Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Telakkateollisuus ilon aihe, kauppa surun

Turun telakka kehittää osaamistaan......Hallituslaivan pelastamiseen.

Ilon uutispommi on pudonnut vihdoin demarien syliin. Turun telakan kauppa tuli sille kuin taivaanlahjana. Myös muualla hallituspuolueissa ollaan haltioissaan. Onhan se todellakin hienoa että diili tuo n 10 000 miestyövuotta työtä. Se tarkoittaa että 10 000 työntekijää saa vuodeksi töitä. Tai 1 000 työntekijää kymmeksi vuodeksi jne. Ei siis yhtään enempää eikä vähempää. Vaikka päivän hyvä talousuutinen jäisikin pelkästään tähän, on se kesän aikana korkeintaan kohtuullinen hallituksen saavutus. Ja tässä poliittisessa tilanteessa sille jo suorastaan välttämättömyyskin.
Demarien pohjamudat ovat sameat sätkimisistä, ja nousua odotetaan. Nähtäväksi jää kuinka käy. Monta mutkaa on vielä matkassa. Kyseinen kauppa herättää myös tukun lisäkysymyksiä. Mikä on Suomen osuus rahallisesti? Eli kuinka paljon yksi telakkamiestyövuosi tulee muille suomalaisille veronmaksajille maksamaan? Jääkö yksityiskohdat taas liikesalaisuuden varjoon? Maksetaanko tässä poliittista hintaa hallituksen tekohengittämiseksi? Samaan aikaan julkaistiin sopimus kahden risteilyaluksen suunnittelusta ja rakentamisesta. Kuitenkin nyt kirjoitettu sopimus on vain aiesopimus. Lähtökohtaisesti aiesopimus on juridisesti kuitenkin velvoittamaton.

Samaan aikaan Kaupan liiton toimitusjohtaja Juhani Pekkala kritisoi tiedotteessa hallitusta verojen korottamisesta ja ilmoittaa että tämän ja seuraavan vuoden aikana tulee kaupan alalta häviämään n 9 000 työpaikkaa. Nämä eivät ole vielä laskettu mies- tai naistyövuosiksi. Mitä luultavampaa on, että näiden kaupan alalta poistuvien henkilötyövuosien määrä tulee reippaasti ylittämään nyt telakkateollisuudessa ehkä lisääntyvien henkilötyövuosien määrän.

Kaupan- ja talousalan asiantuntijoiden ääntä on syytä kuulla herkällä korvalla. Huomattavasti herkemmällä kuin ainakaan hallitusvastuussa olevien ministerien ääntä. Poliitikkojen talousasiantuntijuushan on tunnetusti heikko. Nyt eletäänkin aikaa jossa kaikki pienetkin valonpilkahdukset taloudessa saavat osakseen valtavan mediamyllytyksen. Sen sijaan negatiivisista vaikutteista talouteen vaietaan tai näitä ainakin vähätellään.

Näinhän on käynyt esim Venäjään kohdistuneiden pakotteiden kohdalla, joita on jo tuoreeltaan ehditty pitää vaikutuksiltaan Suomeen sangen vähäisinä.

Ilonpilaajana ei ole kiva olla mutta realiteetit täytyy tunnustaa.
Reijo Paunonen, Juva
Kansanedustajaehdokas(Ps) Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Reijo Paunonen Yrittäjä/sähköasentaja
#1

Asia näyttäisi olevan niin että hallitukselle tuli julmetun kiire saada Turun telakan kauppa hyödynnettyä poliittisesti, koska maailman EU:n talouselämä on nyt reagoinut kielteisen vakavasti Venäjän pakotteisiin.
Vai kuinka on selitettävissä tämä hoppu juuri näiden pakotteiden jälkeen?
Eikö olisi ollut viisainta odottaa kuitenkin hieman pakotteiden aiheuttamia vaikutuksia?
Eli tämä oli rahalla ostettu lisäaika hallitukselle jälleen kerran.
Maksajan tiedämme.
Perustelut:
Juuri pääsin lukemasta melko tyrmistyttävät luvut:
Saksalaisen tutkimusyhtiö Sentixin kokoama, euroalueen sijoittajamielialoja mittaava indeksi laski selvästi elokuussa. Indeksin lukema putosi 2,7 pisteeseen heinäkuun 10,1 pisteestä.Ekonomistit olivat odottaneet luottamuksen laskevan vain 9,0 pisteeseen.Sentixin mukaan luottamusta ovat horjuttaneet Venäjän vastaiset pakotteet.
Joku mättää pahasti. Suomessa vähätellään Venäjän pakotteiden vaikutuksia ja Jobin postia tippuu maailmalta koko ajan.
”Saksan odotukset romahtivat”
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2014/08/0

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Säälittävää
#2

Persut käyvät keskenään naurattavaa toistensa ja puolueen pönkitystä keskustelupalstalla. Vielä vähän aikaa sitten koko persulauma puoluejohtoa myöten huutivat yhteen ääneen, että valtion pitää osallistua telakan pelastukseen. Nyt kun valtio oli sitten aktiivinen toimija, niin väärin sammutettiin.

Mikä onkaan Persujen linja, vai pitäisikö oikeammin kysyä mitkä ovat Persujen linjat tässä kysymyksessä?

Mitä tulee kaupan ongelmiin, niin kaupanala nyt vaan sattuu reagoimaan taloudellisiin suhdanteisiin, välillä ylös, välillä alas.

Tämän asian politisoiminen on pahimman luokan haudalla tanssimista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Reijo Paunonen Yrittäjä/sähköasentaja
#4

Säälittävääkö??…Kerronpa mikä on säälittävää. Se että Suomi on tässä tilassa. Velanotto jatkuu, ja että tänä vuonna otetaan 8 miljradia lisävelkaa . Ja velanottoko muka taittuu? Silkkaa valetta kansalle. Tämä valtiojohdon jatkuva sumutus se on tässä säälittävää.Suurpääomien suojeluohjelma jatkuu, ja suuri osa ihmisistä on tällä hetkellä kurjuuden partaalla. Ihmisten viimeisetkin rovot viedään ydinrahana erilaisin keinoin näiden suurtalalouskokkien keitosten takuiksi. Me emme hauku toisiamme, vaan tuemme. Vai eikö pitäisi? Se että tuodaan kriittiset tosiasiat päivän valoon, ei suinkaan ole mustamaalaamista saatikka haudalla tanssimista.
Mitä tulee Turun Telakkaan hallitus ei korvaansa lotkauttanut perussuomalaisten välikysymyykselle 8.2 2013.
Hallituksen säälittävä vastaus siihen oli: ”Hallitus elää ajassa toisin kuin menneisyyden malleissa piehtaroivat välikysymyksen esittäjät.”
Nyt kun on hätä kädessä niin alkaa meidän politiikan perusteet maan asioiden hoitamiselle mennä perille.
Tosin ymmärrämme hyvin vastustajiemme närkästyksen.
Olemme johdonmukaisesti kertoneet etukäteen miten Suomi kulloinkin tulee makaamaan.
Ja kun hallituspuolueiden jääräpäinen tosiasioiden vastustaminen (kuten kielteinen suhtautuminen telakan välikysymykseen8.2 2013), vie heiltä äänestäjiä, on perussyy meissä.
Nyt on menossa politiikan keilailun paikkoheitot, mutta säälittävän paljon jää vielä keiloja pystyyn.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Et vastannut kysymykseen
#6

Lähdetään siitä ajatuksesta, että telakan pelastaminen oli alunperin Persujen idea. Sillä ei ole tässä vaiheessa mitään väliä, paitsi tietysti populistisessa irtopisteisiin perustuvasssa politikoinnissa.

Aikaisemmin Persut vaativat valtiota pelastamaan ja käyttämään verovaroja kannattamatoman telakan pelastamiseen. Mikäli tämä olisi toteutettu korelaisen telakan kanssa, valtio olisi kaatanut rahaa suoraan korealaisen suuryrityksen laariin. Kumma homma, että kreikkalaisille rahan antaminen on synneistä suurin, mutta Etelä-Koreaan suorastaan valtiomiesmäinen kysymys.

Eniten minua tässä ihmetyttää se, että nyt tämä telakkakauppa toteutettiin, ollaan välittömästi kaivamassa mikä tässä meni valtiolta pieleen.

Niin kauan kuin Persujen suurin huoli on pitää kiinni omasta pseudoerinomaisuudestaan, ei Persuja voi koskaa pitään todellisena puolueena, vaan epämääräisena joukkona joka heittää one-liner – tyylisiä kommentteja asiasta kuin asiasta.

Persujen mahdollisuus oli vaikuttaa maan tilanteeseen ja politiikkaan viime vaalien jälkeen, mutta vastuunkannosta jäätiin pihalle vedoten vaalilupauksiin. Siis eihän mikään puolue voi olla niin aineissa, että luulee pääsevänsä hallitustaipaleesta läpi omalla eduskuntavaaliohjelmallaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Erottelut sikseen
#7

Tiedätkö sinä tai yleensä kukaan minne tässä ollaan rahaa loppujen lopuksi kaatamassa? Saksalaisilla on 70€ omistusosuudella valtit käsissään ihan siinä missä aikaisemmassakin tapauksessa olisi ollut.
Jos sokeudessaan ei näe mitä tässä on tapahtunut ja tapahtumassa hallistupelin kannalta niin sille ei voi mitään.
Mitä vastuuseen tulee niin se jolla on työkalupakki tekee työt ja vastaa myös siitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

SOK ja K-ryhmä
#3

Nämä kaksi yllä mainittua ryhmittymään ovat manipuloineen omine kartelleineen koko maan vähittäeskaupan eli ei näillä mitään valittamista pitäisi olla hehän määräävät tarkalleen mitä mikin kaupan tuote milloinkin maksaa.
Kaiken hyvän lisäksi tuo Arkadianmäen sakki on ollut mukana luomassa nämä ryöstökaupat toivoisi todella jonkun ison eurooppalaisen kauppaketjun tulemista maahan jotta nämä kaksi rosvoa saataisiin kuriin ja järjestykseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kuka päättää hinnan
#5

Olisihan se aika outoa jos SOK ja K-ryhmä eivät saisi päättää mitä tuote heidän kaupoissaan maksaa. Itse olen käyttänyt aina K-kauppoja ja en näe mitään syytä tottumuksiani muuttaa. Paras kauppa, laadukkaat tuotteet, kohtuulliset hinnat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000