Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Vihreiden ja median yhteistyö tuottaa tulosta

3 kommenttia

Suomen poliittinen tilanne poikkeaa eurooppalaisesta kehityksestä. Useimmissa maissa vihreät poliittisena puolueena on vajonnut lähes merkityksettömäksi. Näin on esimerkiksi Saksassa, jossa vihreät oli aikoinaan merkittävä poliittinen vaikuttaja.

Suomessa vihreät on noussut suurten puolueiden joukkoon. Siihen on oikeastaan vain yksi syy: media on meillä poikkeuksellisen myönteinen vihreille. Vihreät on saanut sanomansa perille.

Ville Niinistön puheenjohtajakaudella vihreät oivalsivat, että mediaa hyödyntäessään heidän pitää keskittää sanottava otsikkotasolle. Muutamalla virkkeellä ilmaistiin sama asia kerta toisensa jälkeen. Erityisesti sähköisessä mediassa räksytys meni kritiikittömästi perille. Jos toimittaja kysyi vaikkapa ulkomaankaupasta, niin Niinistö vastasi vastustavansa koulutusleikkauksia. Toisto on toimiva tehokeino.

Suomessa on kolme vasemmistopuoluetta: vassarit, demarit ja vihreät. Viimeisin melko suuri gallupmuutos selittyy vasemmiston sisäisillä muutoksilla. Vassarit ja demarit menettivät yhteensä 2,5 prosenttiyksikköä ja vihreät voittivat 2,0 prosenttiyksikköä.

Vihreät voivat nukkua yönsä melko rauhassa, sillä viime vuonna Tampereen yliopiston journalistiikan ja viestinnän opiskelijoista vihreitä kannatti 47,7 % ja vasemmistoliittoa 27,3 %. Sosiaalidemokraatteja kannatti 11,4 %, eli punavihreiden kannatus oli ilman sdp:tä 75 % ja sdp mukaanluettuna 86,4 %. Sekä kokoomus että keskusta saivat 4,5 % kannatuksen, kuten myös piraattipuolue. Perussuomalaisten kannatus oli nolla prosenttia.

Tampereen yliopiston tietojenkäsittelyn opiskelijoiden joukossa perussuomalaiset oli suurin puolue 29,4 prosentilla. Tästäkin voi tehdä johtopäätöksiä…

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Kyse on myös siitä, että jo koulussa lapsia ja nuoria opetetaan/johdatetaan olemaan sitä mieltä, että monikulttuurisuus on ’pop’ ja ’in’, kansallismielisyys on niin ’last season’, oman sukupuolensa voi valita ja sitä voi vaihtaa mielensä mukaan, me ihmiset ollaan vain vähäkarvaisempia simpanssien serkkuja (ja kun nykypolitiikkaa havainnoi niin ei ne simpanssit niin kovin kaukana ole), jne. Tällä opetuksella/johdattelulla ei ole mitään tekemistä itsenäisen ajattelun ja asioiden taustoittamisen kanssa. Siitä sitten nuoret koulun jälkeen voivat laskea ideologista liukumäkeä suoraan vihreiden laariin, joka täysin vastaa sitä opetusta, jota he jo lapsena koulussa saivat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ent opiskelija Treella
#2

Kokdmuksesta voinsanoa, että Tampeereen yliopistolla ei todellakaan kannata esittää olevansa persu.
Siellä kantsii olla juuri nuo mitä blogisti mainitsi. Ja mieluusti hyvin näkyvästi…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Samantapainen kommentti kirjoitettiin jollekin blogille tässä kesän aikana (en tosin muista minkä blogin yhteydessä), että Tampereen yliopistolla tiedotusopinkoulutuksessa kannattaa oman edun nimissä olla ns. retiisi – päältä punainen. Ne taistolais-proffat nääs …. En ollut uskoa silmiäni ja nyt Sinäkin tuot esille, ettei siellä kannata huudella olevansa esim. persu. Mikä ihmeen meno siellä oikein on …

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000