Perussuomalaiset

Pia Kuparinen

Byrokratiaan ei korona tartu

Koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä on saavuttu vaiheeseen, jossa sen aiheuttamia rajoituksia normaalielämään aletaan ympäri maailman höllentämään. Kouluja avataan lähiopetukselle, lentoliikenne on käynnistymässä rajoitetusti ja ravintolat saavat avata ovensa 1.6.2020 alkaen. Kuluttaja saattaa viimeksi mainitusta ensin innostua; viimein pääsee ihan oikeilla ruokailuvälineillä pöydän ääreen lounaalle tai viettämään iltaa hyvässä seurassa ystävien kanssa iltaravintolaan tai baariin.

Miten mahtaa olla ravintolayrittäjän näkövinkkelistä? Nyt moni ruokapaikka on pysynyt pystyssä ulosmyynnin, lomautusten, kesälomien aikaistamisen ja yhteiskunnan tukien avulla. Kun aikaraja ravintoloiden avaamiselle täyttyy, myös tukien maksaminen samassa laajuudessa loppuu: jos et avaa olet omillasi tai ainakin tukea tullaan leikkaamaan rajusti. Ensi viikolla on ilmeisesti tulossa ohjeistusta siitä, millä ehdoin ja muun muassa miten myöhään ravintolat saavat olla auki. Ei liikaa aikaa yrittäjälle todellakaan jätetä varautua.

Paikallisesti meillä on 10- ja 2-tien risteyksessä kaksikin isoa liikenneasemaa, joiden ruokamyynnin korona on lähes lopettanut. Nyt pitäisi alkaa taas tarjoamaan aamiaiset, lounaat ja ruoka-annokset, mutta esimerkiksi laivaliikenteen tilausajobussit eivät tuo asiakkaita, eikä ole mitään varmuutta tulevatko paikallisetkaan asiakkaat samassa laajuudessa ruokailemaan.

Oli ruokailijoita vähän tai paljon, on henkilökuntaa kuitenkin oltava lähes sama määrä ja ruokahävikki on melkoinen, kun ihmisiä ei tulekaan. Iltaravintoloissa tilanne ei ole tippaakaan parempi, nyt muun ohessa kaavaillaan sulkemisaikaa klo 21. Ilmeisesti joku viisas lainsäätäjä tietää, ettei korona sen jälkeen tartu? Miksei 22 tai 23? Muutenkin, mikäli keskinäistä kanssakäymistä tai asiakasmäärää rajoitetaan, koko ajatus ravintolaan menosta katoaa. Miksi mennä oluttuopille kaverin kanssa karsinaan, jos sen voi tehdä yhtä hyvin kotonakin. Jonottavatko asiakkaat terassille pääsyä puoli tuntia odottaen, että kaksi lähtee ja kaksi pääsee sisään?

Samantapaisesta asiasta on kyse, kun kotimaista suojavarustetuotantoa ei ole vieläkään saatu käyntiin. Moni yrittäjä on luopunut tällaisista hankkeista jatkuvan lupaviidakossa vaeltamisen uuvuttamana. Onneksi täällä Forssassa useampikin yrittäjä on saanut tuotantoa käyntiin ja pidettyä näin ihmiset töissä, jopa laajentamaan tuotantoaan.

Poikkeusaikana tulisi asioita saada päätettyä nopeasti ja selkeällä ohjeistuksella. Näin ei kuitenkaan ole. Katse tässäkin kääntyy valtion ylimpään johtoon, joka taitamattomuuttaan tai EU-herrojen pelossa noudatta pilkulleen kaikkia virkakoneiston luomia esteitä järkevälle yritystoiminnalle.

On sanottu, että ydinsodasta selviävät vain torakat ja verot. Koronan edessä kaatuvat ihmiset ja yritykset. Byrokratiaa ei saa hengiltä edes tämä viheliäinen virus.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Piakin. Hyvin osaat pohtia kaverisi kanssa noita asioita; joten; Hyvää päivänjatkoa teille. Toivotaan pelkojen poistumista sydämistä heille. Kuten myöskin; luonnollisesti meille. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

THL pääjohtaja (lääketieteen tohtori): ”Korona voidaan tukahduttaa.”
STM Varhila (SDP, valtiotieteen maisteri): ”Koronaa ei voida tukahduttaa.”
THL pääjohtaja: Suosittaa hengityssuojainten käyttöä. Siitä on tehty poliittinen. Lue SDP johtaa poliittisesti STM:ää ihmisten terveyden ja hengen kustannuksella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaalit pian
Hämmentynyt
#3

Marin haluaa edelleen levittää virusta. Kieltää nykyään julkisesti mutta toimenpiteet kertovat muuta. Jopa THL:n pääjohtaja on sanonut että tartunnat kannattaisi nyt ajaa nollaan kun on tilaisuus. Marin kuitenkin tekee kuten neuvonantajansa, pönäkkä setämies Salminen sanoo. Tämä Salminen se ”tiede” jota Marin herkillä korvillaan kuuntelee. Salminen taas on sitonut uskottavuutensa laumaimmuniteettiin eikä hyväksy onnistumista jos mukana ei ole edes vähän sitä laumaimmunuteettia.

PS toimintaan en ole tyytyväinen. Ääliömäisesti toimiva Marin on nyt niin suosittu että puoluetaktisesti Marinin syyttäminen kääntyy itseään vastaan. Silti se olisi oikea asia tehdä koska Marin tekee jotakin vain painostettuna.

Ikävä sanoa mutta Orpo on tällä kertaa vastuullisempi (en saata uskoa että joutuisin koskaan olevani pakotettu sanomaan näin!)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#4

No perskeles! hyvä että sanoit!mutta noinhan se on!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000