Perussuomalaiset

Matti Heinonen

POTKUT

6 kommenttia

Suomen hallituksella on työn alla lainsäädännöllinen hanke, jolla tultaisiin mahdollistamaan pienille yrityksille työntekijän irtisanominen nykyistä helpommin. Äkkiseltään hanke vaikuttaisi pienen yrittäjän silmissä hyvinkin toteuttamiskelpoiselta.

Nyt on kuitenkin parasta istahtaa kahvikupin ääreen ja miettiä asiaa pitemmälle.

Kuviteltu tapausselostus:

Lakimuutos on astunut voimaan. Alle kymmenen työntekijän yritys voi irtisanoa työntekijänsä helpommin kuin yli kymmenen työntekijän yritys.

Antti on 28-vuotias insinööriopiskelujen loppupuolella oleva teknikko. Hän on hakenut työpaikkaa ja hänelle on luvattu työpaikka kahdesta yrityksestä. Toinen yritys on pienempi, sillä on töissä kuusi henkilöä. Toinen yritys on suurempi, sillä on töissä yksitoista henkilöä. Kumpikin yritys tarjoaa palkkaa saman verran.

Antti valitsee työpaikakseen suuremman yrityksen, jotta hän voi olla varmempi työpaikan pysyvyydestä.

Antin vaimo Kyllikki on mainosalalla yksinyrittäjänä. Hänen yrityksensä on saanut jalansijaa alallaan ja sillä on muutama vakituinen, hyvä liikesuhde. Lisää potentiaalisia asiakkaita on myös tullut esille.

Kyllikki tarvitsee ensimmäisen hyvän ja luotettavan ulkopuolisen työntekijän yritykseensä. Hän on hakenut työntekijää puolisen vuotta tuloksetta. Muutamat varteenotettavat hakijat ovat ilmoittaneet ottavansa isomman, yli kymmenen työntekijän yrityksen tarjoaman työpaikan vastaan, jotta työsuhde olisi vakaammalla pohjalla. Kyllikin yrityksen tarjoama palkkasumma olisi ollut jopa vähän suurempi kuin isommilla yrityksillä.

Kaikenkokoiset yritykset kilpailevat hyvästä työvoimasta keskenään, Hallituksen lakimuutoshanke hankaloittaa toteutuessaan pienen yrityksen asemaa entisestään isompaan yritykseen nähden, joten hankkeelle on syytä antaa potkut.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
#1

Heinoselta asiaa! Kuvatut tilanteet ovat täyttä totta ja ko. lakihanke suorastaan ”ampuu” alle 10 hengen yrityksiä jalkaan. Ei jatkoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

TÄYTTÄ SONTAA. Kyllä tämä laki koskisi vempuloita, joista ei ole mitään hyötyä ja joista ei pääse eroon . Ei esimerkin kaltaisia valioyksilöitä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#5

Kusipäistä on päästävä eroon !
10 Hengen yrityksessä yksi kusipää voi pahimmillaan tuhota koko yrityksen ! SEHÄN ON KAIKKIEN 9 etu että kusipäästä päästää eroon !

Otetaan Esimerkki Perussuomalaiset Puolue joka oli n.20 % puolue viimme vaaleissa. Kusipää Ministerit kun alkoivat oman edun nimessä(Brysselin eu/nato virat mielessä) Eu-Trollaan ,Pakolais-bisnestä pelaan ja rahaa jakaan Kreikkaan,Turkkiin ja Ukrainaan ja vielä Venäjän kanssa Riitaa haastamaan,on päivän selvää että Puolueen kannatus olisi tipunut alle 5 % Puolueeksi ellei KUSIPÄISTÄ OLISI PÄÄSTY EROON ! Se oli Persujen etu että Kusipäistä päästiin eroon ,Puolue saattaa olla jopa 10 % puolue seuraavissa vaaleissa.

Jos Persut olisi päässyt samassa yhteydessä Kommunsiteista eroon ja tehnyt kaiken oikein ne olisi saanut kaikki jaloillaan äänestäneet takaisin + uusia äänestäjiä Persut olisi ollut 25 % Pääminsiteri puolue seuraavissa vaaleissa jos kaikki olisi tehty oikein.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#6

Persujen on vaadittava että jokapaikassa pitää päästä kusipäistä helpommin eroon!!!
Yritysjohdossa ja urheilu joukkuissa niistä päästään helpolla eroon ,mutta työpaikoilla ja kouluissa olisi paljon työtä tehtävänä !
Ei ole oikein että esim. alaasteella joku saa kiurata ja terrorisoida eikä kusipäästä päästä eroon sielläkään… ennen ne asiat hoidettin vanhempien nyrkillä ,mutta nykyään sekään ei ole sallittua.
Joten Persujen on vaadittava että eroon Kusipäistä joka sektorilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Tämä Antti on poikkeustapaus. Valioyksilö.

Kerrotko siis, että TYÖNTEKIJÄN KANNALTA on yhden tekevää onko irtisanomislaki voimassa vaiko ei. Antti saa töitä joka tapauksessa ja voi vieläpä valita useasta vaihtoehdosta puolueelle, itselle ja elämäntilanteeseen sopivan ratkaisun.

Antti on valioyksilö. Hän ei ole edes valmistunut ja jo kaksi yritystä haluaa hänet vakinaiseksi työtekijäksi!
— Nämä huippuyksilöt, kuten Antti, saavat aina töitä. Lain kirjaimista riippumatta. Myös silloin, kun edellisestä työpaikasta on tullut potkut. Heidän varassaan talous lepää.

Jos poliittisilla päätöksillä pakotamme järjestelmän sellaiseksi, että se suosii vain huippuyksilöitä, SIITÄ EI SEURAA, että huippuyksilöiden määrä työmarkkinoilla lisääntyy. Päin vastoin. Näiden huippuyksilöidenkin menestys ja toimeentulo huononee, koska ”aputyövoimana” ei ole tavallisia tai heikkoja yksilöitä käytettävissä. He ovat kortistossa odottamassa avautuvaa huippuvirkaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Tämä esimerkin kuvitteellinen ”Antti” ei ole niitä, jotka vievät pienyrittäjällä yöunet. Sinänsä siis huono esimerkki. Voisin kertoa aivan elävästä elämästä – ei edes kuvitteellisia esimerkkejä – erilaisista ”Anteista” ja heidä edesottamuksistaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000