Perussuomalaiset

Pasi Kortesuo

Ryhmärahasta vaalirahaa

Lapin hyvinvointialueen vaalirahanpesusuunnitelman toteutukseen on tullut viivästyksiä ja odottamattomia vaikeuksia. Keskustan, Kokoomuksen ja Sdp:n politrukkien on vaikeaa niellä, että heille ”luonnonlainomaisesti” kuuluvia rahoja ei kuulu. Tähänhän täällä Lapissa on totuttu. Säästää ja leikata voidaan ja täytyy ihmisten palveluista, kun on ”pakko”, mutta politrukkien rahat ovat luonnonlain omaiset. Niihin rahoihin ei ole lupa koskea.

Mutta ei hätää:

”virkahenkilö virkavastuullaan, politrukkien rahoista on kovin huolissaan. Palkat tekijän työn ei tilille tuu, mut huoli suurempi tässä on käsillä juu. Hyvän hallinnon laittaa hän niks ja naks, yhdenvertaisuuden unohtaa yks ja kaks. Aluevalituksesta huolta nyt hei, politrukkien rahoihin kajota ei. Politrukit pesissään lymyilee, ehdokkaansa vaalimainoksissa hymyilee. Maksaja mainoksen löytyy läheltä. Sinä ja minä, joilta leikataan kovalla kädellä.”

Jota kuta voi ihmetyttää, miten ryhmärahaa voi käyttää vaalimainontaan ja -kampanjointiin, sillä sehän on kielletty. Avataan hieman. Ryhmärahaa saa käyttää sellaisiin ”kiinteisiin” kustannuksiin, kuten piiritoimiston vuokraan ja toimihenkilöiden palkkoihin, jotka tähän mennessäkin on maksettu piirin varoista. Nyt kun osa voidaan maksaa ryhmärahasta, niin ”piirin” rahaa säästyy vaalikustannuksiin. Klassinen rahanpesutemppu. Ja nämähän sen osaa.

Uskallan arvella, että Keskusta, Kokoomus ja Sdp on vaalibudjetissaan laskeneet ryhmärahan varaan. Mainostilaukset vaaleihin liittyen on tehty ja laskut lankeavat aikanaan maksuun. Ongelma on nyt akuutti. Jos kassaa ei saada paikattua ryhmärahalla ennen laskujen lankeamista, ei ole millä maksaa. Seuraava säännönmukainen tuki puolueelta on odotettavissa vasta seuraavan hallituksen aloitettua työnsä ja eduskunnan päätettyä puoluetuesta. Siihen voi menne pitkäkin aika, mutta ainakin kesään. Siihen asti olisi pärjättävä ja katastrofi uhkaa, ellei ”hyvinvointialue” anna politrukeille hyvin rahaa ja pian.

Aluehallituksen kokouksen 1.3.2023 §92 päätökseen olen tehnyt aluevalituksen, joka on tullet vireille Pohjoissuomen hallinto-oikeuteen 14.3.2023 Nyt 22.3 kokouksessaan aluehallitus on tehnyt valituksen alaisen päätöksen esityksestä ryhmärahasta ja vie sen sitten aikanaan aluevaltuuston päätettäväksi. Aluehallituksen jäsenet toimivat näissä asioissa kuten esittelijäkin, virkavastuulla. Kyseinen päätös voi olla laiton.

Aluehallituksen jäsenet, jotka eivät ole jättäneet eriävää mielipidettä päätöksestä, ovat tietoisesti tehneet aluevalituksen alaisen päätöksen ja mahdollisesti siten syyllisiä virkavirheeseen. Aluehallituksen pöytäkirjasta selviää, että Perussuomalaisten aluehallituksen edustaja Jari Hast on jättänyt päätöksestä eriävän mielipiteen.

On mielenkiintoista seurata, miten ryhmärahakiimaisia ovat sitten aluevaltuutetut, kun he saavat aluevalituksen alaisen päätösesityksen päätettäväkseen. Silloin nähdään, onko kyseisten puolueiden Lapin piirien kassa niin surkeassa tilassa, ettei hallinto-oikeuden päätöstä aluevalitukseen voida odottaa.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Kyllä se ois parempi kun jokainen kamppanjoi ja elvistelee omilla rahoilla vaan…

Tässä maassa on joka puolella joka paikka täynnä pummeja käsi ojossa…

PERSUJEN OLISI PITÄNYT OTTAA VAALIOHJELMAKSI ETTÄ VAPAAMTKUSTAJAT PITÄÄ HEITTÄÄ KYYDISTÄ ULOS !

Esim. Julkisen sektorin järjettömäksi paisunut homma !
Siihen pitäs tehdä heti -50 % leikkaus palkkoja alentamalla ja virkoja vähentämällä !!! sen voisi tehdä tuosta vaan ja palvelut paranisi samalla..
Myöhempinä vuosina säästöä lisää 5 % vuodessa seuraavan 10 v ajan !

On aivan järjetöntä että jos menet pikku kaupungissa kaupungin virastoon selvittämään jotain päivänselvää asiaa joka olisi normaalisti selvitetty 1 minuutissa .
Hommaan menee monta päivää ja saat kysellä kymmeniltä ja soitella kymmenille eri YHTEISKUNNAN ELÄTILLE JOTKA VAAN ON TÖISSÄ SIELLA JA PALLOTTELEE ASIAA TOISILLE..
Nämä saatanan pellet osaa vielä olla oikein tärkeä näköisinä ja puhua sivistys sanoja kirja kielellä (VOI VITTU )

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Nuohan pitäs potkia pellolle heti kaikki !
Jos ne ei opi tekemään oikeita töitä esim. vienti teollisuudessa tuottavaa työtä asianmukaisesti niin kuolkoot perkeleet nälkään !

Näin pitäs Persujen vaatia !

Miksi saatnaa valtiota velkaannutetaan noiden pellejen takia ???

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

Lainaan vähän tätä Pasin palstaa , kun ei voi kirjoitella Matti Luostarisen kirjoituksiin , Matilla on joka päivä yli pitkiä viestejä , monesti häiritsee näitä hyviä puheen aiheeta , kun just päästään vauhtiin , niin silloin Matin naama ilmestyy kuvaruutuun !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Havukka-ahon ajattelija
Tyytyväinen
#4

Matti Luostarinen on tämän blogialustan viisain mies!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000