Perussuomalaiset

Minna Reijonen

LAPSEN TULEE SAADA OLLA LAPSI, VAIKKA LAKI ON OUTO

Lapsista kasvaa nuoria ja tulevaisuuden tekijöitä maahamme. Lapsen ja nuorten maailmaa on tuettava. Elämän töyssyjä on tasapainotettava.

Eduskunta hyväksyi lain, jossa käytännössä jokainen voi vaihtaa sukupuolensa ilmoitusasiana 365 päivän välein. On hämmästyttävää, että minkäänlaisia lapsivaikutusten arviointeja ei lakiin tehty.

Lain läpiviennillä näyttikin olevan todella kiire, kun se kerran oli hallitusohjelmaan hallituspuolueiden kesken jo aiemmin sovittu. Tällaisena kriisiaikana tosin olisin toivonut, että olisi keskitytty enemmän kiireellisimpiin asioihin.

Mielestäni asian tekee vakavaksi se, että translain osalta eduskunta on samassa yhteydessä osoittamassa tahtoa ulottaa ilmoitukseen perustuva sukupuolen vaihdos myös lapsiin. Eli siis Eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto arvioi ja valmistelee tarvittavat säädösmuutokset transsukupuolisten lasten ja nuorten itsemääräämisoikeuden edistämiseksi sukupuolen vahvistamisessa.

Tästä käytiin oma erillinen äänestys, jonka tuloksia ei julkisuudessa ole tarkemmin käyty läpi. Keskusta ja kokoomus olisi halutessaan voinut estää tämän ulottamisen lapsiin. Valitettavasti tämä meni äänestyksessä läpi.

Olisi tärkeää saada jokaisen lapsen kasvaa rauhassa ihmisinä. Mielestäni tämä laki voi hämmentää lapsia ja nuoria.

Omassa lapsuudessani koin hyvänä, että tytöt sai olla tyttöjä ja pojat poikia. Lapsuus ja nuoruus ovat herkkää aikaa, jolloin tarvitaan tasapainoisuutta elämässä hämmennyksen sijasta.

Minna Reijonen, ps, sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen, kansanedustaja