Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Venäläiset halveksivat pehmeyttä ja joustavuutta

Nato päätti sijoittaa lisää kalustoa ja joukkoja itäiseen Eurooppaan. Määrällisesti päätös ei ole merkittävä. Sen sijaan se on periaatteessa merkittävä päätös.

Venäläiset arvostavat vahvuutta ja voimaa. Sen sijaan pehmeyttä ja joustavuutta suorastaan halveksitaan. Tämä tosiasia tahtoo usein unohtua.

Putinin johdolla Venäjällä tehtiin joku vuosi sitten tilannearvio, että Nato ja natomaat ovat ”pehmenneet”. Toisin sanoen natomaiden valmius käyttää voimaa on ison kynnyksen takana. Siksi Venäjän imperialistinen johtoklikki päätti, että suur-Venäjää voidaan rakentaa pala kerrallaan. Ensin Georgiassa, sen jälkeen Ukrainassa ja sitten muualla.

Ukrainan armeijan rappion ja Naton saamattomuuden vuoksi Venäjä saattoi jokseenkin rauhassa valloittaa Krimin niemimaan. Sitä seuranneen kiihkokansallisen hurmion innostamana seuraava askel otettiin Itä-Ukrainassa.

Mikä on seuraava kohde? Paavo Väyrysen mielestä se voi hyvinkin olla Transnistrian alue. Olen samaa mieltä.

Nato haluaa nyt osoittaa, että se on tosissaan. Se on erittäin tärkeä viesti putinisteille.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Venäläiset ovat olleet niitä pehmeitä ja joustavia – katsoivat luottavaisina ja ystävällisinä, mutta vastalauseita sanoen, NATOn laajenemista Itä-Saksaan, sitten Puolaan, Baltiaan ym. NATO on koko ajan jyrännyt eteenpäin. Ukrainassa NATOn ohjukset tulisivat jo muutaman sadan kilometrin päähän Moskovasta. Ohjussotajärjestelmääkin NATO on rakentanut, jolla mahdollistetaan yksipuolista hyökkäystä Venäjälle. Krimiltä olisi voinut sillä ampua alas Venäjän Uralintakaisetkin ydinohjukset. Näin Venäjä olisi ollut täysin Yhdysvaltain armoilla. Kun on katsottu, kuinka moneen maahan Yhdysvallat on hyökännyt ympäri maailmaa ja monessako se on järjestänyt vallankaappauksia, tukenut terroristeja, tehnyt vallankaappauksia, tehnyt iskuja ym., niin ei ihme, että kun Ukrainassakin järjestettiin vallanvaihto ja luonnonvaroja siirtyi heti länsitahojen haltuun kansan tappioksi, Venäjälläkin pelätään samaa. Nyt Venäjällä koetaan NATO uhaksi ja halutaan estää sen laajeneminen. Kriisin ratkaisu on yksinkertainen: NATOlta yksi askel taaksepäin ja taas ystävällisten suhteiden palautus. Onko siihen länsimailla halua, onkin toinen juttu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Georgia aiottiin liittää NATOon. Venäläisväestöinen alue ryhtyi kapinaan. Georgiassa oli valmiina Yhdysvaltain sotaan kouluttamat georgialaisjoukot, jotka lähtivät joukkovoimalla murskaamaan kapinaa, seurauksena olisi ollut suuri verilöyly ja tuho. Venäläiset tulivat väliin ja estivät sodan. Seurauksena maa jakautui kahteen osaan. Näin maata ei voida hyväksyä NATOn jäseneksi.
Sama toistui hieman eri muodossa Ukrainassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000