Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Tiputetaan punaviherkepuli hallitus kanveesiin

Aiemmin arvioin, että kepu kaikkien aikojen suurimman vaalitappionsa jälkeen ymmärtää mitä äänestäjät halusivat eli kepun pois vallankahvasta.

Näyttää käyvän toisin. Vallanhimossaan kepu lähtee hallitukseen ja väheksyy kansan vaaleissa ilmaisemaa tahtoa. Tällainen toiminta on demokratian irvikuva.

Punaviherkepulissa hallituksessa kepu on punavihreiden apupuolue, koska kepulla on vain vajaa kolmannes hallituksen ministeripaikoista. Hallituksessa kaapin paikan määräävät demarit, vihreät ja vassarit. Hallituksen politiikka tulee siten olemaan hyvin kaukana siitä, mitä kepun uskollisimmat eli vielä jäljellä olevat kannattajat Salpausselän pohjoispuolella haluavat.

Kepulaiset pelkäsivät lähteä oppositioon perussuomalaisten rinnalle opposition kakkospuolueeksi. Mutta nyt käykin niin, että kun lähtee sutta karkuun niin karhu tulee vastaan. Puolueelle tulee noutaja seuraavissa vaaleissa. Kepu viedään perunakellarin pimeimpään kolkkaan.

Perussuomalaisten tilanne suurimpana oppositiopuolueena on nyt paras mahdollinen. Kepun perinteisillä vahvoilla alueilla Salpausselän pohjoispuolella perussuomalaiset voivat tehokkaasti haastaa kepulaiset. SDP:n perinteisillä vahvoilla kannatusalueilla isoilla teollisuuspaikkakunnilla perussuomalaisilla on helppo tehtävä nostaa demarit tikunnokkaan.

Tämä kaikki tarkoittaa, että vuoden 2023 eduskuntavaaleissa puoluekenttä rakentuu uudelleen. Perussuomalaiset on suurin puolue yli 20 % kannatuksella. Hieman sen perässä on Kokoomus. Kepu, SDP ja Vihreät ovat keskisuuria, noin 14 prosentin puolueita.

Toivottavasti vuoden 2023 vaaleihin mennessä kokoomuslaiset ovat heittäneet punavihreiden kevytversion P. Orpon pihalle, jotta PS ja Kokoomus voivat aloittaa rakentavan yhteistyön. Maa tarvitsee silloin vahvan hallituksen korjaamaan punaviherkepulin hallituksen aiheuttamia vahinkoja.

………..
Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Koti – Uskonto ja Isänmaa olisi syytä palauttaa kokoomuksen ideologiaksi.
Nuo arvot tuntuvat nyt olevan – persuilla!
Omikaa ne ennen kuin kokoomus ottaa ne taas ohjelmaansa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

Nyt sitten nytkytellään eteenpäin. Jakopolitiikka käynnistyy, ”eriarvoisuuden torjuminen”, nimikkeen savuverhon suojassa. Käytännössähän se tarkoittaa perinteisen SDP:n linjan johdonmukaista jatkamista. Menneisyydessähän asioita rahoitettiin turvonneen Julkisen ja kaiken ”ilmaisen” ylläpitämiseksi, myymällä silloisen sodat kokeneen polven hankkima Valtion omaisuus, pelureiden käsiin. Vieläpä pilkkahintaan.
Näiden rahojen loputtua tuli Nokian kupla ja sillä keploteltiin muutama vuosi. Sitten onkin otettu velkaa jatkuvasti.
Nyt onkin sitten vuorossa ”hyväosaisten” lisäkuppaus. Häveliäästi jätetään kertomatta, keitä nämmä ovat. Kaikki jotka jotenkin vielä veroja kykenevät maksamaan ja eivät Sossun tai Kelan luukulla roiku?
”Ilmastomuutoksen torjumiseksi” tehtävät veronkiristykset ovat aivan varmaan edessä. Kaikki eivät saa niihin kompensaatiota sosiaalitukien kautta. Toiset saavat!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#5

Juu kusessa ollaan lähivuosina kaikki tavalliset suomalaiset palkansaajat, eläkeläiset ja yrittäjät. Eipä meillä ole mitään parempaa odotettavissa. Ostovoima ja elintaso taatusti madaltuvat nopeasti vaikka kulutusjuhlat muualla kehittyneissä maissa jatkuvat. Laihana lohtuna se että voidaan sanoa Suomen olevan taas jossain maailmanpelastamistilastossa ykkönen 🙁

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Ei mikään ole vielä kirkossa kuulutettua.

Mitä vaan voi hallituskuvioissa tapahtua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#4

Käsittämätön on keskustalaisten takinkääntäminen,,ensin oikeaan ja sitten vasempaan.Keinolla millä hyvänsä pitää lusikka saada hallitussoppaan ja mihin meitä viedään? Kummallisinta tässä ”demokratiassa” on ettei kansan mielipide tule huomioiduksi. Vaalien voittajat oppositiossa ; toivon todellakin että hallituskaudesta tulee vaikea, joka tiputtaa keskustan takinkääntäjät polvilleen seuraavissa vaaleissa. Tarvitaan jämäkkää otetta Suomalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi tulevaisuutta varten.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000