Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

HS valehteli jälleen eli valikoi totuutta

7 kommenttia

Perinteinen media julistaa rinta rottingilla, että se ei ole valemedia. Siis toisin kuin some. Tosiasiassa perinteinen media on liian usein jopa pahempi valemedia kuin some.

Somessa lukijan on helppo havaita ylilyönnit ja vääristelyt. Sen sijaan perinteisessä mediassa sama tapahtuu ”ammattitaitoisemmin” eli keskivertolukija ei välttämättä huomaa vedätystä. Otettakoon tähän tällä kertaa esimerkki tasavallan suurimmasta lehdestä.

Tänään Helsingin Sanomat julistaa jo otsikossa lähes kritiikitöntä maahanmuuttajamyönteistä punavihreää agendaansa: ”Lähes puolet suomalaisista ottaisi Suomeen lisää maahanmuuttajia – ehkä ihmiset ovat ymmärtäneet, ettei se on maahanmuuttaja, joka tulee ja vie työt”


Otsikko siis haluaa luoda mahdollisimman myönteisen kuvan. Otsikko voisi ihan yhtä hyvin olla, että ”suurin osa suomalaisista ei halua lisää maahanmuuttajia – ehkä ihmiset ovat ymmärtäneet, että maahanmuuttajat harvoin sopeutuvat ja työllistyvät”.


Jutussa vertaillaan asenteiden muutoksia. Nykytilanteen vertailuvuotena on vuosi, jolloin asenteet olivat kaikkein kriittisimmät. Jos katsotaan kymmentä viime vuotta kokonaisuutena, niin nykytilanne on keskiverto tuolle ajanjaksolle.

Helsingin Sanomat kuitenkin haluaa rakentaa mielikuvaa, jonka mukaan asenteet ovat muuttuneet myönteisiksi. Kaikkea toimittaja ei tohdi itse sanoa, joten haastateltavaksi on haettu sopivaksi katsottu punavihreä ”asiantuntija”. Hän jopa valehtelee, että Ruotsin Suomea suurempi talouskasvu johtuu pitkälti maahanmuutosta, vaikka suurin vaikuttava tekijä on ollut Ruotsin oma valuutta.

Helsingin Sanomien jutussa oli jälleen kysymys siitä, että tosiasioita esitetään valikoidusti. Näin lukijalle luodaan vääristynyt, valheellinen kuva, joka tukee lehden punavihreää poliittista agendaa.

Julkisen sanan neuvosto JSN on toimittajien hyvävelikerho, joka korjaa joiltakin osin virheitä. JSN ei kuitenkaan puutu valikoivaan vääristelyyn. Siihen tarvittaisiin Julkisen sanan korjaamo JSK. Mistä löytyisi taho sen perustamiseen ja ylläpitoon?

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Kutsuhuuto
Vihainen
#1

Hyysärin sanomat on valemediaa parhaimmillaan. Talo täynnä huippuluokan valehtelijoita. Nyt nämä huijarit on valjastettu suoltamaan yhdessä Ylen kanssa propagandaa kun Sipilän uusi kutsuhuuto jo kaikuu kehitysmaissa. 100000 elätettävää on tulossa. Vapise Suomi ja identiteettisi. Tämä aikakausi on idioottien.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

هيلسينكي

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#3

Testasin #2, minkänäköinen olis Helsingin Sanomat googlen kääntäjän avulla arabiaksi. Somaliksi näyttäisi ” fariimaha helsinki”.
Nyt vaan uutta tekstityyppiä tämän ”arvostetun” sanomalehden etusivulle, koska lehden uutisointi on tulevaisuudessa tarkoitettu maahanmuuttajille, jotka varmasti tilaavat lehden, kun ovat kotoutuneet.
Minä lopetan tilaukseni huomenna.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Stasi
Tyytyväinen
#4

HS on valemedia ja ainoa oikea on MV lehti. Muut puolueet valehtelevat ja vääristelevät, vain PS on totuuden torvi. Niinistö petti maan, Laura pelastaa. Hallitus tekee virheellistä talouspolitiikkaa, oppositio tietää paremmin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jocke Rantanen
Utelias
#5

Ensiksi, tuo hesarin graafi soittaa selvästi että välillä 2007 – 2017 maahanmuuttoa lisäävien määrä on pienentynyt 8 prosenttiyksikköä.
Sitten tuo Ruotsin talouskasvu. On tavallaan totta että maahanmuutto lisää talouskasvua, aivan kuten se tekee Suomessakin. Kaikki se raha joka käytetään mmahantunkeutuneitten elättämiseen samoin kuin heille annetut rahat mukaanlukien lapsilisät ym. lisäävät talouskasvua. Talouskasvu eli bkt mittaa sitä paljonko maassa käytetään rahaa. Ruotsin 200 000 tulijaa 2015 ja 2016 ovat pyöreästi 2 % väkiluvusta jolloin karkeasti heidän elätyksensä aiheuttaa 2 %:n lisäyksen bkt:n.
Bkt ei mittaa tai huomioi sitä mistä raha tulee, eli kun lainataan raha elämiseen, se kohottaa bkt:tä. Näin saadaan harhakuva siitä että talous kasvaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Miksi Maahanmuuttajia käsitellään yhtenä joukkona ?

Maahanmuutajia on monenlaisia ! työntekijöitä,eläkeläisiä,turisteja jne… Näistä kaikista on hyötyä Suomelle kun ne tuo tullessaan/ tekee työllään rahaa Suomen yhteiseen kassaan ! Pitää muistaa että varsinkin Turismi on huippu hyvä bisnes ! jota pitäisi edistää kaikin keinoin .
On myös sosiaalipummaavia ”pakolaisia” jotka vie meidän verorahat ja saa valtion laimanaan lisää rahaa ja usein myös tämä sama porukka tuhoaa sisäisen turvallisuuden
Tämä miljardeja maksava järjetön toiminta on aivan järjetöntä !
Miksi elättää ihmisiä jotka ei osaa olla ihmistenlailla edes omassa kotimaassa vaan tyhmyyksien teon jälkeen joutuvat lähtemään pakoon sieltä ???? millä helvetin logiigalla ne uudessa kotimaassa osaisi ihmisten lailla elää ?
Miksi niitä houkutelaan Rahalla joka voi olla jopa moninkymmen kertainen lähtömaan palkka tasoon nähden esim. maassa jossa kk palkka on 100,-/ kk maksetaan täällä sosiaalitukia jopa yht. 2000,- /kk

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

jatkoa..Se ei ole mitään rasismia jos maahan muuttoon vaaditaan järkeä !!!
Järki tulee niin yksinkertaisella konstilla kun laitetaan tuet minimiin niin silloin pummit ei tule !
Samaan aikaa voitaisiin vaatia järkeä talous politiikkaan että tänne tulee investointeja ja sijoituksia ja yrityksia ja töitä niin saataisiin kunnon maahanmuuttajia tekemään töitä tämän maan eteen ! yksinkertaisin keino on ottaa Virosta mallia verotukseen,sosiaatukiin, pakolaisten houkutteluun ym.
Nyt Suomen talous kasvu on pelkästää Trumpin aiheuttaman Pörssin nousun asiota,kun se sai rahat ja investoinnit liikkeelle ympäri maailman vuosi sitten.
Suomessa on paljon ulkomaalaisia työelämässä, nekin on suurin osa tätä samaa mieltä ! ne ei halua lisää pummeja tänne norkoileen elätettäväksi!
t.Päästiin perseen myyjistä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000