Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Kreikan parlamenttivaaleista kova lasku EU:lle

Kreikkaan on tulossa ennenaikaiset parlamenttivaalit ja piskuisesta Kreikasta alkaa muodostua todellinen Euroopan ongelmalapsi. Tämä on tiedetty jo pitemmän aikaa, mutta euroeliitin tyynnyttelevät puheet ja vakuuttelut ovat peittäneet tähän saakka todellisuuden. Ainakin eräiden osalla. On arvattavissa että Suomen politiikan kabineteissa on pakka nyt todella sekaisin. Langat kuumina käydään tilanneanalyysia niin ALDE rymään kuuluvan Keskustan, kuin Saksankin kanssa ja neuvotellaan huutokaupan ylärajasta mihin voidaan suostua. Näinä päivinä tehdään JO tulevan hallituskauden linjauksia. Valtaeliitin kansaa halveksivan lausuman mukaanhan vaalituloksella ei ole merkitystä. Kreikkalaiset ovat taas oman pelinsä  osanneet aina. Taustalla häärää Kremlin miehet ja Ranskan Le Pen. Mitä tämä kaikki tarkoittaa tavallisen eurooppalaisen ja suomalaisen kannalta? Vastaus on yksinkertainen. Rahaa ja vakuuksia. Hintalappu selviää ja se täytyy verhota sopivilla höysteillä ja valheilla. Nyt tulee ulosmitattavaksi myös Merkelin ja meidän pääminsteri Stubbin epäviisaat lausumat Putinista. ”Euro on ikuinen” on fraasi josta pidetään kiinni kynnet verillä.  Euroeliitin arvovallan säilyttämisen vuoksi ei tule kuuloonkaan, että sen uskottavuutta murennetaan. Tämä tiedetään Kreikassa hyvin ja hinta ennenaikaisista parlamenttivaaleista tulee olemaan kova. Jos EU lähtee Ruotsin tielle ja pyrkii sumentamaan painostustoimin Kreikan demokrtatian ja kansan tahtotilan, on se valtakoneiston kannalta äärimmäisen huono vaihtoehto. Painostustoimiahan on jo osittain yritetty. Jos näin kuitenkin käy, eurokriittisyys kasvaa ja myös Ranskan Le Pen saa lisää tuulta purjeisiinsa. Meillä mielenkiintoisinta on se, kuinka nykyhahallitus suhtautuu uuteen tilanteeseen. Jos vanhat askelmerkit pitävät paikkansa, Stubb ei edelleenkään myönnä tehtyjä virheitä. Sokea lojaalisuus Merkeliä ja harjoitettua tukipolitiikkaa kohtaan tulee jatkumaan ja myös Suomen ahdinko hamaan tulevaisuuteen. Tämä ei ehkä kuitenkaan hallituskumppaneita haittaa. Onhan siellä rosenteissa vielä vähän liikkumatilaa.      

REIJO PAUNONEN eduskuntavaaliehdokas, Kaakkosi-Suomen vaalipiiri

www.reijopaunonen.fi

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000