Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Suomi elvyttää EU:ta 1 000 miljoonaa euroa/kk, Suomea ei

Kaikki elvyttävät toimet olisi nyt kipeästi tarvittu kotimaiseen elvytykseen. Hallitus on tehnyt mittavan talousvirheen suostuessaan EKP:n retkutukseen. Suomen Pankin ostot ovat yhteensä noin miljardi euroa kuukaudessa ! ! Jo aiemmin elvytystoimien onnistumisprosentiksi on laskettu vain 50%….Miksi aiheesta vaietaan yhä! Miksi Suomi on valmis ottamaan ylikansallista riskiä näin suuressa määrin mutta kotimaan elvytykseen suhtaudutaan edelleen hyvin nihkeästi?
-Näemme selvän riskin, että markkinoilla on nyt liian kovat toiveet siitä, että kun EKP aloittaa ostot, koroissa nähdään äkillinen lasku. Jos sellaista ei tule, voittojen kotiuttaminen saattaa aiheuttaakin korkojen nousua, Nordean katsauksessa varoitetaan.
Hypon Brotherus ei usko EKP:n elvytyspaketin riittävän.
-EKP on vihjannut jatkavansa osto-ohjelmaa syyskuuhun 2016 asti. Pidän kuitenkin epätodennäköisenä, että nyt ilmoitetut toimet riittävät saavuttamaan hintavakauden euroalueella. USA:ssa vaadittiin kolme osto-ohjelmaa, jotta talous pääsi jaloilleen. Eivätkä euroalueen ongelmat ole yhtään heppoisempia, päinvastoin, Brotherus sanoo.
Demarit ovat keskustelleet juuri luottoluokittajien kanssa. Suurena vaarana on, että Suomen luottoluokitus myös laskee. Näiden elvytystoimien kohdentumisen suhteen kuulostaa Rinteen lausunto erikoiselta: – Suomen ongelmana on talouskasvu, työttömyys ja työllisyys. Ja näihin satsataan laajalla rintamalla. …..Näinkö on?


Suomen luottoluokitus pysyisi kansallisella evytyksellä huomattavasti paremmin siedettävällä tasolla kuin olemalla mukana EKP:n ja EU:n vakautusmekanismeissa.

REIJO PAUNONEN    kansanedustajaehdokas
www.reijopaunonen.fi

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000