Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Teemana asiantuntijuuden arvostus

Olen nimennyt yhdeksi vaaliteemakseni asiantuntijuuden arvostamisen. Jo kauan on ollut nähtävissä, että lainvalmistelussa on selkeää viivästymistä ja jopa virheellisyyksiä, koska asiantuntijuus on jäänyt politikoinnin, lobbauksen ja konsultoinnin varjoon. Tämä soutaminen ja huopaaminen käy kansantaloudelle todella kalliiksi. Tästä on aivan viime aikoinakin ollut useita esimerkkejä, joista mainittakoon sotesotku ja nyt esille noussut Sdp:n ministeriön valmistelema lakiesityksen ulkomaalaisten oikeudesta terveydenhuollon palveluihin. Lakiehdotus jätettiin onneksi pöydälle. Päijät-Hämeen keskussairaalan johtajan, hallintoylilääkäri Maria Virkin mukaan lakiesitys olisi ollut uhka Suomen pitkäjänteiselle työlle tartuntatautien ehkäisyssä. Laki olisi ollut muutenkin turha. Virkki muistuttaa, että nykyinen lainsäädäntömme, joka takaa paperittomille ihmisille kiireellisen hoidon, on linjassa suurimman osan Euroopan maista kanssa. Tässäkin tapauksessa lain lobbaamisessa on ilmeisesti ollut mukana tahoja jotka olisivat olleet suoraan hyötymässä esimerkiksi lisääntyvän byrokratian myötä. Sosiaali- ja terveystoimen lisäksi asiantuntijuuden arvostus tulisi palauttaa ainakin puolustus- ja turvallisuuspolitiikassa, sekä Suomessa käyttöön otettavan energia- ja ydinvoimateknlogian osalla.

REIJO PAUNONEN  kansanedustajaehdokas

www.reijopaunonen.fi

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

VTTV on koko ajan kertonut lainvalmistelusta samaa: ensin päätetään lopputulos ja sitten keksitään perustelut sille. Jos ei löydy yhtään sopivalta taholta palkkaa saavaa ”asiantuntijaa”, niin sitten ei käytetä lainkaan. Oikea tapa olisi tietenkin pyytää oikeiden asiantuntijoiden arvio asiasta ja päättää vasta sitten sen perusteella.

Asiat halutaan tehdä niinkuin eliitti haluaa (kahmia kaiken itselleen ja tukijoilleen), ja heidän toiveensa ovat erilaiset kuin asiantuntijoiden näkemykset kansan parhaasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000