Perussuomalaiset

Mika Niikko

Missä oli suomenruotsalaisten suvaitsevaisuus?

Perussuomalaiset tunnetaan nuivasta asenteesta maahanmuuttoa, euromaiden tukipolitiikkaa ja pakkoruotsia kohtaan. Perussuomalaisten usein hyvin perusteltu kielteinen suhtautuminen ei kuitenkaan ole millään tavalla vahingoksi kenellekään. Silti mielipiteemme ärsyttävät muita käytökseen, jollaista ei näkemättä uskoisi. Aiemmin kirjoitin joidenkin maahanmuuttajien suvaitsemattomuudesta valtaväestöä kohtaan. Tänään vuorossa on kokemani suomenruotsalaisten suvaitsemattomuus vaalikentällä.

Olimme eilen Raaseporissa Karjaalla vaaliteltalla keskustelemassa ihmisten kanssa. Raasepori poikkeaa muista Uudenmaan vaalipaikoista siten, että siellä asuvasta vajaasta 30 000 asukkaasta ruotsinkielisiä on lähes 66 prosenttia. Puolueemme puheenjohtaja Timo Soini oli myös paikalla. Kansaa riitti, olihan markkinat menossa ja sanomakin kohdallaan.

Perussuomalaisten vaaliesitteitä kohtaan osoitettiin sellaista vihamielisyyttä, jota aiemmin en ole kohdannut. Tunnin aikana minut ehdittiin nimetä natsiksi ja puheenjohtajamme läsnäolo sai erään herrasmiehen jopa toivottamaan pommia teltallemme. Hämmästeltyäni asiaa Länsi-Uudellamaalla asuvalle ehdokaskollegalleni, hän sanoi asian olevan normaalia täälläpäin! Pekka Sinisalon vaaliautoa on rikottu jo yli kolmen tuhannen euron edestä. Tammisaaressa on käyty käsiksi ja samaisessa Karjaassa on päälle syljetty.

Mikä saa keski-iän ylittäneet suomenruotsalaiset käyttäytymään tällä tavoin, pelkästään vaaliesitteen nähtyään? Kyse on joko puhtaasta ylimielisyydestä suomenkielisiä suomalaisia kohtaan tai pelosta, että pakkoruotsin aika on päättymässä. Perussuomalaiset pelottavat, sillä emme hyväksy älyttömän kallista pakkoruotsia, joka ei palvele ketään.

Vaikka eduskunta ei tällä vaalikaudella hyväksynyt vapaaehtoiseen ruotsinkielen opiskeluun siirtymistä, hyväksyi eduskunta alueellisen kielikokeilun. Mielenkiintoinen perustelu pakollisen ruotsin opiskelulle löytyy sivistysvaliokunnan mietinnöstä. Mietintö korosti ruotsin kielen yhteiskunnallista, historiallista sekä sivistyksellistä ulottuvuutta, ja sitä, että valiokunnan mielestä molempia kansalliskieliä koskevat perustaidot kuuluvat yleissivistykseen.

No, onko nämä taas niitä kuuluisia yksittäistapauksia? Miksi näitä henkilökohtaisuuksiin meneviä yksittäistapauksia ei juurikaan löydy muista kunnista, mutta vaaleista toiseen ruotsinkielisistä kunnista tusinoittain? Seuraavan eduskunnan tuleekin saattaa loppuun tämä miljardeja maksava ruotsinkielellä sivistäminen. Maassa maan tavalla tulee koskea myös ruotsinkielistä vähemmistöä. Kunnioitetaan toisiamme, vaikka olemme eri mieltä ja ratkaistaan asia politiikan keinoin.

Osallistu keskusteluun!


21 kommenttia
Mika
Iloinen
#1

Kiitos taas valaisevasta tapauksesta. Jos kuuluisin tällaiseen 5% vähemmistöön Suomessa, pyrkisin olemaan ihan nätisti nostamatta sen isompaa meteliä. Siitä ei nimittäin hyvää seuraa, jos suomi-poika suuttuu..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#2

Pitäisiköhän se kielikylpy järjestää vapaaehtoisesti sinne Raaseporiin. Sivistettäisiin ruotseja antamalla opetusta vieraisiin kieliin, esimerkiksi venäjää. Elämme merkittäviä aikoja, pakkoruotsi kaikkine lieveilmiöineen poistuu vääjäämättä, kiitos perussuomalaisten!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

”Tunnin aikana minut ehdittiin nimetä natsiksi ja puheenjohtajamme läsnäolo sai erään herrasmiehen jopa toivottamaan pommia teltallemme. Hämmästeltyäni asiaa Länsi-Uudellamaalla asuvalle ehdokaskollegalleni, hän sanoi asian olevan normaalia täälläpäin! Pekka Sinisalon vaaliautoa on rikottu jo yli kolmen tuhannen euron edestä. Tammisaaressa on käyty käsiksi ja samaisessa Karjaassa on päälle syljetty.”

Aika erikoista, sillä RKP:n Haglund veljeilee parhaillaan Kiovan natsien kanssa ja viime sotien aikaan ruotsinsuomalainen eliitti oli tiiviissä yhteistyössä natsien kanssa ihaillen heitä. Natseille oli myös tyypillistä poliittisten vastustajien väkivaltainen kohtelu. Kukahan on toiminut kuten natsit? Ruotsalaiset ovat myös tunnettuja natsien rotuoppien isiä ja Saksan yhteistyökumppani viime sodissa myös. Ruotsin pääministeri oli myös Kiovassa vallankaappauksen aikaan yllyttämässä ja tukemassa natseja laittomaan vallankaappaukseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

”Axel Olof Freudenthal -mitali on Ruotsalaisen kansanpuolueen vuosittain pidettävien puoluepäiviensä yhteydessä jakama mitali. Se on nimetty tunnetun kielentutkijan ja svekomaanin Axel Olof Freudenthalin mukaan. RKP jakaa mitaleja niille henkilöille, joiden se katsoo ansioituneen ruotsin kielen aseman edistämisessä erityisesti Suomessa. Vuonna 2006 jaettiin viisi Axel Olof Freudenthal -mitalia. Tähän asti ainoa kultainen Freudenthal-mitali on myönnetty Elisabeth Rehnille. Hopeisia mitaleita on jaettu 16 ja pronssisia 29.”

Miksi RKP saa kunnioittaa tunnetun julkirasistin muistoa, vaikka millekään muulle taholle Suomessa tällaista ei sallittaisi?

Axel Olof Freudenthal oli tunnettu suomenruotsalainen kielentutkija ja rasisti:

”Axel Olof (A. O.) Freudenthal (12. joulukuuta 1836, Pikkala Siuntio – 2. kesäkuuta 1911, Helsinki) oli suomenruotsalainen kielentutkija ja rasisti [1] , joka edisti erityisesti Suomen ja Viron ruotsalaismurteiden tutkimusta. Hän oli myös 1800-luvun svekomaanien johtohahmoja ja sitä kautta merkittävimpiä suomenruotsalaisen kansallistunteen herättäjiä.”

”Freudenthal näki suomenkielisen enemmistön uhkana, ja esitti aktiivista vastarintaa ja jopa radikaaleja toimia, kuten separatismia vastoin Axel Lillen maltillisempia kantoja. Freudenthalin teorioissa kieli, kansallisuus ja rotu olivat yhdistettyinä. Näiden teorioiden äärimmäisissä osissa väitettiin, että ruotsinkieliset ovat rodullisesti ylivertaisia tavalla, joka voidaan rinnastaa sen aikaisiin arjalaisiin rotuoppeihin Euroopassa.”

lähde: wikipedia

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Con sensus
#8

MInkä ihmeen ”Kiovan natsien” kanssa? Suosittelisin käymistä Ukrainassa kielen ja maan tuntevan ihmisen kanssa, ennenkuin ryhdyt täällä natsittelemaan. Tutkipa, kuinka fasisti määritellään, ja mieti sitten, minkä lähialueen maan käytös on nimenomaan fasistista – sananvapauden rajoituksineen, vallan keskityksineen, toisten maiden alueiden valtaamisineen, henkilönpalvontoineen, sotahulluine uhoineen. Ukrainassa on juuri tulossa voimaan laki, joka kieltää niin kommunismin kuin natsismin. Putin sen sijaan kutsuu Euroopan äärioikeistolaiset uusnatsit tukemaan itseään ja nämä auttavat toisiaan, kun kokevat hengenheimolaisuutta. Haglund on fiksuin puolustusministeri pitkään aikaan, vaikken hänen puolueensa arvoliberalismia jaakaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Ukrainan natsijoukkojen rivissä taistelee sielläkin vapaaehtoisina ruotsalaisia uusnatseja.

”Ulkomaat

Ukrainan kriisi

Ukrainan hallituksen riveissä taistelevan pienen vapaaehtoisjoukon, Azov-pataljoonan, miehistössä esiintyy huomattavan paljon äärioikeistolaista ja jopa uusnatsistista ajattelua, kertoo sotilaita haastatellut brittilehti The Guardian.

Lehti arvioi, että vapaaehtoissotilaat voivat olla uhka Ukrainan vakaudelle Itä-Ukrainan taisteluiden joskus loppuessa, sillä moni heistä haluaa ”tuoda taistelun Kiovaan” tilanteen rauhoittuessa idässä. The Guardianin mukaan moni haastatelluista Azov-vapaaehtoisista toivoo valtaan tiukan kurin sotilasjunttaa, joka rajoittaisi yksilönvapautta maan vakauttamiseksi.

Brittilehden mukaan haastatellut kiistivät kysyettäessä olevansa natseja tai uusnatseja. Toisaalta yksi innoistui kehumaan Adolf Hitleriä sotilasjohtajana ja kiisti holokaustin tapahtumisen, ja moni muukin vastasi uusnatsi-kysymykseen leikitellen.

–Ei tietenkään, se on kaikki keksittyä. On vain paljon ihmisiä, joita kiinnostaa pohjoinen mytologia, sanoo yksi sotilaista kysyttäessä, onko pataljoonassa uusnatseja. Haastateltu sotilas itse kertoi olevansa poliittisilta näkemyksiltään kansallissosialisti.

Azovin joukoissa taistelee muun muassa ruotsalainen uusnatsi, joka on julkisesti ilmoittanut tavoittelevansa ”valkoista Ukrainaa”.”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Kyllä se pakkoruotsi pitää olla, että voimme palvella eliittiä heidän kielellään, sillä heidän palvelijoitaan olemme.
Eliitti voi käyttäytyä miten vain, koska ei eliitin hallitsema oikeuslaitos toista eliitin jäsentä tuomitse, ja jos tuomitsee, vain nimellisesti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

***
#5

Surujen käytös suomenkielisiä kohtaan on ylimielistä ja usein moukkamaisen julmaa. Näistä tapauksista pitäisi kirjoittaa useammin.

Suruja ei oikein minkään mittapuun mukaan voi pitää ”sivistyneinä”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000