Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Kaasuputkimies Lipposelta asiattomia väitteitä

Tänään Eduskunnan sivistysvaliokunta järjesti julkisen kuulemisen pakkoruotsia koskevasta kansalaisaloitteesta. Kuultavana oli sekä pakkoruotsia puoltavia että vastustavia asiantuntijoita. He kertoivat asiallisesti ja perustellusti omat näkemyksensä. Ainoa, jonka mopo sekä keuli että suti oli Paavo Lipponen. Tässä lainaus STT:n jutusta, joka oli mm. Iltalehden nettisivuilla:

”Kaksikielisyys on Suomelle kilpailuvaltti, se rikastaa suomalaista kulttuuria. Eristäytymistendenssi, joka liittyy tähän ruotsin kielen vieroksumiseen, olisi meille umpikuja kulttuurisesti”, Lipponen sanoi.

Hän nosti esimerkiksi eristäytymisestä Venäjän tämänhetkisen ilmapiirin.

”Venäjällä on nyt sellainen suuntaus vallalla, että venäläiset ovat aivan erityisiä ja heidän kulttuurinsa aivan erityinen, eivätkä he oikein muita tarvitse. Eihän tämä voi meidän suuntauksemme olla.”

Näin siis STT ja Iltalehti, jotka syyllistyivät samaan kuin Lipponen. Juttu on nimittäin suorastaan ala-arvoinen. Siinä ei millään tavalla tuoda esiin pakkoruotsia vastustavan kansalaisaloitteen perusteluja. Kerrotaan vain Lipposen asiattomia jorinoita.

Kaasuputkimies Lipposelle on sanottava näin julkisesti, että Venäjän kanssa tällä asialla ei ole mitään tekemistä. Kyse ei ole eristäytymisestä, vaan tasan päinvastaisesta asiasta. Jos käytämme aikaamme maailmalla merkitykseltään hyvin vähäpätöisen kielen opiskeluun, niin se vie resursseja esimerkiksi hyödyllisempien kielten opiskelulta.

Lipponen korosti myös kaupallisia suhteita Ruotsiin. Siinäkään hän ei tunne arjen todellisuutta. Esimerkiksi Nordea jos mikä on pohjoismainen yritys. Pankin sisäisenä kielenä on englanti, ei ruotsi!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Fil.maist
Tyytyväinen
#1

Lipponen,tuo Rkp juoksupoika munasi taas itsensä täydellisesti.sdp hirttäytyu pakkoruotsiinsa ja hyvä niin

Lipposen 6 % kannatus kertoo mitä mieltä jopa sdp itse on tuosta freudenthal rasistista..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
#2

Jos en tuntisi inhoa Lipposen lipittelyjä kohtaan, tuntisin myötähäpeää. Niin ala-arvoisia nuo jutut ovat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#3

Täysin samaa mieltä,samaa paskaa taas Lipposelta jota se on jauhanut vuosia !
Mistä se Savolais lähtöinen Lipponen on oikein tuommoisia kieroutumia päähänsä saanut,eikö se tajua että tuohon asiaan se kompastui presitentin vaaleissa ettei saanut edes omien äänejä maksimi kannatusta 15 % jonka olisi teorissa maksimissaan voinut saada.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

kimmo katavisto
Utelias
#4

Kieli taito on erittäin tärkeä kansainvälisesti. Olen siitä iloinen jos henkilö pystyy puhumaan 5-7 eri kieltä niin hänellä on työpaikan valinnassa paremmat mahdollisuudet kuin henkilöllä joka ei puhu muuta Suomea.
Ei Ruotsi ole pakkokieli. Se on rikkaus. Norjassa voi pärjätä Ruotsi kielellä ja kuukausi palkka on 5000 euroa puhtaana käteen.
Joten olkaamme iloisia jos henkilö puhuu Ruotsia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000