Perussuomalaiset

Tiina Hanhikorpi

PITIKIN KIUSATA ITSEÄNI TOISEN PUOLUEEN EU-VAALIOHJELMALLA

En tule avaamaan, mikä puolue on kyseessä, mutta jokainen voi tehdä todennäköisesti osuvan valistuneen arvauksensa asiasta. Tämän kyseisen puolueen EU-vaaliohjelma on kieltämättä kiitettävän pitkä, mutta monipuolisuudella se ei loista. Tavoilleen uskollisena puolueen agenda koskee ilmastokriisiä ja ihmisoikeuksia. Ei aiheissa mitään vikaa ole, päinvastoin, mutta monipuolisemminkin olisi voinut tätä maailmaa tarkastella.

Tämä puolue korostaa yhteistyötä. Tavoite on hyvä, mutta puolueelle se on nimenomaan tavoite, ei toimintatapa. Samalla kun puolue katsoo olevansa demokraattinen, antirasistinen ja puhuvansa feministisen unionin puolesta, jossa jokainen saa olla vapaasti oma itsensä, se toimii kuitenkin monin tavoin päinvastoin.

Puolueen mielestä toisin ajattelevat ovat autoritäärisiä ja rasisteja. Tämä jos mikä on ihmisten asettamista eriarvoiseen asemaan. Miten jokainen saa muka olla vapaasti oma itsensä, jos vapaus koskee vain samaa mieltä olevia? Miten yhteistyötavoite toteutuu, jos eri mieltä olevia katsotaan nenän vartta pitkin ja kieltäydytään yhteistyöstä?

Puolueen EU-vaaliohjelma sisältää mielenkiintoisen termin ”feministinen ulkopolitiikka”. Heidän mukaansa termi tarkoittaa seksistisen ja rasistisen rakenteellisen syrjinnän, väkivallan ja epäoikeudenmukaisuudesta johtuvan osattomuuden tunnistamista ja korjaamista.

Feminismin tavoitteet ovat sinänsä hyviä, mutta toimenpiteet tavoitteiden saavuttamiseksi ovat saaneet naurettavia piirteitä. Televisiomainokset ovat tästä hyvä esimerkki. Kun tavoitteena on miesten ja naisten välisen eriarvoisuuden ja syrjinnän poistaminen, mainoksissa pyritään kääntämään asetelmat toisinpäin. Mies on mainoksissa usein hissukka ja myötäilevä, hieman yksinkertainen. Nainen taas on voimakas ja älykäs.

Joka kerta, kun televisiossa pyörii tämän tyyppinen mainos, tunnen myötähäpeää. En miehiä kohtaan, joista on tehty tyhmiä, vaan naisia kohtaan, joilla on tarve alentaa miestä voidakseen itse kokea olevansa tasa-arvoinen. Kun tavoitteena pitäisi olla rasismin, seksismin ja väkivallan ehkäisy, huomio kohdistuukin miessukupuolen arvonalennukseen.

Puolueen jäsenistöstä huomattavan suuri osa asuu pääkaupunkiseudun sykkeessä ja se näkyy monin tavoin. Puolue haluaa muun muassa luopua fossiilisten polttoaineiden tukemisesta ja käytöstä vuoteen 2040 mennessä. Vaikka itsekin olen luontoihminen, pidän tätä tavoitetta hyvin epärealistisena ja jopa huolestuttavana.

Syitä löytyy useita, yhtenä merkittävänä tekijänä on maantieteellinen sijaintimme. Suomessa on neljä vuodenaikaa ja talvet voivat olla todella kylmiä. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella maantieteelliset etäisyydet ovat usein pitkiä, julkinen liikenne olematonta ja harva suomalainen on niin rikas, että sähköauton osto tulee kyseeseen.

Vaikka sähköauton osto olisikin mahdollista, asettaa kylmät talvet ja pitkät etäisyydet omat haasteensa. Kylmässä sähköauton akku tyhjenee nopeasti ja pitkien etäisyyksien maassa latauspisteitä on harvassa. Jos latauspisteitä olisikin 100 kilometrin säteellä harva haluaa pysähdellä matkansa aikana lukuisia kertoja lataamaan auton akkua. En minä ainakaan.

Fossiilisista polttoaineista luopuminen on siksikin epärealistista, että EU:n jäsenmaat tuskin tulevat sitä noudattamaan, riippumatta siitä, säätääkö EU taas yhden tällaisen älyvapaan direktiivin.

Suosittelenkin fossiilisten polttoaineiden kieltämistä haaveileville roundtripiä Euroopan halki kohti Välimerta. Matka tietenkin tehdään polkupyörällä, jotta luonto ei kärsi. Samalla kunto nousee ja ehtii katselemaan, kuinka upeita maisemia matkan varrelta löytyy. Olen varma, että tämä matka havainnollistaisi puolueen jäsenille sen, kuinka minimaalinen vaikutus Suomen kaltaisella maalla on ilmastonmuutoksen torjunnassa. Teimme sen eteen sitten itse mitä tahansa.

Puolue on valmis kantamaan globaalia vastuuta tukemalla globaalin etelän maita ilmastokriisin ja luontokadun torjunnassa sekä niihin sopeutumisessa antamalla esimerkiksi rahallista tukea etelään. Voin luvata, että raha kelpaisi ja saman tien se katoaisi kaikkeen muuhun kuin ilmastokriisin torjuntaan. Kaikki eivät vain välitä. Monissa maissa auto, oli se kuinka rupinen tahansa, on statussymboli. Vaikea asenteita ja käsityksiä on muuttaa, uskokaa pois.

Voisin kirjoittaa pienen kirjan kyseisen puolueen EU-vaaliohjelmasta ja asioista, joista olen eri mieltä. Sen sijaan listaan niistä asioista, joista olen tämän puolueen kanssa aidosti samaa mieltä, riittäisi puolikas A-nelonen. Tosin minäkin katselen maailmaa vain omasta pienestä kapeasta ikkunastani, mutta ainakin yritän nähdä asioiden eri puolet.

Perinteisesti EU-vaaleissa äänestysprosentti on jäänyt pieneksi. Ehkä siksi, että ihmiset eivät välttämättä tiedä, kuinka tärkeät EU-vaalit tosiasiassa ovat. Kaikki sääntely, joka Suomessa ennen pitkää ratifioidaan eli saatetaan osaksi Suomen lainsäädäntöä, tulee Euroopan Unionista.

Jos esimerkiksi pulloon kiinnitetyt korkit tai pullonpalautusautomaattien poistaminen kaupoista eivät ole herättäneet innostusta, on aika äänestää ja valita EU-vaaleissa europarlamenttiin jäseniä, jotka osaavat ja uskaltavat ajaa suomalaisten asiaa. Siksi äänestäkää aktiivisesti ja tietenkin Perussuomalaista ehdokasta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


44 kommenttia
WESTFINN
Iloinen
#1

Äärettömän hellästi, lähes silkkihanskoin käsittelet tuota ohjelmaa. Laitaperä-ääreisvasemmistomme ei tuohon kykenisi!
Laitapuolen vihervasemmisto toitottaa ihmisarvoa, tasa-arvoa, tasapuolista kohtelua ja kaikkien vähemmistöjen huomioimista sekä tukea annetaan kaikille!!
Valehtelevat!!! Tuo jargoni ja punikkilatina ei minuun uppoa. Olen tässä viitisen vuotta odotellut koska nuo solidaariset aatteet, arvot ja puheet ulottuvat myös meihin PerusSuomalaisiin! Tuota vähemmistö kohtaa ei meihin tarvitsekaan ulottaa, koska ME emme ole vähemmistö niin kuin jotkut muut!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Muistakaa Persut Eu vaaleissa numero 174 Teuvo Hakkarainen !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

47
Iloinen
#16

Tossahan ne tarpeelliset numerot on! Nimittäin lopusta nelonen (4) ja seiska (7) = Ykkönen (1). Muistakaa PerusSuomalaiset EU -vaaleissa numero 47 Vilhelm Junnila, Suomen ja suomalaisten puolustaja maailman myrskyissä!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

:) :) :) ???
Utelias
#2

Jotenkin arvelisin,että blogistin tarkoittama puolue on sama.Jollekka suurpedoistamme,siitä kaikkein viheliäisimmästä,ympäri vuoden saalistavasta,on muodostunut”jumalolento”.Ja jonka puolueen nimi alkaa sellaisella kirjaimella,mikä tarkoittaa vanhassa entisaikaisessa Roomalaisessa numerojärjestelmässä numero 5:tä,jossa tosin on tavuviivat ylä ja alapuolella.Vai olenko väärässä? 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

:) :) :) ???
Utelias
#6

Korjaan senverran,että aina ei kyseisiä numeroita merkitä viivojen väliin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

:) :) :) ???
Hämmentynyt
#13

Niin ja senverran vielä tuosta kyseessä olevasta puolueesta.Että hyvin viheliäinen se on ollut meidän yhteiskunnalle ja koko maalle.Ja tulee jatkossakin olemaan jos valtaa saa?Muunmuassa kokoomuksen Pietikäinenkin,toteuttaa tuon kyseisen puolueen politiikkaa,ainakin vasemanpuoleisilla raajoillaan jalka,käsi ja vasemmanpuolen aivolohkollaan EU-parlamentissa.Kumma kyllä?Vaikkakin on kokoomuslainen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Oikeassa olet. Nuo jumalolennot ovat jumalolentoja tasan sen verran aikaa, kun ne pysyttelevät kehäkolmosen yläpuolella. Jos alapuolelle eksyvät, muuttuvat kertaiskusta vaarallisiksi. Mutta niinhän jumalolennot tekevät, muuttavat muotoaan kuin taikaiskusta

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#3

12 naista, 7 miestä, 1 muunsukupuolinen ehdokkaina, kuinkahan monta ääntä no 200 saa, hyvät tavoitteet toimimisesta parlamentissa, ihmisoikeudet, erityisoikeudet vähemmistöjen edustajille. Eurooppa vailla ihmisoikeuksia, kovasti niitä pitää ajaa, väsymättä, saavuttamaton tavoite, työstä käy silti. Palkkakin hyvä, kannattaa lähteä toistamaan sanaa ihmisoikeudet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

..agenda koskee ilmastokriisiä ja ihmisoikeuksia. Ei aiheissa mitään vikaa ole, päinvastoin..Tuossapa lainaus blogistin tekstistä. Hän siis näkee ihmisoikeudet tavoiteltavina keskustelunaiheina ja sopiviksi vaaliohjelmiin? Ymmärtäisin myös, että blogisti arvostaa sukupuolten tasa-arvoa? Kysyisin blogistilta, miksi Purran täytyy kutsua musliminaisia mustiksi säkeiksi, jotta hän voisi heidän oikeuksiaan edistää? Miksi esim. burkaan pukeutumisen arvostelu ei olisi riittänyt? Kuten tunnettua Purra varmasti edustaa perussuomalaisuutta puhtaimmillaan päätellen ainakin hänen puolueen puheenjohtaja-asemastaan. Tai miksi Halla-ahon täytyy toivoa maahanmuuttoon häneen verrattuna toisenlaisia näkemyksiä esittävien naisten tulemista raiskatuiksi, jotta maahanmuuttoon liittyviä ongelmia voitaisiin korjata? Itse en oikein mitään reittiä voi nähdä, että jos suomalaisia naisia saadaan raiskatuiksi, maahanmuutto vähenisi tai syyt maahanmuuttoilmiön taustalla – olivatpa ne mitä hyvänsä – poistuisivat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Puppusitio;)
Tyytyväinen
#9

Sää se nimetön jaksat ,,,, vaikka mustista säkeistä,,,,, nykypäivää olisi opposition tehdä välikysymys hallituksen ylimielisyydestä 😉 LOL ja LMAO päälle!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Kysyit minulta kysymyksiä Purran ja Halla-ahon sanomisista. Mitäpä, jos kysyisit niistä heiltä itseltään?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Heiltä on kysytty ja heidän mielipiteensä tiedetään: Purra on asialla sorrettujen naisten puolesta ja Halla-aho pysyy toiveessaan. Myös sinä tiedät tämän. Lisäksi annat ymmärtää, että vähintäänkin äänestät ps-puoluetta, koskapa sangen myötämielisesti heidän näkökulmastaan kirjoitat. Blogisi käsittelee mm. ihmisoikeuksia. Em. näkemyksillään puolueesi puheenjohtaja ja toinen keskinen vaikuttaja myös ottaa kantaa käsittelemääsi aiheeseen. Ehkäpä satojen ellei tuhansien Purralle ja Halla-aholle esitettyjen kysymysten ja heidän antamiensa vastausten jälkeen voimme olla varmoja tiedostamme heidän ajattelunsa sisällöstä. ’Tämä puolue korostaa yhteistyötä’ kirjoitat. Et oikein kuitenkaan tunnu uskovan heitä. Kysyn siis sinulta, koskapa tekstistäsi se ei käy ilmi, millaista tulisi olla yhteistyö raiskauksia toivovan puolueen kanssa. Muistuttaisin, että raiskaus on Suomessa rikos.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Jonkun pitäisi ottaa Ylen Nestettä koskeva eilinen uutinen esille, se sisälsi täyttä puppua mm.jakeluvelvoitteesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Voit aivan hyvin itse ottaa asian esille ja oikaista kaiken ’täyden pupun’. Odotan mielenkiinnolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Neste haluaa jakaa venäjätappionsa kansan kesken. Jakeluvelvoite liittyy tarpeeseen ryöstää kansa. Inhottavinta tässä on se, että polttoainejalostamot lopettivat perustoimintonsa, myydäkseen jalosteita ulkomaille, nyt pitää paikata helvetillinen tappio pitämällä polttoaineiden hintoja pilvissä. Suomen kilpailukyky on suoraan riippuvainen elinkustannuksista. Polttoaineet ovat olleet ja tulevat olemaan riittävän kalliita, että niitä ei tuhlata joutavaan kulutukseen, ja ilmastosyyt ovat maailman kaikkeuden lapsellisin syy rajoittaa öljyjalosteiden valmistusta ja myyntiä. Valtio menettää jalostamoiden munauksien ja vihreän siirtymän takia saman verran verotuloja, mitä otetaan nyt velkaa. Miljardit autot ympäri maapallon ovat liikkeellä, vaikka vihreät saisivat Suomen liikenteen kokonaan pysähtymään. Suomalaiset eivät ratkaise maapallon ongelmia, mutta voivat kaataa maamme talouden, ja mistä sitten otetaan hyvinvointipalveluihin varat?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Näin on, vieläkin bensan hinta on tapissaan useimmilla polttoaineasemilla. Työllisyyden kannalta tuo on myrkkyä maamme taloudelle, kun jalostamot kuitenkin työllistävät mahdollisimman vähän, mutta raha virtaa tuohon sampoon kuin Niagaran putouksessa vesi. Valtion omistamat prosessiteollisuuden tuotteet pitäisi olla mahdollisimman halpaa, jotta raha kiertäisi työllisyyden kautta saatavilla hyödyillä, eli vähän työttömyyttä ja paljon verotuloja. Valtion veropotti ratkaisee, eli parempi on se, että veropuroja on paljon, kuin että verot tulisivat yhdestä joesta. Öljyjalostamoja tulee rakentaa lisää, ei vähentää, kuten kivihiilestä on alettavat tislaamaan nestemäisiä polttoaineita, ne kun menevät kaupaksi maailman markkinoilla. Kivihiiltä riittää raaka-aineeksi satoja vuosia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#17

Juuri näin, öljynjalosamoille olisi varsin tuottoisaa jalostaa kivihiiltä, joka sopii hyvin samalla myös muiden biojätteiden energiantalteenottoon. Jotta vihreät eivät menisi kadulle tämän takia, kivihiili voitaisiin peittää vihreiltä, jotta he eivät menisi sekaisin muinaisten hiilimetsien biojätteestä. Kivihiili sisältää runsaasti energiaa, ja siitä saadaan jakeita muuhun teollisuuteen, ja sitä ei pidä unohtaa, hiili riittää sadoiksi vuosiksi, teoreettisesti kivihiilivarat riittäisi nykyisellä kulutuksella jopa yli 2000 vuodeksi, joten tuota energiaa me emme voi sivuuttaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Näin on, lisäksi tyhjentyvät kivihiilikaivokset toimivat hyvin mannerten vesivarastoina, joka lisää mannerten pohjavesivaroja. Kivihiili ei liukene veteen, joten kaivokset ovat tulevaisuuden vesihuollon kannalta edullisia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Peksu
Iloinen
#19

Kaiken lisäksi Venäjällä on eniten kivihiiltä, voimme siten kivihiiltä käyttämällä huomaamattomasti tukea Venäjän sotia ympäri maailmaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Ukrainan sota alkoi siksi, että Ukrainan itäosista löydettiin valtava maakaasuesiintymä, ja kun samaisella alueella on jättimäiset kivihiilivarat, muinaiset hiilimetsät, sota alkoi Putinin ahneudesta. Venäjän kivihiilivaroihin ei tarvitse turvautua, hiiltä löytyy maailmalta halpaan hintaan. Itse asiassa Venäjä on pieni kivihiilen tuottaja maailman mitassa. Ukrainan fossiiliset tulee joka tapauksessa käyttöön ennemmin tai myöhemmin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Ukrainan maakaasuvarat ovat arviolta 5,4 triljoonaa kuutiometriä, Dniepr-Doneskin alueella, kuten ne muinaiset hiilimetsätkin. Kaasuvarat löytyivät vain juuri ennen Venäjän hyökkäystä, joten motivaatiot ovat silkka raha, ja hyvät yhteydet Asovanmeren kautta maailmalle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Venäjä ja EU kaatuu omaan mahdottomuuteensa
#27

Näin on, Ukrainan voiton jälkeen maa tarvitsee tuloja, jotka se saa energian viennistä, joten on täysin älytöntä haudata maapallon runsaimpien energiavarojen käyttöä viherkiimaisen vihreän siirtymän voimalla. Kiina rakentaa hiilivoimaloita rajoittamattoman määrän, ja kun Eurooppa ei voi laittaa kampoihin halvalle kivihiilelle, EU:sta on tulossa sortuva korttitalo tuulivoimaloineen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Venäjä ja EU kilpailee siitä, kumpi kaatuu ensin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#30

Juuri näin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

Vihreiden tavoite on antaa Venäjän ja Ukrainan sodan pitkittyä, jotta sekä maakaasusta ja kivihiilestä ei päästä tekemään kauppaa mm. Ukrainan kanssa sodan päätyttyä. Energialaitoksien purku onkin kiihdytetty, jota valmiuksia ei olisi, mm. Inkoon voimala purettiin vihersiirtymä kiiman voimalla, vaikka se olisi ollut varsin tarpeen erilaisten energiaratkaisuihin siirryttäessä tai siirtymäaikoina. Kesät kuumenee, mutta talvet kylmenee, näyttää olevan suunta, joka tekee jo ehkä seuraavasta talvesta helvetin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

Euroopan vihreiden kattojärjestö vaatii Euroopan ydinvoimaloiden sulkemista. Vihreät ovat yhtä hankalia, kuin on Putin. On totta, että tulvaisuudessa, tuhansienkin vuosien päästä, nyt käytössä olevat tai uudet ydinvoimalat ovat äärimmäinen riski, jossa sodat ovat se suurin vaaratekijä. Tänä päivänä ollaan muka viisaita, ei olla. Jos me oltaisiin viisaita, me emme käyttäisi nykyisen kaltaisia aikapommeja, vaan puhtaasti upealla modernilla tekniikalla puhdasta hiilivoimaa, jota voidaan rakentaa pienin kustannuksin, ja kivihiili on jopa ydinsodankin kestävää siistiä ja vettä sietävää polttoainetta, joka ei siis saastuta pohjavesiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Yksi pikkuauto, noin viiden litran kulutuksella, tuottaa keskimäärin saman määrän hiilidioksidia, kuin yksi kasvuikäinen puu tarvitsee vuositasolla. Ihmisen tarvitse ravinto ottaa luokaa tonnin hiilidioksidia vuodessa, mutta se palautuu takaisin hengityksen kautta, eli ihmisen hengityksen päästöt ovat luokkaa yhden tonnin vuodessa. Ihmiskunnan hengitys tuottaa siis keskimäärin 8 miljardia tonnia hiilidioksidia vuodessa. Jos väestö on lisääntynyt esim. kolmesta miljardista ihmisestä kahdeksaan miljardiin, luontainen hiilidioksidin lysäys on viisi miljardia tonnia. Polttomoottoriautojen lisääntyminen ja metsien väheneminen lisää myös hiilidioksidin määrää, mutta toisaalta autojen kulutukset tekniikan kehityksen myötä ovat vähentyneet reippaasti, jota tukee myös sähköisen julkisen liikenteen lisääntyminen. Väestön kasvu on kuitenkin se ratkaisevin tekijä, etenkin Aasian maissa. Vähenevin metsien vuoksi parasta olisi kasvihuoneilmiön tehostuminen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

Suomen metsissä kasvaa noin 2300 miljoonaa kuutiometriä puuta vuodessa 23 miljoona metsähehtaarin alalla. Joku arvio olisi se, että tonni puuta tarvitsee kasvuunsa luokkaa puolitoista tonnia hiilidioksidia kuutiolta vuodessa, joten metsiemme kokonais hiilensidonta voisi olla luokkaa 3450 miljoonaa tonnia raakapuun mukaan laskettuna. On muistettava, että kuivapuu ei sido enää hiilidioksidia. Käytetään tuossa mielipuoliselta kuulostavassa arviossa minkä tasoista korjainkerrointa tahansa, niin joka tapauksessa Suomi on nettohiilinielu moneen kertaan, eikä meillä ole mitään syytä maksella mitään päästömaksuja. Suomen päästöt ovat joidenkin arvioiden mukaan vain vajaa 50 miljoonaa tonnia hiilidioksidin osalta. Suomi voisi myydä päästöoikeuksiaan, jolla valtio maksaisi velkojaan, sen sijaan että velkaannutaan laitademareiden nopeudella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Saksalaiset kokeilevat jo oluen valmistamista viemärivedestä. Alkaa vesipula olla aikamme pirullisin ratkaistava. Viemärivedestä tehtyä olutta on varmaankin pian saatavissa kaupoista, jos vaan menisi vielä kaupaksikin. Paskaveden kierrätyksessä ei mene vettä hukkaan, ollaan kait sitten jo avaruusajassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Saksa on paska maa !
#22

Se on sitä 8%:ta mitä meidänkin valtiovalta haikailee ruokakauppoihin.Merkki on Saiche Beer tumma suodattamaton pohjahiivaolut,joka saattaa sisältää hiema kokkareista pohjasakkaa. 😉

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#25

Saksa on ihan kiva maa, mutta laitaäärivihreäkommunistit, joita voisi verrata Suomen demareihin, ovat varsin hallitsevassa asemassa. Natsivihreiksikin voisi näitä hihhuleita nimittää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Punaisen lihan syöntiä pitäisi hyödyntää ravintoketjussa enemmän, koska siinä on energia tiheämmässä paketissa. Jo sata grammaa lihaa riittää energian saantiin, kun heikosti sulavia kasviksia tulisi syödä moninkertainen määrä energian saantiin suhteutettuna. Nuo heikosti sulavat selluloosa jätteet päätyvät mereen ja mikrobien toiminnan seurauksena ne tuottavat metaania ja pilaavat vesistöjä. Sonnan määrä siis vähenee viemäreissä punaista lihaan hyödyntämällä, ja ihminen saa sellaisia hivenaineita, joita mm. aivot tarvitsevat. Luonnon omassa biologisessa puhdistamossa tarvitaan paljon vähemmän jätteiden käsittelyä ja mm. pudistustekniikkaa, joka lisäksi maksaa paljon, ja totta kai on bisnestä joillekin, puhdistustekniikka ja sen toimintaan kuluva energia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Elämä maapallolla on mahdollista vain riittävän hiilidioksidin avulla. Perusta kasvihuoneilmiölle on ilmakehän sisältämä vesi, johon on liuennut runsaasti hiilidioksidia. Kasveja ei pidäkään kastella kaivovedellä, vaan sadevedellä. Kun tuo hiilidioksidilla kyllästetty sadevesi kohtaa maaperän kasvin, vesi päätyy kasvien juuristoon ja hiilidioksidi vapautuu kasvin yhteyttämiseen. Ilmakehän hiilidioksidin vähentäminen johtaa suoraan nälänhätään ja happikatastrofiin. Suurin hiilinielu on ilmakehän vesipilvet, jossa veteen liukenee hiilidioksidia kylläisyyteen saakka, ja se jakautuu tasaisesti maapallolle sateiden mukaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Juuri näin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Jos kaupoista saisi kunnon hiilidioksidipitoista kasvien kasteluvettä, siitä saataisiin sekä hiilinielu että kotikasvit kukoistamaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000