Perussuomalaiset

Pia Kuparinen

Velan päälle velkaa

EU-komissio esittää 750 miljardin elpymisrahastoa koronan heikentämän talouden tukemiseen. Luku auki kirjoitettuna on 750 000 000 000 euroa. Luvut ovat tavalliselle ihmiselle käsittämättömän suuria, niin ne ovat päätöksentekijöillekin. Kun miljardeista puhutaan, on melkein sama meneekö 5 vai 500 miljardia, raha revitään velkaa ottamalla kansalaisten päälle. Tällä kertaa n. 1700 euroa jokaista EU:n jäsenvaltiossa asuvaa kohden. Raha kohdennetaan pääasiassa Etelä-Euroopan maille, Suomen rooli on jälleen olla maksumiehenä.

Suomen oma valtionvelka on kasvanut tasaisesti ilman koronaakin. Koska hallituksilla ei ole ollut rohkeutta tarkastella kriittisesti menoja, on julkisten menojen suhde bruttokansantuloon noussut jo 53 prosenttiin. EU-maista vain Ranskassa pystytään vielä huonompaan. Menojen kasvu ei todellakaan ole johtunut kansalaisten hyvinvoinnin ja yhteisen infran parantamisesta, vaan jokainen hallitus on keksinyt vuorollaan uusia menokohteita niin koti- kuin ulkomailla. Näiden rahoittaminen ei ole hyödyttänyt kansantaloutta millään muotoa. Kun talous on vähänkään piristynyt, on varsinkin vasemmalta alettu hinkua “jakovaran” perään. Järki sanoo jokaisen kotitaloudessakin,
että hyvinä aikoina laitetaan rahaa säästöön, jos suinkin pystyy.

Vaikeammat ajat ovat aina edessä.

Erityisesti nyt Suomella on aivan riittävästi tekemistä oman talouden jaloilleen saamisessa. Ja kun Suomi EU:n uudet tukipaketit taas yhteisvastuun nimissä hyväksyy, otamme velkaa velan päälle tämänkin lystin rahoittaaksemme. Jos jokin täysin maailman menoa tuntematon järkiolento asiasta kuulisi, olisi hulluus varmasti touhua kuvaavista sanoista lievimmästä päästä. Mieleen muistuvat SDP:n Urpilaisen Kreikan lainojen vakuudet (vai takuudet, ministeri ei tuolloin itsekään oikein tiennyt). Näiden piti suorastaan tuottaa Suomelle rahaa korkotuloina. Eipä ole näistäkään rahoista paljon kuulunut ja syykin on selvä, mitään tuottoa ei ole saatu eikä saada.

Suomi siis ottaa velkaa kiihtyvällä tahdilla. Mikäli raha käytettäisiin omien kansalaisten ja yritysten tukemiseen, olisi se tässä tilanteessa jopa hyväksyttävää. Näin ei kuitenkaan ole. Maksamme myös edelleen miljardin vuodessa tuottamatonta ja vastaanottavien maiden kannalta haitallista kehitysapua. Taaskaan miljardi euroa ei ehkä kuulosta kovin suurelta summalta, 1 hassu miljardi sinne tänne, sanoo vasemmistohallitus. Se on kuitenkin 3 miljoonaa euroa joka ikinen päivä, arkena ja pyhänä.

Ei ihan vähän kuitenkaan yhteistä rahaa turhuuden roviolle.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Yrittäjä
Vihainen
#1

On se vaan ihmeellinen tuo Euroopan unioni. Ei omia sääntöjään noudata.
Shengenin sopimuksella pyyhittiin ahteria ja nyt maksatetaan eräiden taloutensa itse sotkeneiden maiden velkoja muilla.
Eivätkö nämä suomalaiset EUROUSKOVAISET huomaa miten MÄTÄ on tämä systeemi?
Miten voi meillä euron kannattajia olla 70-80%?
Olemme nettomaksajia maailman tappion asti jollei tämä himmeli hajoa.
Epädemokraattisesti valittu korruptoitu komissio ajaa Bilderbergin eliitin asiaa ja liittovaltiokehitystä sekä tietysti haluaa matutuksella harjoittaa kansallisvaltiot.
Valtiot velkaannutetaan ja omaisuuden kupataan eliitin ja suurpääoman haltuun.
Suurimmat voittajat (rosvot) ovat Rotchildit ja kumppanit.
Pian emme omista kotimaassamme mitään, olemme pelkkiä vuokralaisia ja työorjia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Aivan samaa olen ihmetellyt! Tuo EU:n kansallinen kannatus-% saattaa olla tietysti agenda-journalismin yläkanttiin viilaamaa, mutta totta kuitenkin on, että EU-uskovaisia on yllättävän paljon. Eikä edes vaadi kovin korkeaa älykkyyttä tajuta tämä EU-vedätys, jossa keskusvaltiot polttavat rahaa aivan ilman rajaa, mikään velan määrä ei hetkauta EU-faneja, mikään EU-kulukuuri ei tule kuuloonkaan. Ja aivan kuin silmät, korvat ja aivotoiminta suorastaan suljetaan romahduksen mahdollisuudelta. Ei todellakaan kovin pitkälle ajatella, ilmeisesti riittää, että tänään voi porskutella EU-kassakirstussa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Piakin. Parhain aika on meillä edessäpäin aina, kun uskomme Jeesukseen Kristukseen ja katsomme Raamatusta mitä Hän voi tehdä; ja voi Hän puhua meidän sydämellemmekin suoraan; Pyhän Henkensä kautta. Jeesus Kristus Elää. Eihän meillä muuten olisi mitään Hyvää Toivoa, Että Jeesus Kristus on seisova viimeisenä multien päällä. Me; olemme multa, ja Jeesus on; parempi, kuin; puhtainkaan; kulta. Kiitos, Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#3

On se kumma kun Suomen pitää olla aina maksajana

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000