Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Miksi puhutaan suulla suuremmalla?

Sanottua sanaa ei takaisin saa. Etenkään naapurimaasta.

Hallituspuolueiden taholta on kilpaa huudettu kuinka Venäjän pakotteet eivät merkittävästi vaikuta Suomen talouteen. Tai jos vaikuttavatkin, niin viiveellä. Toisin on käymässä, kuten ounastelimme. Euroalueelta on tänään saatu todella huonoja uutisia, kun Saksan teollisuuden tilaukset putosivat vastoin odotuksia ja Italia vajosi takaisin taantumaan. Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju kuvailee katsauksessaan Italian tilannetta surkeaksi. Saksalaisen Commerzbankin pääekonomisti Jörg Krämer sanoo puheiden euroalueen toipumisesta olevan ennenaikaisia. Osasyyksi mainitaan Ukrainan kriisi. Lisähuolen tuo Portugalilaispankkien riskikytkennät ranskaispankkeihin, sekä Kreikan tilanne jälleen kerran.

Mutta että tämä taloustilanne ei kävisi Suomelle kovin helpoksi, jatkaa pääministerimme yhä Venäjän sormilla osoittelua. Jos Suomen on tarkoitus pitää vähääkään kiinni Venäjän kaupan rippeistä, ei tämä menettely tunnu kovin viisaalta. Nyt pääministerikin alkaa myöntää pakotteiden vaikutukset. -”Pakotteiden epäsuorat vaikutukset ovat pitkällä aikavälillä merkittävät” Ajattelun viiri on siis kääntynyt talousvaikutteissa mutta koska se kääntyy myös turvallisuusajattelussa? Siitä huolimatta sekoittuu edelleen vielä kaksi eri asiaa. Oleminen mukana yhteisissä pakotteissa ja niistä Suomessa annetut jatkuvat julkilausumat.

Tarkoitushakuista tai ei mutta nyt sekoittuvat myös turvallisuuskysymykset:

Kolme päälinjaa jotka menevät nyt helposti sekaisin.
1) Globaalit pakotteet, niiden merkitys ja niiden päävastuun kantajataho
2) Suomen mukana olo pakotteissa ja lausuntojen antaminen niistä (oma vastuumme)
3) Suomen turvallisuustakeet. (mm NATO kysymys)
Nämä ovat erillisiä osa-alueita, vaikka toisin väitetään. Käyhän esim Saksa mitä ilmeisemmin koko ajan omia Merkeltrobbi neuvottelujaan. Samoin esimerkiksi JOS Suomi toteaa laajojen selvitysten ja sotilasasiantuntijaselvitysten pohjalta että meillä ei ole muuta uskottavaa, ja nopeasti käyttöön otettavaa tapaa turvallisuutemme takaamiseksi kuin NATO, niin se on sitten siinä. Hukkuva ei lue minkä laivan nimi pelastusrenkaassa lukee. Tämän tilanteen ei kuitenkaan tarvitse toteutua, jos hoidamme asiamme oikein. Ja tämä tiedetään myös Venäjän johdossa. Mutta pitää ymmärtää että jossakin kulkee raja myös informaatiosodassa.

Tämä tarkoittaa sitä, että hoidamme ensisijaisesti omat asiamme. Ei niin että meidän pitää olla jatkuvasti toitottamassa Venäjän toimista sormin osoittaen……

Suut pitäisi pitää soukeammalla ja hoitaa Suomen tontti kuntoon. Juuri sitä varten vallankahvassa ollaan.
Reijo Paunonen, (Ps) Juva
Kansanedustajaehdokas

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Aitosuomalainen
#1

EU pakotteet vievät varsinkin itä-ja kaakkois-Suomen täysin polvilleen. Tämä ei tunnu rantaruotsalaisia Stubbia ja Haglundia kiinnostavan , jotka suuna päänä eniten riekkuvat Venäjää vastaan. On häpeällistä että ministereinä on tälläisia marginaaliryhmien, vieraan vallan kielen ja kulttuurin edustajia, jotka eivät ajattelen meidän suomalaisten ja Suomen kansakunnan etua !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Rajajooseppi
#2

Suomea johdetaan vastuuttomasti kokoomuksen ja erityisesti sen nulikkapoliitikkojen toimesta.

Suomelle Venäjä on kaupankäynnissä huomattavasti tärkeämpi kuin muille EU-maille. Britannian Cameronin on helppo huudella rautaa rajalle kun Venäjän merkitys heidän taloudelle on olematon.

Euroopan ja eriyisesti Suomen johtajat voisivat osoittaa itsenäisyyttä ja kylmää harkintaa. Tärkeämpää näyttää kuitenkin olevan USA:n (tuon Stbbin ”kaverin”) peesaaminen kuin oman maan etu.

Mallioppilas Suomi on EU-maista se kaikista lammasmaisin Brysselin kumartaja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mika Teuvo Prinkkilä
#3

Kauppasota Venäjän kanssa on Suomen tuho. Jostain kumman syystä historiasta ei ole opittu, suomalaiset ovat aina käyneet venäläisten kanssa kauppaa ja tulevat käymään kun poliitikot jotka nuoleskevat aina lännen saappaita heräävät, mutta sitä ennen kylmää kyytiä Suomen kansalle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000