Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Kataistrofi ja stubbilaisuus kansamme suuria koettelemuksia

Tämä vaalikausi on ollut poikkeuksellinen huono. Kataisen hallituskausi voidaan tiivistään yhteen sanaa: kataistrofi. Sitä seurannut stubbilaisuuden aika on vain pahentanut tilannetta.

Heti tämän eduskuntakauden alussa satuin eduskunnan kuppilassa silloisen kuntaministeri Henna Virkkusen kanssa samaan kahvipöytään. Sanoin hänelle, että kuntauudistus on täysin mahdoton, se tullaan tyrmäämään kuntakentällä. Muistan, että Virkkunen hymyili. Hän piti puheitani  jonkinlaisena hurttina huumorina.

Nyt vaalikauden ollessa lopuillaan voidaan katsoa hallituksen aikaansaannoksia tarkemmin. Valitettavasti se on hyvin ikävää kerrottavaa. Kataistrofi ja stubbilaisuus jäävät aikakirjoihin kansakunnan suurina koettelemuksina.

Kuntauudistus meni mönkään, perhepaketti meni mönkään, metropolihanke meni mönkään, Suomen kansantalouden kääntäminen kasvuun meni mönkään, valtion velkaantumisen pysäyttäminen meni mönkään, työttömyyden vähentäminen meni mönkään, kuntien tehtävien karsinta meni mönkään, byrokratian karsinta meni mönkään, EU- ja europolitiikan tavoitteet menivät mönkään, valtion luottoluokituksen säilyttäminen meni mönkään ja lopulta myös soteuudistus näyttää menevän mönkään.
Käytännössä kaikki on mennyt mönkään. En muista yhtään merkittävää aikaansaannosta, joka voidaan kirjata Kataisen tai Stubbin hallitusten piikkiin.

Samalla kun osoitan sormellani Kataista, Stubbia ja kokoomusta, pitää osoittaa myös muita hallituspuolueita. Pohjaan palaneen sopan keittämiseen ovat osallistuneet puolueista myös demarit, vasemmistoliitto, vihreät, rkp ja kristillisdemokraat.

Myös hallituksen sisällä on ymmärretty hallituksen kyvyttömyys. Vihreät ja vassarit ovat jättäneet hallituksen, jotta voisivat oppositiossa peitellä jälkiään. Suurin osa hallituksen ministereistä on myös vaihtunut. Ymmärrän kyllä miksi. Toivottavasti myös äänestäjät ymmärtävät tehdä tarvittavia johtopäätöksiä ensi huhtikuussa.

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Kataistrofi ja Stubbido
Vihainen
#1

Täysin oikeassa! Suomelle on syntynyt paha koettelemus näiden ihmisten takia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Meillä on toivoa! Olli Rhen ja Jutta Urpilainen ovat luvanneet ”uhrautua” kansamme parhaaksi. Kiintoisaa nähdä kuinka nämä ”kaikki tietävät ja kaukaa viisaat” selittelevät toimiaan ajettuaan meidät nykytilateeseen.
Samaan sarjaan kuuluu periaatteessa koko hallitus. Erityisesti tietysti ent. pääministeri Katainen, mutta häntähän emme vastuuseen saa.
Gallupit näyttää, että korskeat puheet ja helisevä nauru ovat taas kovaa tavaraa, ilman mitään sisältöä. Ansaitsemmeko me todella tämän?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Rinnestrobi
#3

Kyllä suurin vastuu hallituksen hankkeiden epäonnistumisesta on SDP:llä, joka on pistänyt vastaan lähes kaikissa uudistuksissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Osa näistä hankkeista onkin sellaisia, että oli parempikin, että menivät mönkään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Rinnestrofi
#5

Ainakin omasta mielestäni työttömyyden vähentäminen ja valtion velan pysäyttäminen ovat tärkeitä asioita. Kuntauudistusta voi tietysti vastustaa myös, jos pitää byrokratiasta ja useista hallintoportaista(kunnallisvaltuustot, -hallitukset, muut kunnan toimielimet, jne), joita on liikaa Suomessa ja jotka ovat kalliita veronmaksajille, mutta itse en ainakaan ole niiden kannalla, vaan kuntaliitosten.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000