Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Ydinvoima kyllä, Rosatom ei!

Äsken painoin eduskunnassa ”tyhjää” nappia, kun siellä äänestettiin Fennovoiman luvasta. Perustelen valintaani näin julkisesti.

Kannatan ydinvoimaa. Koen sen välttämättömänä välivaiheen ratkaisuna, kunnes se voidaan täysin korvata muilla energiaratkaisuilla. En siis voinut äänestää vastaan.

En hyväksy Rosatomia eli venäläistä osapuolta. En siis voinut äänestää puolestakaan.

Ensinnäkin venäläisillä on ollut viime vuosina runsaasti ongelmia rakenteilla olevien voimalaiden osalta. Ihan viime aikoina on ollut julkisuudessa intialainen ydinvoimala. Sen rakentamisessa ja käyttöönotossa on ollut todella suuria ongelmia.

Rosatom on suoraan Putinin komennossa oleva yhtiö. Siksi se liittyy osana siihen suureen peliin, jota venäläiset ovat lähteneet käymään. Putinin johdolla venäläiset aikovat palauttaa vanhan Neuvostoliiton rajat. On myös puhuttu tsaarin Venäjän rajojen palauttamisesta.

Sotimista on vältettävä kaikin keinoin. Siksi venäläisen uusimperialismin torjuminen täytyy tehdä toisin. Silloin vain taloudellinen painostus on käytännössä ainoa riittävän tehokas keino.

Toki Rosatom on tuossa suuressa kuviossa vain pieni palanen. Mutta silloin pitää silti muistaa, että suurikin kokonaisuus koostuu pienistä palasista. Tehotakseen kaikkien palasten pitää olla koossa.

Kaiken kaikkiaan ”on parempi ampua omaan nilkkaan kuin ampua kohti”.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
terve järki
Tyytyväinen
#1

Rosatom on vastapaino hurrien rahalle Suomessa.se on hyvä asia kun koetetaabn säilyttää itsenäisyyden rippeet ja päästä eroon pakkoruotsista!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Antsu
Hämmentynyt
#2

Ihmettelen itsekkin tätä diktatuurin nuoleskelua.Paljonkohan on maksettu ja kenelle että itsenäisyyttä myydän tässäkin asiassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
Hämmentynyt
#3

Niin – miksi Venäjä/Rosatom … kuin osakahlittua riippuvaisuutta Venäjästä vaiko liennytystä itään EU;n varjoista ettei karhu heräisi unestaan,eikö todella ollut muuta vaihtoehtoa tälle hankkeelle.

Epävakaa suurvalta nykyisine toimineen tuottaa epävarmuutta myös pitemmälläkin tähtäyksellä ja jos tähän liitetään vielä – syystä tai toisesta – Natokortti tulevaisuudessa Venäjän rajalle,tulisi vielä epävarmemmaksi ”hiljainen rauhassaelomme” naapurimme kanssa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Arpapeliä
Vihainen
#4

Kannaksella Antreassa oli sanonta: ” Jos on ryssä matkassais nii piä veissi vieressäis!” Nyt on sitten piettävä ehkä seuraavat 50 vuotta tämän touhun osalta. Ihme juttu koko hankinta kun oli riskittömiäkin vaihtoehtoja kuten Toshiba. Ja sitten vielä Putler firman suurimmaksi yksittäiseksi osakkaaksi, ei tässä maassa taideta koskaan opäästä kaalinhajusta eroon. Jo vuosia ollut mielessä muuttaa Norjaan. Se maa on osannut hoitaa asiansa huippuhienosti, jopa talviurheilussa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000