Perussuomalaiset

Mika Niikko

Kansanedustajat edistämään suomalaista vientiä

Valtiopäivät päättyvät huomenna, kun eduskunta kokoontuu viimeisen kerran.

Vaalikauden aikana kansanedustajat tekivät useita valiokuntamatkoja, jotka joko palvelivat tarkoitustaan, tai sitten eivät. Valiokuntamatkat ovatkin uudistuksen tarpeessa.

Uuden hallituksen on syytä uudistaa valiokuntatyöskentelyä niin, että kohteeseen tutustumisen ohella kansanedustajat edistävät valiokuntamatkoilla suomalaista vientiä. Monissa kulttuureissa kansanedustajalla on merkittävää arvovaltaa ovien avaajana, ja sitä valtaa on syytä käyttää Suomen talouskasvun hyväksi.

Viennin edistämiseen tarvitaan innovatiivisia ratkaisuja. Suomen talous on mahdollista saada nousuun, kun vientiteollisuus nousee. Pieni- ja keskisuuri teollisuus tarvitsee vahvaa tukea. Työllisyys nousee, kun päätämme nostaa tuottavuutta ja palkitsemme ahkeruudesta. 

Pk-yritykset ovat kasvattaneet työllisyyttä viime vuosina, mutta yrityksillä ei ole rahoitusta tai kassavirtaa laajentaa ulkomaanvientiä. Tätä vientiä kansanedustajat voisivat olla edistämässä myös henkilökohtaisilla matkoillaan.

Tällä vaalikaudella tein omia vienninedistämismatkoja, jotka osoittautuivat onnistuneiksi. Olenkin tänään jättänyt ministerille tähän teemaan liityen kirjallisen kysymyksen.

Kansanedustajien – ennen muuta – on laitettava lusikkansa soppaan Suomen talouden puolesta. Seuraavalla vaalikaudella, jos äänestäjät sen suovat, tulen jatkamaan viennin edistämistä omalta osaltani ja toivon, että myös koko eduskunta tekisi samoin.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000