Perussuomalaiset

Risse Koponen

Onko hallituksemme täysin kykenemätön tekemään päätöksiä ?

Vaikka Lauri Nurmen julkaisussa kerrotaan, kuinka Suomi päätti voittaa koronan, väitän ettei taistelu ole vielä ohi. Kirjan julkaisuajankohtaa voidaan pitää amatöörimäisenä virheenä. Suosittelen että hallitus hakee asiantuntija-apua Pohjois-Koreasta.

Johtajien tehtävä on tehdä päätöksiä. Erityisesti tämä korostuu huonoina aikoina kriisien yhteydessä. Olemme nähneet virheitä virheiden jälkeen. Vaaleja ei kyetä järjestämään ja covidia ei saada kuriin, kun ovista ja ikkunoista vetää. Pahoin pelkään, että nämä virheet eivät jää vielä tähän tällä hallituksella.

Ulkoministeriön Euroopan maita koskeneen selvityksen perusteella tautitilanteesta riippuen suurimmassa osassa maanosamme maita vaaditaan maahan saapuvalta covid-19-testitodistus maahanpääsyn edellytyksenä. Tämän lisäksi on maittain vaihtelevasti karanteenimääräyksiä, joiden rikkomisesta voidaan määrätä maasta riippuen jopa suuria sakkorangaistuksia. Hallintovaliokunnan mielestä hallituksen on syytä ripeästi jatkaa asian selvittämistä hyödyntäen eurooppalaisia malleja ja kokemuksia. Tämä vaatimus tulisi kirjata nyt tartuntatautilakiin

Useissa Euroopan maissa vaaditaan negatiivinen testaustulos, joka on enintään 24-72 tuntia vanha. Karkeasti voidaan sanoa, että mikäli testitulos puuttuu maahan tullessa, käännytetään maasta.

Seuraavissa maissa vaaditaan negatiivinen testaustulos (Tilanne 25.2.2020): Tanska, Ruotsi, Norja, Islanti, Latvia, Liettua, Ranska, Belgia, Alankomaat, UK, Irlanti, Saksa, Itävalta, Sveitsi, Puola, Tshekki, Slovakia, Romania, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Kypros ja Kroatia

Nostan tässä yhteydessä aikaisemman kirjoitukseni esille (https://www.rissekoponen.com/blogi)

Miksi virkamiehet tunaroivat

Virkamiehet ovat viime aikoina epäonnistuneet isoissa jutuissa useasti. Nostan tässä esille muutamia julkisuudessa olleita esimerkkejä.

Suojainhankinnat annettiin ilman kilpailutusta Tiinalle, Tapelle ja Onnille. Saadut suojaimet eivät olleet sitä, mitä olisi haluttu. Huoltovarmuuskeskuksen johtaja erosi.

Keväällä uutisoitiin koronarokotteiden hankinta ja vakuutettiin, että rokotteita riittää kaikille. Tähän on todettava, että varsin hidas on rokotustahti. Suositukset ja päätökset liittyen koronaan ovat välillä ristiriitaisia THL:n ja ministeriön välillä. Ehkä olisi pitänyt perustaa se Koronaryhmä hoitamaan tilanne.

Al-hol Sannojen maahantuonti oli myös omanlaisensa juttu, johon liittyy valehtelua ja rikos. Syyllinen ei ollut tällä kertaa virkamies. Ulkoministeri jatkaa virassaan.

Helsingin poliisin virkamiehiä epäillään Elokapina-mielenosoittajien pahoinpitelystä. Sisäministeri, joka vastaa kansallisesta turvallisuudesta mukaan lukien poliisi, ei moittinut Elokapinaa vaan alaisensa. Tapauksen käsittely on kesken.

Sähköauton hankintatuki oli huonosti valmisteltu. Jälkikäteen yritetään nyt muuttaa päätöstä. Sinänsä pieni juttu, mutta kertoo ajan kuvasta jotain. Kaikkien näiden epäonnistuneiden valmisteluiden äiti on kuitenkin ns. paskalaki. Näiden päätöksentekoa ja valmistelua yhdistää poliittinen painostus.

Petoksesta ja virkarikoksesta epäillään yhtä virkamiestä tapaus Kulmuniin liittyen. Kulmunia ei epäillä rikoksesta. Ministeri erosi.

Yhteenvetona totean, että ministereiltä tulee usein aivopieruja ja jopa valehtelua, joita joudutaan myöhemmin oikaisemaan. Edelleen hallitus istuu ja hallitus kommentoi.

Miksi virkamiehet epäonnistuvat? Koska on valittu epäpäteviä ihmisiä poliittisin perustein ja heille asetetaan poliittisia paineita tehdä päätöksiä, jolloin asioiden valmistelu jää puutteelliseksi. Jos muistelee viimeaikojen poliittisia nimityksiä, niin nämä valmisteluvaiheen virheen tulevat yleistymään.

 

 

 

 

Osallistu keskusteluun!


19 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Onko , Risse niin , ettei näitä asioita selvitetä , tämän paremmin ?!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Ei ole. Verorahoja ollaan työntämässä miljarditolkulla maasta hallituksen päätöksellä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#3

Hei. Kiitos Rissekin. Kohta alkavat jo lumet sulamaan: Meidän Suomalaisten: Olisi korkea aika: Hypätä: Oikean Miehen ”Kelkkaan”: Päästäisiin ainakin: Hyvään: Iankaikkiseen Elämään. Kiitos. Siunaten, Lasse Hietanen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

Hei. Kiitos Rissekin. Kohta alkavat jo lumet sulamaan: Meidän Suomalaisten: Olisi korkea aika: Hypätä: Oikean Miehen ”Kelkkaan”: Päästäisiin kuoltuamme ainakin: Hyvään: Iankaikkiseen Elämään. Kiitos. Siunaten, Lasse Hietanen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Miten sitä koronaa saa hallitus kuriin kun näitä ”Turtiaisia”, pyörii joka paikassa jotka ei välitä ohjeista mitään.
Luuleeko Risse että ministerit voi valvoa jokaista ”Turtiaista”, että noudattaa annetuja ohjeita?.
Ja vielä kun ei ole kunnon lakia.
Jos vaika ohjeen rikkomisesta tulisi ensi kerralla 200€ sakko, mutta toisella kertaa 2000€, jokhan alkaisi tehoaan. Mutta jos tämän laatuinen esitys tuotaisi eduskuntaa niin persut sen torppaisi, kuten kävi tapaus Mäenpään kohdalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#6

Älä sotke asioita keskenään !! Äläkä puhu joutavia !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000