Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Venäjää on painostettava talouden keinoin nykyistä enemmän

Venäjän valtiojohto ja median manipuloima kansa ovat nyt kansalliskiihkon vallassa. Vanhan Neuvostoliiton omaan mahdottomuuteensa romahtanut mahti on nyt palautettava. Näin naapurissa ajatellaan ja myös toimitaan. Ensin se nähtiin Kaukasuksella ja nyt Ukrainassa.

Minskissä sovittiin viime vuoden puolella tilanteen rauhoittamisesta. Ja kuten venäläisten nykyinen toimintatapa on, useimmat sopimukset ovat heille vain paperinpalasia jotka voidaan repiä silloin, kun teot palvelevat putinistisen politiikan päämääriä.

Näin on käynyt myös Minskin sopimuksen osalta. Ukrainassa on jälleen käynnissä laajamittainen sota. Kyse ei ole siitä, että separatistit saavat tukea Venäjältä. Kyse on siitä, että Venäjä ja venäläiset hyökkäävät ja saavat jonkinlaista tukea paikallisilta venäläisiltä. Tästä on kiistatonta todistusaineistoa. Se toki kiistetään Venäjällä, sillä täysimittainen valehtelu ja tosiasioiden vääristely ovat tärkeä osa venäläisten tapaa toimia.

Venäläisten imperialistinen toiminta on pysäytettävä. Siitä olemme niin meillä kuin muuallakin samaa mieltä. Samaa mieltä olemme myös siitä, että sotiminen on vihoviimeinen keino tilanteen ratkaisemiseksi. Siksi jäljelle jää vain kaksi keinoa: taloudellinen painostus ja neuvottelut.

EU:n ja muiden maiden pakotteet ovat olleet askel oikeaan suuntaan. Samaan aikaan tapahtunut raakaöljyn hinnanlasku on tehostanut pakotteiden vaikutusta. Venäjän on ollut pakko luopua monista suunnitelmista esimerkiksi sotilaallisen vahvistamisen osalta.

Tehdyt toimenpiteet eivät kuitenkaan ole olleet riittäviä. Talouden painostuskeinoja on lisättävä ja Venäjän talous on saatava polvilleen. Jos näin tapahtuu, siitä voi olla seurauksena kansan herääminen ja kaduille lähteminen. Sitä Putin hengenheimolaisineen pelkää enemmän kuin kiväärin piippuja.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Mara
#1

Neuvotteluja lisää venäjän kanssa. Lännen ylimielisyys haittaa tilannetta

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mara oikeassa
Hämmentynyt
#5

”Venäjän valtiojohto ja median manipuloima kansa ovat nyt kansalliskiihkon vallassa.”

Sanoisin enempi näin:
Suomen valtiojohto, presidenttiä lukuunottamatta, ja länsimedian manipuloima Kokoomus-kansa ovat nyt EU/USA/Nato-kiihkon vallassa.

Suomi on kohta kuin vanki EU/USA/Nato-pallo jalassa. Mitä jämäkämmin pidämme itsenäisen ja toimintavapaan Suomen puolta sitä enemmän nousee Perussuomalaisten kannatus. Voimme ihan hyvin sanoutua irti EU-pakotteista Venäjää vastaan koska niissä ei ole mitään järkeä. USA vaan pyrkii luomaan kaiken maailman liittoumia omaksi edukseen kun kerran tolloja maita on saatavilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Piilo Kepulainenko?
#2

Onko Tossavaisen elämäntehtävänä persujen kannatuksen romahduttaminen noillä tyhmillä jutuillaan missä ei ole mitään järkeä ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Median manipuloima Reijo Tossavainen ovat nyt kansalliskiihkon vallassa.
Lopeta jo, Reijo, et ole tutustunut tähän aihepiiriin riittävästi. Keskustapuolueella on kansamme syviä rivejä miellyttävä, realistinen ulkopoliittinen linja. Maahanmuuttoasia toivottavasti kuitenkin saa äänestäjiä pysymään puolueessamme.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Anteeksi hieman tuosta edellisestä tekstistä, mutta se on niin totta.

”Talouden painostuskeinoja on lisättävä ja Venäjän talous on saatava polvilleen. Jos näin tapahtuu, siitä voi olla seurauksena kansan herääminen ja kaduille lähteminen.”

Venäjällä kansa ei kaduille lähde, vain joitakin lännen järjestöjen innoittaminan voisi lähteä, ehkä Pietarissa. Jos talous saataisiin todella pahasti romutettua ja nykyjohtoa haukkuva ja vallankaappaukseen kiihottava länsipropaganda medioihin, mikä on estetty, saattaisi osa nuorisoa ryhtyä mellakoimaan, mutta taitaisi olla sekin aika vähäinen osa. Jos kuitenkin kuviteltaisiin tilanne, jossa kansa lähtisi kadulle ja lännen tukemana suoritettaisiin muutama propagandatyyppinen mielenosoittajien väkijoukkoon ampuminen, joista syytettäisiin nykyistä johtoa ja sen jälkeen aseellinen hallintorakennusten valtaus. Länsimieliset ottaisivat haltuunsa tiedotusvälineet jailmoittaisivat komentavansa armeijaa, jonka johto vaihdettaisiin. Maahna hankittaisiin lännestä elintarviikkeet ja muutaja venäläiset jäisivät massoittain työttömiksi vailla sosiaaliturvaa ja palveluita, ja kansallisomaisuus yksityistettäisiin länsimaisille yrityksille. Osassa Venäjää armeija kieltäytyisi tottelemasta. Syntyisi yhteenottoja, kun länsi käskisi vaihdetun johdon alaisena toimivia hyökkäämään. Länsi syyttäisi ”kapinallisia” joistain teoista, lavastetuista tai vahingossa tai tarkoituksella sattuneista, ja ryhtyisi järjestämään lentokieltoaluetta ja hyökkäyksiä kapinallisten sotakalustoa vastaan. Suomi NATOn kumppanuusmaana toimisi tukikohtana Pietarin ja Moskovan alueelle suunnatuissa hyökkäyksissä, ja Helsinki-Vantaan lentokoenttä lähellä olevana suurena kantaisi merkittävää roolia. Venäjän armeija kääntyisi lähes kokonaisuudessaan kansan köyhdyttäjiä ja teurastajia vastaan. Venäjä ilmoittaisi, että Helsinki-Vantaan lentokenttää ei saa käyttää voimatoimiin sitä vastaan. NATO ilmoittaisi Suomelle, että kumppanuussopimuksessa Suomi on lupautunut antamaan kenttänsä käyttöön, ja että Suomen on pakko taipua. Suomen Kokoomus- Stubb, RKP-Haglund, SDP- ja Reijo Tossavainen-Jussi Niinistö-vetoinen hallitus sanoisi että meidän pitää kuulua länteen ja tukikohdat on luvattu käyttöön. Venäjä suuttuisi Moskovan pommittamisesta Helsinki-Vantaalta käsin ja pommittaisi Helsinki-Vantaan lentokenttää, mahdollisesti taktisella ydinaseella, jos voimavarat eivät riittäisi tavanomaisilla aseilla suoritettavaan riittävään pommittamiseen.

Tämäkö on Reijo, sinun ihannekuvasi, tavoitteesi, Venäjän hajoittaminen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Reijo Tossavainen Eläkeläinen, ent. kansanedustaja (ps.), päätoimittaja, yrittäjä
#4

Huomaan, että putinistiset trollaajat ovat liikkeellä niin täällä kuin muuallakin…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Tossavainen alkaa nyt suorittaa hänen mielestään ”väärin ajattelevien” (enemmistön) ”puhdistusta” perussuomalaisissa leimaamalla ja karkottamalla leimaamisen avulla. Olisiko oma miniryhmä äärikiihkosotaintoilijoille parempi paikka Reijolle?
Tossavainen itse kirjoittaa ja paheksuu sananvapauden rajoittamista blogikirjoituksessaan:
”Käytännön toiminnoissaan Hesari päättää, mitkä ovat sen mielestä oikeita mielipiteitä ja kenellä on oikeus kertoa oikeita mielipiteitä. Siksi Hesarin pääkirjoitussivuilla en ole nähnyt yhtään perussuomalaisiin myönteisesti suhtautuvaa mielipidettä.” Sananvapautta rajoitetaan leimaamalla toisia ”populisteiksi, rasisteiksi” ym., ja (nyt Reijokin) vaikkapa ”putinistisiksi trollaajiksi”. Aiotko, Reijo, toimia, kuten Helsingin Sanomat ja vihaamassasi Neuvostoliitossa, eli vaientaa ”vääriä” mielipiteitä esittävät perussuomalaisten kannattajat? Aiotko ryhtyä Stalinin tapaan toisinajattelijoiden ”puhdistuksiin”, karkottamalla ”Siperiaan” eli pois puolueesta, perussuomalaisen puolueen sisällä? Siinä sinulla riittääkin työsarkaa, sillä lähes kaikki perussuomalaiset kannattavat maltillisempaa ulkopoliittista linjaa kuin sinä äärilaitoinesi. Annat kuitenkin täällä palstalla kuvaa, että puolueemme jäsenet olisivat kuin NATO-aseista ja sotimisesta innostuneita pikkupoikia, jotka haluavat vaarin tapaan ”isänmaallisesti” ryhtyä taisteluun suurta, pahaa Neuvostoliittoa vastaan. Oletko huomannut, että Neuvostoliittoa ei enää ole? Ei ole ketään levittämässä vähintään puolipakolla kommunistista ideologiaa meille. Sen sijaan on EUvostoliitto/NATO. Oletko sitä huomannut? Toimit samassa porukassa kuin Katainen, Stubb, Haglund ja Helsingin Sanomat, olet viemässä meitä tiiviimmin EU/NATO:n määräysvallan alle, tosin olemme jo siellä vahvasti nytkin. Olet samanlainen isänmaan myyjä kuin miksi muita nimittelet. Audin ja Hornetin takapenkki houkuttelevat?

Reijo, kun vaadit ja toivot laitonta vallankaappausta Venäjällekin, niin sinua on kohtuullista vaatia kertomaan arviosi siitä, miten Venäjä tuollaisen vallankaappauksen jälkeen kehittyisi.
Kerro arvelemasi kehityskulku, vai heitteletkö juttuja ajattelematta seurauksia?
Länsimielisistä vallankaappauksista on kokemusta viime aikoina Jugoslaviassa, Libyassa, Syyriassa, Egyptissä, Irakissa, Afganistanissa, Georgiassa, Romaniassa ja Ukrainassa. Romania on ainoa paikka, jossa vallankaappaus ei hetimiten johtanut veriseen sisällissotaan. Kuitenkin myös Romaniassa, jossa vallankaappaus sujui parhaiten, on lännen komennossa käynyt seuraavaa: ” Romania has gone through a period of rapid and major change in every sector, including health, since the revolution of 1989. Demographic trends since 1989 show continual population decline caused by emigration, a falling birth rate and a rise in mortality.” lähde: WHO. Vallankaappauksen jälkeen kuolleisuus on noussut, syntyvyys vähentynyt ja ihmiset lähtevät maasta. Tätä on länsimielinen vallankaappaus parhaimmillaan. Jopa diktaattori Ceausescu huolehti kansastaan paremmin kuin EU/NATO-komento parhaimmillaan. Monien vallankaappausten jälkeen konfliktit ovat levinneet naapurimaihinkin. Muista, Reijo, Suomen sijainti, jos toivot vallankaappausta Venäjällä.
Mitä opimme tästä? Kunkin kansan tulee itse huolehtia asioistaan, eikä päästää Neuvostoliittoa, EU/NATOa eikä mitään muutakaan tahoa vaikuttamaan politiikkaansa. Toiset eivät huolehdi asioistamme. Vain me voimme huolehtia kansamme hyvinvoinnista, itse. Älä, Reijo, myy meitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000