Perussuomalaiset

Mikko Hamunen

Väärinkäsityksiä ilmastosta osa I

1 kommenttia

Pelolle ei pidä antaa sijaa, eikä ilmastohuijareille miljardeja. Ilmasto on aina muuttunut, ja tulee muuttumaan jatkossakin. Suomessa on vihdoinkin alettava tieteellinen keskustelu ihmisperäisen hiilidioksidin vaikutuksesta maapallon lämpötilaan. Tässä asiassa Suomi voisi näyttää mallia maailmalle. Taikauskon ja hölynpölyn sijaan päätösten on perustuttava tieteelisiin faktoihin. Kansanedustajat voisivat aluksi tutustua vaikkapa mitä 31 487 yhdysvaltalaisella tiedemiehellä on asiasta sanottavanaan. http://www.petitionproject.org/

Sana ilmastonmuutos tuli käyttöön muutama vuosi sitten korvaamaan ihmisen aiheuttamaa katastrofaalista maapallon lämpiämistä (CAGW). Muutos oli aiheellinen, sillä vaikka maapallon alkaisi kylmenemään niin ”ilmastonmuutos” selittäisi senkin tilanteen.

Oleellista on: 1) mikä vaikutus ihmisen tuottamalla hiilidioksidilla on maapallon lämpötilaan 2) mitä pitäisi tehdä.

Jos kaikki kaikki Pariisin ilmastosopimuksen osapuolet toteuttavat vuoden 2030-tason päästövähennykset niin vuonna 2100 maapallo on IPCC:n MAGICC-ohjelman mukaan 0,17 astetta viileämpi.

EU:n osuus vaikutuksista on 20-20 -tavoitteen osalta 0,026 astetta. Käytännössä vaikutuksia ei olisi juurikaan havaittavissa ensimmäisten vuosikymmenien aikana. Suomen osuus urakasta on joitakin asteen tuhannesosia.

Suomella on mahdollisuus törsätä Pariisissa sovittavien ilmastosopimuksien takia vuoteen 2100 mennessä ainakin 8,5 miljardia euroa. Lisäksi tulevat kotimaassa tehtävien energiahullutusten laskut. Teollisuusmaiden yhteinen panostus olisi pelkästään ilmastorahaston osalta 8 500 miljardia.

Suomi maksaa tyhjästä

Kuinka paljon on esimerkiksi 0,06 astetta? Kun tiedetään, että lämpötila laskee noin 6 astetta kilometriä kohden, niin yhden metrin matkalla lämpötilan muutos on 0,006 astetta. Suomi ei pysty vaikuttamaan maapallon lämpötilaan 8,5 miljardin panostuksella edes sen vertaa, mikä on jalkojen ja käsien lämpötilaero. Kaikkien teollisuusmaiden yhteispanostus vaikuttaisi vuoteen 2100 mennessä 0,17 astetta. Teoriassa 8 500 miljardilla eurolla saataisiin noin 30 metrin lämpötilavaikutus.

http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1758-5899.12295/full

Maapallo on lämmennyt

Totta sekin, sillä muutenhan asuisimme Suomessa jääpeitteen alla. Maapallolla on ollut huomattavasti lämpimämpiäkin kausia. Viimeksi nautimme lämmöstä keskiajalla, mutta sitä tietoa ilmastohuijarit ovat pimittäneet mm. surullisen kuuluisassa ”jääkiekkomaila” -mallissaan. Teon tahallisuus tuli esille CLIMATEGATE-sähköpostien myötä. Nykyistä lämpiämistä edelsi pieneksi jääkaudeksi (LIA) kutsutta ajanjakso 1800-luvulla, joka myös poistettiin lämpötilagrafiikasta. Kuvaajasta muodostui jääkiekkomaila, jossa suora varsi kääntyi jyrkkään nousuun lavaksi. Se on varmasti maailman kallein maila, sillä yksistään Suomen eduskunta on kuvion viestiin luottaen myöntänyt ilmastokuluihin satoja miljoonia euroja.

http://a-sceptical-mind.com/the-rise-and-fall-of-the-hockey-stick

Kasvihuonekaasut

Niitä ovat mm. vesihöyry H2O ja hiilidioksidi CO2. Molemmilla on vaikutuksensa maapallon lämpötilaan. Ilmassa on muutama prosentti ja hiilidioksidia 0,04 %, eli noin 1/100 veden määrästä. Lisäksi vesihöyry on noin 2-3 kertaa hiilidioksidia voimakkaampi kasvihuonekaasu, eli veden vaikutus on noin 200-300 kertainen hiilidioksidiin verrattuna. Hiilidioksidin olematon vaikuttavuus supistuu häviävän pieneksi jo senkin takia, että se vaimentaa säteilyä osin samoilla taajuusalueilla vesihöyryn kanssa.

Hiilidioksidin määrä on kasvanut

Maona Loan aseman mittaamat ensimmäiset CO2-pitoisuudet olivat vuonna 1958 0,0315 % (=315 ppm eli miljoonasosaa). Nyt luku on noin 400 ppm. Eniten maapallon lämpötilaan vaikuttaa tietysti aurinko. Sen vaikutus näkyy myös Marssissa, jonka jäätiköiden koko näyttää seuraavan maapallon lämpötilakehitystä. Tarkoillakaan seurantalaitteilla Marssin pinnalla ei ole kuitenkaan havaittu auto- eikä muutakaan liikennettä.

Hiilidioksidi seuraa lämpötilaa

Jäätikkökairausten perusteella on havaittu, että hiilidioksidin määrä kasvaa lämpötilan noustessa, eikä päinvastoin. Tämä faktan alarmistit pyrkivät aktiivisesti kieltämään ja peittämään, koska se romuttaisi täydellisesti heidän teoriansa. Näyttöä löytyy myös siitä, että hiilidioksidin määrä maapallolla on ollut aiemmin nykyistäkin korkeampi.

Hiilidioksidi ei ole mikään myrkky, vaan kasvien tärkeä ravinto. Satojen kasvun katsotaan johtuvan osittain hiildioksidimäärän noususta, ja siksi sen määrää pyritään jopa lisäämään kasvihuoneissa.

Tietokonemallit eivät vastaa todellisuutta

Virallisen ilmasto-opin mukaan lämpötila seuraa hiilidioksidin määrän kasvua. Näin ei ole kuitenkaan todellisuudessa tapahtunut. Lämpötila on noussut vain noin kolmasosan siitä, mitä sen mallien mukaan olisi pitänyt nousta. Lisäksi lämpötila on välillä jopa laskenut, vaikka hiilidioksidin määrä noussut tasaisesti.

Lämpötilastoja manipuloidaan

Ilmastopelkoa on luotu myös lämpötilastoja manipuloimalla. Dramatiikkaa on saatu mm. vanhoja mittausarvoja pienentämällä ja antamalla enemmän painoarvoa lämpösaarekkeiden (es. kaupungit ja lentokentät) jatkuvasti korkeampia arvoja antaville mittauspisteille. Luotettavia ja koko maapallon kattavia tuloksia on saatu vasta satelliittimittausten alettu 1970-luvulla. Niidenkin tuloksia on pyritty käpälöimään.

El Nino ja La Nina

Ovat säännöllisesti toistuvia sääilmiöitä. Niissä meren vesimassat nostavat (Nino) ja laskevat (Nina) lämpötilaa. Olemme nyt siirtymässä La Nina -vaiheeseen. Lämpötila voi muuttua vuoden aikana jopa runsaat yksi astetta.

Nousua noin 0,1 astetta 10 vuodessa

Satelliittien tekemien kattavien mittausten mukaan lämpötila on noussut 35 vuodessa noin aste/100 v -vauhdilla. Havainto romuttaa ilmastoalarmistien tietokonemallit.

Lämpötila jopa laskenut

Tietokonemalleille vielä ikävämpi fakta on sateliittimitausten löytämä liki 20 vuoden mittainen ”paussi” lämpiämisessä. Lämpötila jopa laski 18 vuoden trendinä laskettuna. Syyskuun 2016 sateliittimitattu lämpötilapoikkema oli + 0,58 astetta verrattuna vuosien 1979…1998 keskiarvoon.

Lämpötilakehitys I/98-IX/16 välillä olisi RSS-sateliittimittausten mukaan + 0,045 astetta 10 vuodessa, eli sadassa vuodessa lämpötila kohoaisi tällä vauhdilla 0,45 astetta. Ei kovin dramaattista, paitsi että tietokonemallit antavat tulokseksi jopa kuusi astetta!

Ajatuksia sen sijaan pitäisi herättää se kysymys, että miksi uhrataan biljoonia euroja torjumaan ongelmaa joka näkyy vain tietokonemalleissa. Luonto ei tottele malleja, sillä hiilidioksidin määrän tasaisesta noususta huolimatta lämpötilat elävät omaa elämäänsä.

Vihreät taitavia manipuloijia

Vihreät ovat erittäin taitavia puolustamaan ”hillotolppaansa”. Se on tuonut heille mittavaa hyötyä työpaikkoina matkoina, asiantuntijatehtävinä ja kokouspalkkioina. Luonnonsuojelu on kaikkien yhteinen asia, mutta maailman talouden sotkeminen olemattomilla uhkilla on tuomittavaa.

Vihreiden taidot sai viimeksi huomata kansanedustaja Lea Mäkipää 18.10. käydyssä Ilmastolain lähetekeskustelussa. Lea hämmästeli tietoja lämpötilan nousun pitkästä seisokista. Vastausta ei kauan tarvinnut odottaa, sillä vihreiden Satu Hassilla oli vastauspussissaan vakiofraasi valmiina: ensin hän sivuutti taitavasti faktat ja sen jälkeen suuntasi huomion tuoreisiin lämpötilalukuihin.

Kieltämättä viimeinen vuosi on ollut sateliittimittaustenkin mukaan poikkeuksellisen voimakkaan El Ninon ansiosta lämmin, mutta jäänee kuitenkin vuoden 1998 varjoon. Hassin purkaus ei muuta sitä tosiasiaa, että tietokonemallit ja manipuloidut lämpötilastot eivät vastaa todellista tilannetta.

YK, IPCC ja pölhöpopulistit

Koko ilmastosotku lähti liikkeelle 1970-luvulla, kun pelätty jääkausi ei toteutunutkaan – ei hätää – pelätään sitten ihmisen aiheuttamaa maapallon katastrofaalistä lämpiämistä. Tässä kohtaa nokkelat pelimiehet huomasivat tilaisuuden rahastukselle. Tietysti myös YK lähti mukaan, kuten moneen muuhunkin jekutukseen. Perustettiin IPCC eli hallitusten välinen ilmastopaneeli.

IPCC:n tehtävä on todistaa ihmisen aiheuttamaa ilmaston lämpiäminen. Sen tehtävä ei ole missään tapauksessa tutkia mitä oikeasti tapahtuu. Jos joku tiedemies, poliitikko tai toimittaja erehtyy kaidalta polulta, niin se tietää määrärahojen, seminaarimatkakutsujen ja palkitsemisen loppumista. Lisäksi epäilijään lyödään leima: Impivaaralainen pölhöpopulisti

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Utelias
#1

Ai piru, kun on hyvä kirjoitus. Hiilidioksidihöpötyksen motiivit löytyvät hyvin tiedemaailmasta kerrotusti, mutta kuka tai mikä tekee sitä parasta miljardipisnestä. Jollakin on hirmuinen motivaatio luoda tällainen usko globaalisti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kommenttisi

Kommentointi vain kirjautuneille käyttäjille.

Tähän ketjuun kommentoiminen edellyttää rekisteröitymistä tai sisään kirjautumista.