Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Soininvaaralla järkeviä mielipiteitä!

Osmo Soininvaaralla on paljon hengenheimolaisia toimittajien keskuudessa. Siksi mies saa aina halutessaan hyvin palstatilaa ja myönteisellä tavalla. Luin Soininvaaran kirjaa ”Jäähyväiset”, ja huomasin itsekin olevani monista asioista samaa mieltä.

Soininvaara kirjoittaa:

”Eduskunta päättää mielestäni aivan vääristä asioista ja tekee valtavan määrän jokseenkin hyödytöntä työtä. Optimaalisessa demokratiassa eduskunta päättäisi suurista asioista ja hallitus ja virkamiehet pienistä, mutta nyt on päinvastoin.”


”Kansanedustajat ovat valtaosaltaan hyvin lahjakkaita. Toiset ovat tietysti lahjakkaampia kuin toiset, mutta en usko, että Suomessa löytyy harvoja tutkimuslaitoksia lukuun ottamatta 200 hengen työpaikkoja, joissa lahjakkuustaso olisi korkeampi.”


Todellakin, näin tilanne on nähtävä.

Eduskunnassa kansanedustajat tekevät suurimman työnsä valiokunnissa. Useimmiten siellä käydään läpi hallituksen esityksiä. Ja useimmiten suurimmat muutokset mitkä valiokunta tekee koskevat pilkun paikkaa. Hallituspuolueet pitävät huolen, että muutoksia ei juurikaan tehdä.

Olen ollut yksityisten yritysten palveluksessa ja myös yrittäjänä. Siellä havaitsin, että joka päivä pohditaan uusia ideoita toiminnan tehostamiseksi ja miten ne saataisiin mahdollisimman nopeasti käytännön tasolle.

Hallinnossa ja myös eduskunnassa toimitaan toisin. Jos kansanedustaja tekee aloitteen, se hautautuu mappeihin ja jää vaille asiallista käsittelyä. Vain yli sadan allekirjoittajan aloitteet saavat asiallisen kohtelun. Aloitteellisuutta ja ideointia eli toimintaa tämän maan ja kansan hyväksi pyritään kaikin keinoin hillitsemään.

Soininvaaran tapaan näen, että eduskunta on harvinaisen suuri voimavara, joka nyt toimii vajaatehoisesti. Kansanedustajat omaavat koulutuksen ja työelämänkokemuksen kautta todella paljon sellaista tietotaitoa, joka pitäisi tehokkaasti suunnata tämän maan parhaaksi.

Siksi aloitteestani jätimme puhemiesneuvostolle aloitteen, jossa ehdotamme tilanteen korjaamista. Mukana oli edustajat eri puolueista.

Eduskuntatyötä voitaisiin kehittää monin tavoin, jos siihen löytyisi halukkuutta. Yhtenä vaihtoehtona olisi ”valmisteluvaliokunta”, joka kävisi ensin aloitteet läpi. Vain poliittisten irtopisteiden keruuseen tarkoitetut aloitteet valiokunta siirtäisi suoraan mappi ööhön. Sen sijaan hyviksi havaitut valiokunta lähettäisi asianomaiseen ministeriöön jatkovalmisteluun valiokunnan arvion ryydittämänä.

Toivon, että aloitetta ei tällä kertaa tyrmättäisi siksi, että esittäjätaho on väärä.

Itse olen tehnyt näiden neljän vuoden aikana 110 erilaista aloitetta. Ne löytyvät täältä http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/vex3000.sh?kanta=&OLETUSHAKU=ed_hnro%3D1123&PALUUHAKU=%2Ftriphome%2Fbin%2Fhex3300.sh%253Fhaku%3Dvpt%253Fhnro%3D1123%253Fkieli%3Dsu&haku=suppea&LYH=LYHVPT&KAIKKIHAKU=&ASIASANAT=&TUNNISTE2=%24&TUNNISTE=&VPVUOSI=1989*&PVMVP1=&PVMVP2=

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000