattaa saada myös ääneni, sillä suurin osa meistä arvostaa ihmisiä heidän tekojensa kautta.

Tsemppiä kaikille vaaleihin ja käydään äänestämässä. Ehdokkaita ainakin löytyy!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#4

Ilahduin täällä Mikkelissä, kun ps kunnallisvaaliehdokkaitten eläkeläisten rinnalle nousi uusia, ammatillisia osaajia vaikuttamaan Mikkelin nousua. LVI-insinööri ja palomies muidenmuassa. Tosin seuraavana päivänä lehden oikaisussa kerrottiin, ettei LVI-insinööri ja palomies ollutkaan ilmoituksensa mukainen ammattilainen ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Saana Kokko Kansanedustaja Laura Huhtasaaren eduskunta-avustaja, kaupunginvaltuutettu
Tyytyväinen
#5

Meillä on hyviä ehdokkaita Lappeenrannassa. Jos koronatilanne sallii niin jalkaudumme teltoille mahdollisimman laajalti ennen vaaleja, silloin kannattaa tulla jututtamaan mieluisia ehdokaskandidaatteja. Ja aina voi ehdokkaisiin olla yhteydessä myös sähköpostin ja somen välityksellä, tulee ainakin turvavälit pidettyä kunnossa 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000