Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Vale, emävale ja Ylen tilasto

Ylen kanavilla on tänään kuultu ja nähty monenmoista asiaa perussuomalaisista, sillä EU-vaalien vuoksi perussuomalaiset ovat tänään näkyvästi esillä. Näin tehdään kunkin puolueen osalta vuorotellen.

Sattuneesta syystä olen tänään seurannut toimitusten työtä tavallista tarkemmin. Jälleen tein havainnon, että toimittajilla on ikävä taito laittaa mutkat suoriksi ja varsinkin silloin, kun kyseessä ovat perussuomalaiset.

Esimerkiksi Yle Etelä-Karjala kertoi, että perjantaina Imatralla tehdyssä gallupissa perussuomalaiset eivät keränneet kannatusta. Kansalaisilta kysyttiin, voisivatko he äänestää perussuomalaisia tulevissa eurovaaleissa.

Tällaiseen johtopäätökseen toimittaja tuli kysyttyään asiaa vain muutamalta. Samalla hän jostakin syystä unohti tai ei ymmärtänyt, että keskivertoihmiset eivät kerro julkisesti puoluekantaansa.

Toimittaja pääsi kuitenkin tavoitteeseensa. Hän sai juttunsa ”kärkenä” kertoa, että perussuomalaisia ei äänestetä. Tällä tavoin voidaan muokata mielikuvaa ja vaikuttaa äänestyskäyttäytymiseen.

Tämä on sinänsä vähäpätöinen yksityiskohta, mutta niistähän se kokonaisuus muodostuu.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000