Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Kiinteistökeinottelun vastustaminen ei ole russofobiaa

Kyllä minä jälleen mieleni pahoitin, kun luin tänään Helsingin Sanomien pääkirjoituksen! Otsikkoon oli präntätty, että ”russofobinen tonttialoite”. Hesarin pääkirjoitustoimituksen norsunluutornissa lienee hykerrelty, kun näin onnistuneesti leimattiin noin puolet suomalaisista ja noin puolet kansanedustajista. 

Toisin sanoin ilmaistuna vain toinen puoli suomalaisista ja kansanedustajista on yhtä terveitä, suvaitsevaisia ja sivistyneitä kuin Hesarin pääkirjoituksen kyhääjä.

Kaikessa viisaudessaan Hesari väittää, että ”venäläisten hyväksi on sanottava, että ilman heidän rahojaan koko Kaakkois-Suomi oli huomattavasti kurjemmassa tilassa kuin nyt”. Tämä väite ja koko juttu on täysin perusteita vailla oleva. Täyttä potaskaa!

Kiinteistökauppoja olisi tehty ilman venäläisiäkin. Eivät kiinteistöt olisi jääneet ilman ostajia. Tosin moni suomalainen on nyt jäänyt, kun venäläinen ostaja on tullut setelitukon kanssa ja ostanut ylihintaan. Usein tavoitteena on ollut vain siirtää epämääräisesti hankitut rahat turvallisesti rajan toiselle puolelle pahan päivän varalle.

On myös puhuttu venäläisten yritystoiminnasta. Todellakin, monia yrityksiä erityisesti matkailualalta on täällä Kaakkois-Suomessa siirtynyt venäläisten omistukseen. Lähes kaikki hankinnat ovat epäonnistuneet. Liian monet kiinteistöt ovat nyt rappeutumassa tai jo rappeutuneet käyttökelvottomiksi.

Kotikuntani alueelta eräältä kylältä venäläisille on myyty 13 tonttia. Vain yksi heistä on hoitanut erilaiset vastuunsa kuten kuuluu. Kaikkien muiden kanssa on ollut erilaisia ongelmia.

Kielteisiä esimerkkejä olisi vaikka kuinka paljon. Jos Hesarin pääkirjoitustoimittaja ei niitä halua nähdä, niin sille minä en voi mitään. Silti toisten leimaaminen russofobiasta kärsiviksi on ala-arvoista.

Tämän laulun haluan ”omistaa” erityisesti Hesarin pääkirjoitustoimittajalle: http://youtu.be/_y6T1ztkXPQ

 

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Seppo Muurinen
#1

Voisi kysyä ” että miksi myyvät/myydään venäläisille ja onko taas se yksi ylitse muiden ; raha + siitä saatu hyöty ” !
Taitaa olla ns.ketunhäntää puolin kuin toisinkin ?

Jos ja kun olisi myös suomalaisia ostajia/sijoittajia,niin miksi epävarmalle itänaapurille ”pakosti” ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000