Perussuomalaiset

Laura Huhtasaari

Hyvinvointivaltion puolesta!

Velkaantuminen ajaa meitä kohti sisäistä devalvaatiota. Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju esittää, että palkkoja pitäisi leikata 10 prosenttia. Vaikka suomalaisten palkkoja leikattaisiin huomisesta alkaen kymmenellä prosentilla, asumiskulut ja työmaalle liikkumisen hinta pysyvät ennallaan. Palkkojen leikkaukset johtaisivat kotimarkkinayritysten myynnin supistumiseen, mikä johtaisi palkkojen lisäleikkaustarpeeseen ja irtisanomisiin. Sisäisestä devalvaatiosta syntyy kierre. Lukujen valossa se näyttää pahalta nykyisissä testimaissa.

 

Talouttamme koettelee parhaillaan itsenäisen Suomen viides lama. Keskeinen voima talouskriisien ja lamakausien voittamisessa sekä uuden kasvukauden vauhtiin saattamisessa on kaikissa aiemmissa koettelemuksissa ollut valuutan voimakas heikentäminen tai heikentyminen. Vain kolmannes Suomen viennistä suuntautuu euromaihin, joten euron vahvuus kansainvälisillä valuuttamarkkinoilla on merkinnyt Suomen vientiyrityksille alituista kilpailurasitetta. Kuten kansantalouden perusteissa opetetaan, ja jokainen alennusmyynneissä käynyt voi todeta omakohtaisesti, tuotteiden hinta vaikuttaa kysyntään. Vapaasti kelluva valuutta säätelee siis kilpailukykyämme sopivaksi. Kansallisen valuutan palauttamiseksi liittyisi taloudellisia ja poliittisia kustannuksia, mutta sisäinen devalvaatio on vielä kivisempi tie. Liberan toimitusjohtaja Anders Ekholm kutsuu sisäistä devalvaatiota ”työttömyysdevalvaatioksi”. Kilpailukykyämme kohentaisi myös “EKP devalvaatio”. Tässä ratkaisun avaimet ovat pääasiassa Saksan käsissä, eivät meidän. Saksa ei ole senkään vertaa talousveturi kuin se on joskus ollut. Se on kasvurohmu, jonka vaihtotaseen hurja ylijäämä pakottaa muita maita yhä raskaampiin alijäämiin. Euro ja EKP tukevat tätä rohmupolitiikkaa.

 

Tärkeää on oman teollisuuspolitiikan toteuttaminen. Terve protektionismi on elementti, jonka turvin paikallinen tuotanto pystyy kukoistamaan ja niiden joukosta löytyy vientituotteita, joita voidaan tuotekehityksen ja markkinoinnin keinoin suunnata laajemmille markkina-alueille. Harva uusi firma pystyy valloittamaan maailmaa heti kättelyssä. Ensin myydään kotimarkkinoille ja kasvetaan tulorahoituksella. Toimiva kotimarkkina on lähes välttämätön edellytys varsinkin aloitteleville yrityksille, jotta tuotekehitykseen ja markkinointiin tarvittava pääoma karttuisi kassavirrasta, eikä ulkopuolisella rahoituksella, jonka intresseissä on vain pääomalle saatava korko ja mahdollisimman alhainen rahoitusriski. Globaalitalouden kova ydin on suurpääoman omistajat. Heidän tavoitteitaan maailmanlaajuiset kulutusmarkkinat palvelevat erinomaisesti. Itsenäisesti ajatteleva kansalainen tai mahdollisimman omavarainen valtio on sellaisen järjestelmän kannalta uhka. Suomi on jättänyt politiikan, tuon hyvän sirpin pellolle ruostumaan. Yli kasvaneen heinän läpi ei näe eteensä. Poliitikkojen pitäisi miettiä useampia vaihtoehtoja, eikä kulkea vain muiden eurokriisimaiden mukana. Hyvinvointivaltio tarvitsee tervettä protektionismia, koska muutoin toteutuu sanonta: tyhmän eväät syödään aina ensin.

 

 

 

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
mauri mälkiä
#1

Tässä sitä palaa ydinharhaan kansantaloudet poikineen. Suomi t i e t y s t i OL-3 konkkurssipesineen etukätjessä:
YDINpoistuma
pois pois pois

2014 Viikko 42 jää historiaan maailman ydinvoiman osalta. Eikä alalle lainkaan niin mairittelevana ydinvoimateollisuuden ennakoituna ”buumina”. Kuin Suomessa ollaan lehdistössä esiteltynä. Laitan teille tähän malliksi Wikipediasta maailman 10 merkittävintä ydinvoimamaata. Katsokaa ajatuksella listaa tovi:

Yhdysvallat 104kpl 99 210MW 19,9 %
– Ranska 59kpl 63 363MW 78,1 %
– Japani 55kpl 46 772MW 29,3 %
Venäjä 31kpl 21 743MW 15,6 %
– Saksa 17kpl 20 339MW 32,1 %
– Etelä-Korea 20kpl 16 810MW 37,9 %
Ukraina 15kpl 13 107MW 51,1 %
Kanada 17kpl 12 113MW 15,0 %
Iso-Britannia 23kpl 11 852MW 19,4 %
– Ruotsi 10kpl 8 869MW 51,8 %

Listassa on 351kpl maailman reaktoreista. Käytännössä 80% maailman ydinvoimaloista. Tästä dokumentista vain viikossa pantiin lahtiin 3 maan reaktorit. Uskomattomat 89kpl! Reilu 25% koko määrästä. Millä seurauksella IAEA suhtautui tapahtumaan? EI RIVIÄKÄÄN.

Tuosta listasta on jo puolet maista tehnyt päätöksiään luopua ydinvoimastaan eri asteisesti. Yhteensä -161. Määränä tämä edustaa suoraan -46%. Ydinvoimaloista. Mitä kommentoidaan? Tutusti EI RIVIÄKÄÄN.

Listassa on myös mm Englanti antanut jo romutuspäätöksen jokaiselle tässä sanotulle 23 reaktorilleen. USA puolestaan pysäyttelee reaktoreitaan vähin äänin kannattamattomana. Vaihtaen niitä kiihtyvästi mm. liuskekaasutuotantoon. Japanissa seisoo kaikki tässä mainitut 55 reaktoriaan. Mitä kertoo asiasta TV ja lehdistö? EI RIVIÄKÄÄN.

Täytyy kyllä näinkin murskaavan listan edessä todeta, että jää vähän tyhjä olo siitä miten Suomessa suitsutetaan ”ydinvoiman renesanssia”. Jää myös tyhjä olo siitä MIKSI ydinvoimasta poistumat ovat näin häikäisevän upeita? Jää myös tyhjälle syrjälle siitä. Miksi Suomessa lehdistö haluaa yhä esittää tätä totaalisti katoavaa kansanperinteen Y- kauhugalleriaa. RATKAISUNA ylipäätään mihinkään tulevaisuuksien ongelmiin?
————————-

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000