Perussuomalaiset

Reijo Paunonen

Ei muuteta mitään

Kaverillani oli Tunturi mopo. Romu mikä romu, mutta hän uskoi siihen. Korjasi korjaamasta päästyään...ei auttanut

Usko valoon tunnelin päässä on tiukassa. Suomen virallinen totuus, Tilastokeskuksen luottamusbarometri talouteen kertoo että usko on jälleen kohonnut, vaikka viime vuoden heinäkuuhun verrattuna se laski 5,0:stä 9,4:jään. Heinäkuun lomakliimaksissa tuo on vielä hyvä luku. Katsotaan taas kalluppeja syksyisen hämyn aikaan, kun koulut ovat alkaneet rahamenoineen, Visa-maksut odottavat suoritusta ja kesälomarahat ovat menneet. Samoihin aikoihin alkaa hallituksenkin arkitodellisuus. Kesäjuoksut on juostu ja kuppi alkaa olla nurin. Usko ei muuta talouden reaaliteetteja tilastokeskusten arvioista huolimatta. Näin siksi että esim Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) julkaisemat luottamusmittaukset kertovat yritysten negatiivisista odotuksista. Vähittäiskaupan luottamus on vajonnut matalalle, ja rakentamis- ja palvelualoilla odotukset ovat pysyneet heikkoina. Ainoastaan teollisuus ennustaa tuotannon lisääntyvän hieman lähikuukausina.

Tähän mielialaan ei vielä Oulun irtisanomiset ole ehtineet vaikuttaa

– Suomi ei pääse nyt talouskasvuun mukaan. Talouskasvu pysyy nollassa tai tästä voi tulla kolmas negatiivisen kasvun vuosi, toimitusjohtaja Pasi Holm Pellervon taloustutkimuksesta sanoo.

Syksyllä nähdään alkaako hallituksen todelliset päätökset perustua opposition jo kauan esittämille pohjille vai jatkuuko sama meno.

Huonolta näyttää. Arvostelun kohteeksi joutunut pääministeri on jo ainakin erään linajuksen tehnyt.

Stubb, Uusi Suomi 28.7.14 -”Kannattaa aina olla oma ittensä. Ei muuteta mitään”

Reijo Paunonen
Eduskuntavaaliehdokas, Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000