Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Tulossa ensimmäiset somevaalit

Vaaleja tulee ja vaaleja menee, mutta ainakin yhdessä asiassa ensi huhtikuun eduskuntavaalit poikkeavat aikaisemmista. Ne ovat ensimmäiset vaalit, joissa sosiaalisella medialla on keskeinen merkitys.

Kehitys on ollut nopeaa. Perinteinen paperimedia on hurjassa syöksykierteessä, tilaajamäärät ovat laskeneet. Tällä hetkellä maakuntalehtien peittoprosentti maakunnan keskuskaupungeissa on alle 50 %. Nuorten, esim. noin 30-vuotiaiden keskuudessa se lienee jo alle 30 %. Osin menetystä ovat korvanneet sanomalehtien nettiversiot.

Sen sijaan television merkitys on pysynyt ennallaan. Paperilehtien puolella parhaiten ovat pinnistelleet iltapäivälehdet.

Somen merkitys näissä vaaleissa on siis aivan erilainen kuin edellisissä vaaleissa. Mututuntumalta rohkenen arvioida, että alle 40-vuotiaiden keskuudessa some on vaikutuksiltaan ykkösmedia. Aivan nuorimpien äänestäjien keskuudessa somen merkitys on aivan keskeinen.

Puolueiden näkökulmasta somen ongelmana on se, että sitä ei pystytä ohjailemaan. Ja jos yritetään, niin se saa helposti vastareaktion. Siitä osoituksena Kokoomuksen some-kampanja. Valitettavasti somessa on helpompi mustamaalata ja vääristellä kuin kertoa omaa asiaa.

Perussuomalaisten kannalta kehitys on ollut myönteistä. Perinteisen median asennevammainen ja vaikeneva tyyli ei enää pure. Perussuomalaisilla on vahva ote somen puolella. Ja hyvä niin, sillä ilman sitä Perussuomalaiset olisi puolueena samaa kokoluokkaa kuin esim. Vihreät.

Some varmistaa sen, että Perussuomalaiset on myös jatkossa merkittävä suomalainen puolue.

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
#1

Somessa nimenomaan parasta on vastareaktiot. Eikö ole mahtavaa, että politiikasta ja puolueen linjoista päästään puhumaan tai vaikkapa huutamaan jo ennen vaaleja?

Ennen tilanne oli se, että kun lehdestä luettiin vaikkapa joku asia joka sai inhoamaan jotain puoluetta niin sitten sitä inhoa levitettiin kaffee pöydissä ja lopulta jätettiin äänestämättä. Nyt on mahdollisuus huutaa suoraan sille puolueelle ja saada jopa jonkinlainen vastaus joko kanssaihmiseltä tai jopa puoluelaiselta jolloin yhtäkkiä taas luottamus saattaakin palata.

Somen käyttäjä on vahvoilla nyt ja se on persuille onni. Hienoa pojat! Muistakaahan vaan, että pitää olla negatiivisiakin asioita näyttämässä jopa itsestään, kukaan tai mikään ei kuitenkaan ole täydellistä tai muuten tulee aika epäpyhä vaikutelma.

Toki on ollut mahtavaa nähdä esim. persujen facessa aika hurjaksikin menneitä keskusteluita kansalaisten välillä erilaisten otsikoiden alla. Lopulta nuo ovat kuitenkin yleensä rauhoittuneet ja tukeneet välillä paljonkin kulloista asiaa. Annetaan siis rauhassa ihmisten taistella mielipiteistään niin ehkä he löytävät yhteisiä säveliä ja lisäksi moni nukkuva äänestäjä saattaa herätä. Kyllä ne kumminkin kaffee pöydissä näitä keskusteluita kävisivät mutta siellä niitä ei pääse muut kuulemaan eikä myöskään kovin moni osallistumaan. Nyt on uudet mahdollisuudet ja ne ovat isot.

Ollaan yhtä someaktiivisia ja viisaita somen puolella kuin tähänkin asti tai vielä enemmänkin niin persut on todella vahvoilla. En antaisi lehdille ja tv:lle senkään vertaa arvoa mitä Reijo. Uskon, että niiden kautta vaalityötään tekevät ovat jo lähtökohtaisesti podiumilla pykälää alempana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

terve järki
Tyytyväinen
#2

Stubb ei pääse eroon pölhöpopulisti lausunnoistaan, eikä ” ei vaikuta Suomeen” möläytyksestään kun meni laittamaan nimen EU pakotepaperiin.

Kyllä vaikuttaa, koko itä-ja kaakkois Suomi alkaa olla kontallaan.

Stubb on valepäääministeri, täysi feikki !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mikko Kivioja
Tyytyväinen
#3

Hienoa, että Some on ottanut tutkivan journalismin valtikan itselleen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Iloinen
#4

Reijo, toivottavasti käy noin.

Somessa ei mennä rahalla läpi eduskuntaan, vaan sisulla ja sydämellä. Ehdokkaan pitää aidosti keskustella suoraan äänestäjien kanssa.

Toivottavasti Perussuomalaiset somettavat niin paljon kuin sielu sietää, sillä meitä ei yritykset, järjestöt tai säätiöt juuri tue.

Oma vaalibudjettini on 6000 euroa, omia euroja joka sentti. Näillä mennään.

Tuskin mikään taho tulee minulle vaalirahaa tarjoamaan 🙂 En ulkopuolisen vaalirahoituksen perään itkekään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

terve järki
Tyytyväinen
#5

Se on Some vastaan HS ! Koko media on pullollaan islamistien terroriiskuja, Tanskaa myöten nyt viimeksi, ja mitäpä uutisoi HS? jonkun ”äärioikeistolaisen” tiedokeruusta.. 🙂

HS uppoaa yhä syvemmälle tässä suoranaisessa vasemmisto-anarkisimissaan. Toimituksessa täytyy olla melkoinen klikki joka tuota disinfomaatiota harrastaa. Luulisi omistajien jo puuttuvan asiaan kun se näkyy suoraan levikin rajussa laskussa.. eivät ihmiset halua maksaa p-kasta !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

”Islamistien” terrori-iskut ja niiden esillä pito oletettavasti lisäävät vallassa olevien, kannatuksestaan paniikissa olevien EU-mafiapuolueiden kannatusta.

Tuo tiedonkeruujuttu laitetaan ”äärioikeistolainen”-leiman alle, vaikka se on paremmin kuvattuna kansallismielistä eikä niin oikeistolaista, vaikka natsitunnuksia käytetään. Se ryhmä kuitenkin toimii äärioikeistolaista neoliberalististista mamutus- ja pankkisosialistista eliitin valtaa pitävää mafiaa vastaan. Itse ryhmä on aivan hölmön hommaa, ei väkivallalla ja itsensä maineen pilaamisella mitään muuteta. Oikea tapa muuttaa asioita on ajatella, puhua, ja saada kaveritkin mukaan äänestämään, toimia asiallisesti ja demokraattisesti kuten Kreikassa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000