Perussuomalaiset

Mauno Vanhala

Nato-kiima

Olen huolestuneena seurannut kokoomuksen  ja Hesarin Nato-linjauksia. Kanervaa myöden– näitä kultalusikka suussa syntyneitä hymynaamoja en ihmettele, mutta että Ike!! Tietenkin Iken on hyvä sieltä länsirannikolta huudella, kun ei taida olla kesämökkiä rajan pinnassa. Saatikka sitten asumusta. Ike voi käydä kysymässä Imatran ja Parikkalan poikien mielipiteitä– saa varmaan vastauksen.

Minusta tuntuu käsittämättömältä ja vastenmieliseltä, että nyt ajetaan Suomea Nato:on kuin aikoinaan EU:hun. Kansasta 60% vastustaa Natoa ja ainoastaan 30% kannattaa. Kuitenkin pelotellaan, että Venäjä tekee Suomeen hyökkäyksen, jos ei liitytä Nato:on. On menossa ankara mielipidemuokkauksen vaihe.

Tosiasia on, että vaikka Suomi kuuluisi Nato:on, USA:lla ei ole intressejä tuoda tänne sotilasapua, jos vaikka Venäjä kaappaisikin Suomen. USA ja Nato eivät lähetä joukkojaan tänne syrjäkulmille paleltumaan. Täällä ei ole öljyä eikä muutakaan hyödykettä, joiden takia USA on vallannut moniaita maita, häikäilemättömästi.

Enemmän Amerikka on keikutellut viimeisen 50 vuoden aikana Suomea kuin Venäjä. Esimerkiksi koko taloudellinen taantuma on suoraan seurausta amerikkalaisesta kapitalismista eli yrityksestä maksimoida voittonsa. Vaikkapa rakentamalla velkarahastokuplia ja huijaamalla niillä tavallisia kansalaisia. Ja sieltä on lähtöisin oppi, että pankkeja pitää pelastaa. Sillä muka suojellaan kansaa. Katsokaa Kreikkaa– sinne on ladattu tuhottomasti rahaa ja kansa on saanut siitä 20%. Loppu 80% on valunut pankkiirien taskuihin.

Puolustusministerinkin valintaperusteena pitäisi olla, että onpa mies tai nainen, on käynyt armeijan. Kuinka voi puhua sotilaallisesta varustautumisesta ja tukikohdista, jos ei ole saanut koskaan oppia siitä mitä ne ovat. Kuinka hitossa pillihousupolitiikka voi pätevöittää arvioimaan sotilaallisia uhkia tai voimasuhteita. Saatikka arvioimaan Nato:on liittymisen perusteita. Se on sama kuin jos minä lähtisin johtamaan isoa rakennusprojektia Afrikkaan tai saumamies lähtisi lääkärin hommiin.

Ps. saumamies on asfaltin levityskoneen perässä kulkeva mies, jokaa tasaa lastalla ensin lasketun asfaltin ja uuden asfaltin rajan.Olen ehtinyt sitäkin hommaa tehdä.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Juha Ahokas
#1

Hurjia väitteitä proffalla, muttei paljon perusteluja. USA:lla ei ole intressejä … jne.
Näillä perimmäisen tiedon haltijoilla taitaa olla trollit pöksyissä ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Juhalle
Hämmentynyt
#2

Minusta-kiimajuttu oli ihan asiaa.
Suomessa uskotaan aina kerrallaan johonkin, jonka kuvitellaan pelastavan Suomen. Jos se ei ole Isä Aurinkoinen niin sitten Setä Samuli.
Mitä trolleihin tulee, niin Amerikan aisankannattajien Nato-trollit on olleet viime vuosina kaikkein ahkerimpia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000