Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Saksalaisarvio: Suomi on euromaiden häntäpäässä

Saksalainen viikkolehti Wirtschaftswoche maalaa masentavan kuvan Suomen talousnäkymistä. Entisestä mallioppilaasta voi lehden mukaan tulla Euroopan seuraava ongelmapesäke. Lehden mukaan Suomi on muuttunut ”mallimaasta murheenkryyniksi”.

Eniten lehteä huolettavat talouskasvun takkuaminen, kasvaneet työttömyysluvut sekä valtionvelka, joka on vuoden 2008 jälkeen miltei tuplaantunut.

– Talous on supistunut selvästi sekä vuonna 2012 että vuonna 2013. Kuluvana vuonna kehitys on horjunut nollapisteen ympärillä. Suomi on siis yhdessä Kyproksen kanssa kaikkien eurovaltioiden häntäpäässä, maanantaina julkaistussa artikkelissa kirjoitetaan.

Edellinen on lainaus Ilta-Sanomien jutusta.

Suomen suoranainen syöksykierre ja sitä seurannut ahdinko on karu totuus. Sen myös Kataisen-Urpilaisen hallituksen ministerit ovat ymmärtäneet, sillä suurin osa heistä on jättänyt hukkuvan laivan.

Kuten äskettäin toisessa blogissani totesin, kokoomus on tänä vuonna keskittynyt ongelmien peittelemiseen ja puolueen ja hallituksen julkikuvan kiillottamiseen. Se on siinä onnistunut samanmielisten toimittajien tuella.

Vallassaolijat ovat selittäneet ongelmamme vetoamalla yleiseen lamaan. Toki se on osasyy, mutta vain osasyy, sillä kehityksemme poikkeaa muista eu-maista. Meillä asiat on onnistuttu sössimään pahimman kerran. Siksi olemme kaikkien eurovaltioiden häntäpäässä, kuten saksalaislehtikin arvioi.

On surullista ja jopa edesvastuutonta, että uusi Stubbin-Rinteen hallitus jatkaa samalla linjalla kuin edellinen hallitus. Vaaleihin saakka keskitytään vain julkikuvan kiillottamiseen.

Toivottavasti kupla puhkeaa ennen vaaleja ja kansalaiset ymmärtävät äänestää oikein.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Mara
#1

Oikea työ ei ole enää missään huudossa. Vienti ei ole riittävä. Ylimitoitettu ihmisten kaikki vapaudet riistävä virkakunta lypsää kaikki rahat , kuin neukkulassa aikoinaan. Nuorisollekin opetettava oikeaa työtä, vaikka marjanpoimintaa. Ei kaikki voi olla herroja. Suomalaisista on tullut herraskansaa ja tuottava työ hävitetty maasta. Puu/metsäteollisuutta elvytettävä. Metalli/ laiva , elintarviketta maailmalle ym . Valopäät keksimään tuottavia ideoita, eikä harmeja jokapäiväiseen elämään. Velkaorjat vapautettava työmarkkinoille ja suomeen veroa maksavat ensisijaisille työpaikoille. .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000