Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Kurkien tanssi alkoi

Kreikkalaiset elävät puun ja kuoren välissä, EU pelaa rikasta ja rutkiöyhää. Kumpi tästä pelistä selviää hengissä? Kaatuuko koko korttitalo ja meneekö sinun säästösi saman tien? Tästä Hesari kertoo samaa, mitä Perussuomalaiset jo kohta vuosikymmenen. Kuka siinä nyt kiristää ja ketä tässä visiossa, savolaisten ”herrojen huaveessa”. Kohta se uhkaa kaataa koko globaalitaloudenkin.

Espoossa täytetään johtajan virkaa. Pelin politiikka ja kähmintä on tuttua rakenteellisen korruption pilaamassa maassa. Lukekaa Hesarista miten puolueenne on toiminut herrahississä jo vuosikymmenet sekä hakee nyt nostetta ja valtakirjaa vaaleissa, jälleen kerran. Annatko valtuudet jatkaa? Samat naamat vuosikymmenestä toiseen. Niin poliitikkoina kuin virkamiehinäkin, eliittinä. Jos globaali talous ja EU on kriisissä niin tämä on sitä metropolipolitiikan taloutta Suomessa. Mitä isot edellä sitä pienet perässä.

Kahdeksanvuotias tyttö surmataan. Liki kymmenen sosiaalialan ammattilaista ja lääkäriä, erikoislääkäriä, näki tytön hädän, mutta ei tehnyt mitään. Nyt ovat käräjillä. Lue Hesarista millaisia ovat hoitajamme. Annatko äänesi heidät valinneille poliitikoille ja sisäpiirin johtajille? Korjaako nämä vammat, surmatut tytöt, rakenteilla olevat sotesotkut ja kuntahimmelit sekä näistä jankuttaminen, jos hoitajat ovat mitä ovat, moraalittomia?

Kun yksilön ja lapsen hätä jää kymmeniltä ammattilaisilta havaitsematta, silloin moraalinen rappio on pitkällä.

Kepu käy kampanjaa keskikaljasta. Se on nyt heidän ykkösasiansa 1960-luvun tapaan pitäen maata pilkkanaan. Sitä johtaa pohjoisen oma laestadiolainen nero, ammattinsa taitava tyhjänpuhuja ja rötöstelevien herrojen suojaksi hankittu curling kivi pohjoisesta.

Annatko hänen takanaan hääriville rötösherroille ja rouville tukesi? Näinhän sinä olet tehnyt niin kauan kuin minä jaksan muistaa ja olen teitä ammatikseni seurannut, joka savun idässä ja pohjoisessa kiertänyt, Loimijokilaakson kolunnut. Rötöksiä paikkaillut yli 40 vuotta ja välillä on joku viety linnaankin. Pohjoisen kosikisodista linnat olisivat täyttyneet. Ne vain tahtovat jostakin syystä oikeislaitoksissamme vanheta. Mietippä miksi suomalainen oikeuslaitos saa huomatuksia ihmisoikeustuomioistuimelta enemmän kuin muu Pohjola yhteeensä? Olisiko se syy sama kuin lääkäreillä, jotka eivät näe kohta surmattavan tytön hätää? Se kun ei ole heidän hätänsä.

Kuka puhui rötösherroista? Kenet kannettiin eduskunnasta ulos? Miksi kannettiin? Kuinka kauan keskiluokkaisen suomalaisen ja kartanokapitalistin yhteinen konsensus kestää ja kepu on sen aatteellinen liima oikeistodemareihin? Punavihreä enkeli tukemassa tätä menoa näiden lapsena. Löytyykö joukosta yhtään rehellistä poliitikkoa? Oliko sixpack suomalaisen rappion viimeinen tilaus ja hätähuuto? Joko alkaisi olla heräämisen aika?

Paikallistasolla MOT esittää Forssan ikioman skandaalin ja Lounais-Hämeen oman ”Talvivaaran”. Yhtiö kiistää jyrkästi. Poliisi tutkii. Liete-erät kun löytyvät aina lopulta Loimijoesta. Loimijokiohjelman vetäjänä, biotalouden asiantuntijana, olen syvästi pettynyt mutta toisaalta en pätkääkään järkyttynyt. Mikään ei tässä maassa ja maailmassa enää minua järkytä. Kaikki on mahdollista ja median tehtävä on toimia nyt valppaana. Se kun on sen tehtävä, neljännen valtiomahdin.   

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000