Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Ikuiseksi aiottu euro hajoaa. EU-idealismin hinta hirvittävä

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker myönsi viime yönä, että Kreikan euroeron varalta on laadittu yksityiskohtainen suunnitelma.

”Kreikan euroeron mainitseminen virallisena mahdollisuutena, johon EU on varautunut, on dramaattinen käänne Kreikan kriisin käsittelyssä”, sanoo Suomenmaa-lehdessä Aalto-yliopiston professori Vesa Puttonen.

”Eiliseen asti virallinen totuus kuului, että euro on peruuttamaton, eikä mikään maa poistu siitä, mutta nyt Kreikan euroero on otettu pöydälle, eikä se ei ole enää tabu. Se on tie, jolta on vaikea kääntyä.”

Kreikan ja velkojien sovun takarajaksi on asetettu sunnuntai, jolloin EU-johtajat kokoontuvat huippukokoukseen.

Aikoinaan Rooman valtakunnan sanottiin olevan ikuinen. Myöhemmällä ajalla Neuvostoliiton vannottiin olevan ikuisen.

Kaikki on kuitenkin katoavaista. Rooma hajosi. Neuvostoliitto hajosi.

Nyt myös kaikkein EU- ja eurouskovaisimmat myöntävät tosiasian. Euron ja EU:n hajoaminen ainakin osittain on tosiasia jo aivan lähitulevaisuudessa.

Olkoon tuleva ratkaisu mikä tahansa, on selvää, että Suomi ja suomalaiset veronmaksajat kärsivät miljarditappiot. Jos Kreikka jatkaa rahaliitossa ja Euroopan unionissa, velkoja joudutaan leikkaamaan ja loput jäävät odottamaan maksupäivää, jota ei milloinkaan tule. Toinen vaihtoehto on, että Kreikka nousee omille jaloilleen ja jättää nyt kaikki velkansa hoitamatta.

Summan suuruus on kummassakin vaihtoehdossa noin kuusi miljardia. Siis 2000-3000 euroa per kotitalous.

Holtitonta menoa arvostellessaan perussuomalaiset ovat saaneet niin paljon lunta tupaan, että näiden ns. viisaiden on nyt syytä ilmoittaa kuka tai ketkä kantavat vastuun?

Onko se esimerkiksi Matti Vanhanen, joka ilmoitti, että lainaamalla rahaa kreikkalaisille ”me tienaamme tällä”?

Onko se Alexander Stubb, joka ilmoitti Kreikan ensimmäisen apupaketin jälkeen reilut neljä vuotta sitten, että ”nyt asiat ovat Kreikassa ja muuallakin Euroopassa kunnossa. Se joka muuta väittää, on pölhöpopulisti.”

Onko se Jyrki Katainen, joka Kreikan ensimmäisen apupaketin jälkeen ilmoitti, että ”nyt on saatu niskalenkki markkinavoimista”?

Onko se Jutta Urpilainen, joka on puhunut epämääräisestä himmelistä nimeltään ”takuudet”?

Vastaan, että kukaan heistä ei kanna vastuuta. Ei heidän poliittinen moraali sentään ole niin korkealla tasolla!

Vastuun kantavat suomalaiset veronmaksajat. Myös sinä!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
Vihainen
#1

Minä haluan eroon eurosta johon meidät vietiin kysymättä meidän mielipidettä. Euro ja EU on tuhonnut meidän kotimaamme.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sari Karlström
Vihainen
#2

Nyt olisi Perussuomalaistenkin aika lopettaa ”vähempi, parempi eu” höpinät ja palata takaisin jytkyäkin edesauttaneeseen agendaan: Irti Eu:sta ja sassiin!

Vuonna 2008 Soini hehkutti, ”Annetaan nyt EU:n hajota rauhassa ja perustetaan sitten brittien, pohjoismaalaisten ja balttien yhteinen tulliliitto”. Miksi mieli muuttui? Miksi Perussuomalaiset ovat hiljaa? Täällä kentällä emme ole hiljaa, mutta jos puoluejohto vaikenee ja äänestäjien pettymys kaatuu kenttäväen niskaan, ei sillä pitkälle pötkitä tulevissa kuntavaaleissa!

Nyt ryhdikkyyttä ja julkista kantaa asiaan! ”Mitäs me sanottiin” ei riitä, vaan nyt on näytettävä se valta ja mandaatti minkä äänestäjät ovat meille antaneet!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Näin on marjat
#3

Kreikka on kuin hajonnut Berliinin muuri – kun Kreikka eroaa eurosta niin monet maat seuraavat perässä.

Eurosta eroaminen on keino päästä lainoista eroon. Ilman muuta kannattaa erota eurosta.

Suomenkin kannattaisi olla nopea eroaja.

Mutta kyllä suuren rahavallan edustajat yrittänevät vielä pitää kulissit kasassa ja Kreikan eurossa. Onhan Kreikassa vielä paljon kupattavaa omaisuutta.

Kreikalle tehdään IMF:n toimesta sama mikä on tehty kehitysmaille Afrikassa ja muualla: niiden talous raadellaan pilalle ja maista tehdään keppikerjäläisiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#4

”Ansioluettelosta” puuttui Kimmo Sasi. Tosin hän putosikin eduskunnasta, mutta vannoi Aamu Tv:ssä, kirkkain silmin, että Kreikka selviää ja Kreikka II:sta ei tule.
Tuon tason huippupäättäjistä pitääkin päästä eroon. Liian paljon heitä vielä keikkuu selityksiään antamassa ja tekojaan peittelemässä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Joosua
Tyytyväinen
#5

Nimetön, niin tuosta luettelosta, siihen saisi lisätä vielä paljon nimiä mm.Rinnettä, lipposta , jne.Mutta tuo, tuomiojakin, näyttää nyt kättäytyneen, vähän raukkamaisesti, tässä etyjin asiassa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000