Perussuomalaiset

Minna Reijonen

Hoitajamitoituksen viivyttely harmittaa

Puolueet korostivat hoitajamitoituksen tärkeyttä ennen vaaleja. Kun asian käsittelyn aika tuli, kaikki ei mennytkään oletetun ja luvatun selkeästi. Hallituksen esityksessä hoitajamitoitus tulisi täysimääräisesti voimaan vasta huhtikuussa vuonna 2023. Tähän on vielä monta vuotta, eli vastuu taitaa siirtyä seuraavalle hallitukselle.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru korosti aiemmin, että kuinka helpon nopeasti hoitajamitoitus olisi lakiin toteutettavissa. Vain yhdellä lauseella. Näin ei käynytkään, vaan nyt puhutaan pitkäaikaisesta porrastuksesta. Tietynlainen siirtymäaika on koronaviruspandemian vuoksi perusteltua. Mutta näin pitkä siirtymäaika ei ole.

Perussuomalaiset korostavat hoitajamitoituksen kuntoon saattamista pikimmiten. Esitimme, että sitova 0,7 henkilöstömitoitus on otettava käyttöön vuoden 2021 alusta. Samoin rahoitus tulisi tähän osoittaa talousarviossa.

Perussuomalaiset harmittelevat, ettei tähän löytynytkään nyt rahaa laittaa asia joutuisasti kuntoon. Me esitimmekin, että mitoitus olisi tullut voimaan ensi vuoden alusta. Perussuomalaiset pitävät hoitajamitoituksen kuntoon laittamista erityisen tärkeänä.

Hallitus halusi laittaa lisätalousarviossaan jopa 300 miljoonaa ilmastorahastoon, mutta hoitajamitoituksen kuntoon laittamisen rahoitukseen tuntuu olevan vaikeampi löytää rahoitusta. Lakiesityksessä oli toki hyvääkin, mutta aikataulu jätättää harmillisen pahasti. Jätettiinkö taas vanhukset odottamaan vuosiksi tätä asiaa?

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos Minnakin. Tästä Hallitusen toiminnasta näemme miten he ovat hoitaneet, tai hoitavat myös omat asiansa omiin vanhempiinsa nähden. Onko Jumalan neljännen käskyn noudattaminen etusijalla, vai perkeleen; syvään kumartaminen. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Maallikon on vaikea sisäistää tuosta hoitajamitoituksesta kohkaamista? Eikö tärkeintä ole itse potilaan hoito? Se, että hän saa hyvän hoidon? Ruoka on asiallista, lauantaimakkaraa pääruokanakorkeintaan kerran viikossa, vaikka halpa raaka-aine onkin. Pesulla käytetään tarvittaessa ja asumisympäristö pidetään siistinä? Se kuka asiat tekee on toissijainen juttu, tärkeintä että ne tekee osaava henkilöstö. On luonnollista, että tehtävät muodostuvat eri henkilöiden osaamisen mukaan. Ei kaikkien tarvitse eikä pidä hosua keittiössä kauhan varressa, ja sieltä rynnätä vaipanvaihtoon. Mutta kai keittäjä voi avustaa ruokailussa, vai reviisoidaanko se ”jollekin muulle”, kuten vaikka lattialle pudonnut roska, se kuuluu sille ja sille.
Kaikki arvostus henkilöille jotka jaksavat toimia vanhusten hoitotehtävissä, olivat ne siellä sitten mitä tahansa, mutta varoituksen sana: Älkää revirisoiko tehtäviänne kovin tarkasti, yrittäkää edes pelata yhteen. On varmasti helpointa kaikille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000