Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Kehitysapu sinisilmäistä haihattelua ja rahojen tuhlausta

Tässä yhteiskunnassa on monia asioita, joissa ideologinen haihattelu ja arjen todellisuus ovat täysin toisistaan erillään. Kehitysapu on näistä yksi.

Varsinkin punavihreä mukasuvaitsevaisto ja mukasivistyneistö vuodattaa krokotiilinkyyneleitä kehitysavun puolesta, sillä maailmassa on niin paljon kurjuutta ja korjattavaa. On totta, että tämä maailma on äärimmäisen epäoikeudenmukaisesti jakaantunut taloudellisesti hyvinvoiviin ja taloudellisessa kurjuudessa eläviin. Sillä ei useinkaan ole mitään tekemistä henkisen hyvinvoinnin ja onnellisuuden kanssa.

Virallisen kehitysapuopin mielestä meillä täällä länsimaissa on kaikki se viisaus mitä kehitysmaissa tarvitaan. Meillä on myös taloudellisia resursseja.

Perussuomalaiset ovat voimakkaasti arvostelleet tapaa toteuttaa kehitysapua. Mielestämme se on liian usein rahojen heittämistä ”Kankkulan kaivoon”. Olemme vaatineet määrärahojen leikkaamista ja kohdentamista katastrofiapuun eli sinne missä apua kipeimmin kaivataan ja missä se menee parhaiten perille.

Tuolla ylempänä ja muissakin yhteyksissä käytän joskus termejä mukasuvaitsevat ja mukasivistyneet. Käytän niitä siksi, että liian usein asioita katsotaan ideologisen sumuverhon läpi. Ei siis nähdä arjen todellisuutta ja toimita sen pohjalta.

Mieltäni ilahdutti, että omien kokemuksiensa pohjalta Suomen entinen Mosambikin ja Kenian suurlähettiläs Matti Kääriäinen nosti kehitysavun avoimeen keskusteluun.

Kehitysavun kirous -kirjassa Kääriäinen tyrmää nykymuotoisen kehitysapujärjestelmän täysin epäonnistuneeksi. Perusteesinä ja -perusteluna on, että köyhyys on kyllä vähentynyt maailmassa, mutta ei niissä maissa, joihin kehitysapu on kohdistunut.

Vakavimpiin ongelmiin kuuluu Kääriäisen mukaan se, että pitkäkestoisten kehityshankkeiden vaikuttavuutta ja tuloksia ei seurata. ”Tiedän itse henkilökohtaisesti, että monista niistä hankkeista ei ole jäljellä yhtään mitään”, Kääriäinen sanoi Ylelle.

Mielestäni on erittäin vakavaa, että ulkoministeriö ja sen virkamiehet vääristelevät totuutta täysin tietoisesti. Asioista annetaan paljon positiivisempi kuva kuin mitä todellisuus on. Mielestäni on vakava puute sekin, että pitkäaikainen ja kunnollinen seuranta hankkeiden onnistumisesta puuttuu.

Olisiko nyt vihdoin ja viimein sopiva aika avata silmät ja nähdä arjen todellisuus. Ja ei vain nähdä, vaan tehdä tarvittavat johtopäätökset ja muutokset Suomen harjoittamaan kehitysapupolitiikkaan. Reilu miljardi euroa per vuosi on niin suuri summa, että se on käytettävä järkevästi.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Kyllähän ihmisillä pitää olla tavoitteita ja idealismia, mutta joukossa tyhmyys tiivistyy. Jotenkin vain tökkii tuo vihreiden kohkaus cleanteknoligiasta, biotaloudesta ja tuulivoimasta. Tietääkö heistä joku, mitä se on muuta kuin hienoja sanoja? Kertoisi nyt joku, mitä ne käytännössä ovat ja mitä ne tuottavat?
Tuulivoiman osalta tiedämme, että vuosikustannukset, lähinnä ulkomaisille sijoittajille, hipovat 300 miljoonan euron tasoa. Takuuhinta kai parikymmentä vuotta, eli olemmeko sitoutuneet kuuden miljardin lypsämiseen? Kreikan lainojen mitätöimisen vuoksi. HEI HALOO!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Afrikassa itse 70-80 luvulla
Vihainen
#2

Naulan kantaan. Olin itse 70-80-luvulla paikalla oikein katsomassa vuosikausia. Viimeinen oma keikka oli 90 luvulla. Miljardit menivät vääriin käsiin, aseisiin, korruptioon ja muuhun täystuhoon. Yksi asia johon rahat menvät oli tiettyjen piirien tympeän omahyväisyyden pönkittämiseen (köh…Tuomioja..köh).

Mikään taho ei ollut tarpeeksi kiero. Mm. Pohjois-Korean silloinen diktaattori sai nauttia Suomen kehitysavusta. Koko homma on valtava miljardiluokan skandaali.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000