Perussuomalaiset

Harri Vuorenpää

Reagoiminen ei ole haudoilla tanssimista

Viime aikaisten tapahtumien jälkeen on taas noussut sama fraasi esille, mikä nousee aina traagisten tapahtumien jälkeen: tapahtumilla politiikan teko on haudoilla tanssimista ja kuolleiden häpäisemistä.

Tämä ajatus on mielestäni yksinkertaisesti typerä. Sen kyllä allekirjoitan, että tapahtumien uhreja tulee kunnioittaa ja erityisesti heidän omaistensa sururauhaa. Uhrien nimillä ja kuvilla mässäily lehdissä ei ole sopivaa. Mutta ajatus siitä, ettei koko kansakuntaa koskettavilla asioilla tulisi olla sijaa poliittisessa keskustelussa, on lähtökohtaisesti absurdi. Eikö juuri tällaiset isot tapahtumat pitäisi olla niitä tapahtumia, jotka koittelevat sitä teemmekö me oikeanlaista politiikkaa ylipäätänsä? Eikö tällaiset tapaukset pitäisi nimenomaan herättää keskustelun siitä, onko poliittiset päätökset olleet oikeita vai ei? Ja ennen kaikkea tulisiko aikaisemmin tehtyjä päätöksiä korjata?

On myös melko erikoista väittää, ettei voisi todeta olleensa oikeassa. Kun jostain varoittelee vuosikaudet ja muut kutsuvat ”pelonlietsojaksi”, pitääkö ihan oikeasti olla vaan suu supussa, kun varoitukset käyvät toteen. Mielestäni ei todellakaan.

Keskustelu pitää olla asiallista. Mutta jos jokin on uhreja halventavaa, niin se, että tapauksia hyssytellään, ei myönnetä virheitä ja jatketaan jääräpäisesti samalla tavalla. Toteutettava politiikka kuuluu muuttua, kun olosuhteet sitä vaativat. Se ei ole haudoilla tanssimista, se on reagoimista.

Ja jos ei siihen pysty, herää auttamatta kysymys siitä, onko oikea henkilö vastaamaan tämän maan ihmisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Ihan täyttä asiaa, mutta realismia on se, ettei mikään muutu Suomen poliittisessa johdossa (tarkoitan hallitusta). Asioiden huonosta hoitamisesta kansa voi purnata itsensä käheäksi, mikään ääni ei kuulu päättäjien korviin. Syön villaisen piponi, jos joku päättäjä lähtee paikaltaan Turun tapauksen ja siis yleisen lepsuilevan asianhoidon johdosta. (Tosin paistan piponi ensin voissa.)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Bebe
#2

Pitänee odottaa eduskuntavaaleihin.
Siihen asti tämä pelleily ainakin jatkuu.
Tämä kansallisvaltiota mädättävä maanpetturiosasto pitää saada pois vallasta!
Tarvitaan JYTKYJEN JYTKY, kaikkien jytkyjen äiti!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sanna
#3

Suomen mamupolitiikka ei tule järkeistymään jos seuraava hallitus koostuu sdp, vihr, vas, ruåts, krist. Juuri nuo puolueet kuolaavat monikulttuurisuuden puolesta. Kok, kesk. ja uv ovat samoilla linjoilla edellisten kanssa.
Joten: mikään ei tule muuttumaan matuille kriittisempään suuntaan.

Marokkolainen murhaaja oli kuukausi tolkulla VOKissa saatuaan kielteisen päätöksen ollen kuitenkin vapaalla jalalla katuja tallaamassa.
Sama lepsu linja tulee jatkumaan. Muuta ei tehdä kuin lässytetään ja otetaan itkien osaa omaisten suruun.
HÄVETKÄÄ!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000